infa.lt

Kremavimo biznis: už sudegintas šiukšles – 1000 dolerių. Lavonas – klientams. Finalas – 20 m. kalėjimo

05 sausio
17:28 2023

Laidotuvės

Kolorado laidojimo namų direktorei teismas skyrė 20 metų kalėjimo už neteisėtą kūno dalių pardavimą, oraneša „Bretbart”.

Antradienį Kolorado laidojimo namų direktorė buvo nuteista 20 metų kalėjimo už neteisėtą kūno dalių vagystę ir pardavinėjimą be mirusiųjų šeimų sutikimo, sakoma Teisingumo departamento pranešime spaudai.

46 m. Megan Hess praėjusiais metais prisipažino kalta dėl vieno sukčiavimo paštu ir bendrininkavimo pagal susitarimą, kai kiti jai pateikti kaltinimai buvo panaikinti.

Nuo 2010 m. iki 2018 m. M. Hess susitikdavo su šeimomis, norinčiomis kremuoti savo mirusių artimųjų palaikus, ir sutikdavo atiduoti kremuotus pelenus. Tačiau Hess dažnai surinkdavo kremuotinų asmenų kūno dalis arba visą kūną ir parduodavo jas kūno tarpininkavimo paslaugoms.

Be to, pasak „Reuters”: Prokurorų teigimu, Hess iš šeimų imdavo iki 1 000 JAV dolerių už kremavimą, kuris taip ir neįvyko, be to, mainais už paaukotą kūną ji kitiems siūlė nemokamą kremavimą. Pasak valdžios institucijų, daugelis šeimų gavo pelenus iš šiukšliadėžių, sumaišytų su įvairių lavonų palaikais, o vienas klientas vietoj giminaičio pelenų gavo betono mišinį.

Hessei padėjo jos motina, 69 metų Širlė Koch, kuriai taip pat skirta 15 metų bausmė, pripažinus kaltę dėl vieno sukčiavimo paštu ir bendrininkavimo. Remiantis teismo dokumentais, pagrindinis Koch vaidmuo buvo supjaustyti kūnus dalimis.

Net kai šeima pasakydavo Hessui ir Koch, kad nenori paaukoti savo artimo žmogaus kūno, duetas nepaisydavo jų pageidavimų ir vis tiek parduodavo kūną tarpininkui.

Pasak JAV Teisingumo Teismo, Hessas ir Kochas taip pat siuntė ŽIV ir hepatitų B ir C ligomis užsikrėtusių arba mirusių asmenų kūnus ir kūno dalis, tačiau pirkėjams teigė, kad jie buvo sveiki.

Jungtinėse Valstijose draudžiama parduoti organus, audinius ar bet kokias kūno dalis, tačiau, kaip pranešama, federalinės institucijos nereglamentuoja kūno dalių ar lavonų pardavimo mokslinių tyrimų ir švietimo tikslais, o tai pirmiausia ir darė Hess.

Dauguma organizacijų, įsigyjančių kūno dalis, nežinojo, kad jos buvo gautos apgaulės būdu, pranešė „Reuters”, remdamasi prokurorais.

Hess ir Koch dažnai rinkdavosi mažas pajamas gaunančias šeimas ir darė joms spaudimą, kai jos buvo pažeidžiamiausios dėl artimo žmogaus mirties.

„Niekas negali užtikrinti paguodos aukoms ar atitaisyti padarytą žalą, tačiau galbūt šis nuosprendis gali pažymėti siaubingo jų gyvenimo skyriaus pabaigą”, – sakė FTB agentas L. Carollo.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-01-05, 18:33

    SIAUBAS. Iki kiek gali išsigimti žmonės. Galimai net šlykščiau už lyt-psichinius iškrypėlius…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Bet koks    -  2023-01-05, 22:12

    biznis – velnio ismislas! Tik godumas,apgaule ir nieko zmogisko ar svento.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

lai tas pe..da..ra...sas nacistas by..bi nučiulpia savo bobai su bi..biu transgenderis ne boba...

ragina balsuoti už Nausėdą, tai reiškia - prieš Šimonytę... Širinskienei šį kartą su logika nepavyko......

Kad raginantysis yra psichopatas arba sociopatas....

Blažyte, ta seniai nusidevejusia nuotrauka jau pats laikas keisti.......

Nei tavo kruvinas šūdeliokas Kremliuje...

X

Dėkui! Labai įdomus pažintinis straipsnis. Noriu tik patikslinti, kad ant šiukšlių krūvos sėdintis Prancūzijos "valdovas"...