infa.lt

Savivaldybė kontroliuos ar gyvūnų savininkai juos yra sučipavę ir registravę

30 gruodžio
10:45 2022

paveikslėlis

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Gyvūnų augintinių registro reorganizavimui ir jo nuostatams. Patikslinus nuostatus, gyvūnų augintinių duomenys bus papildyti jų dingimo ir radimo duomenimis, radus gyvūną, bus lengviau susisiekti su jo savininku.

Registro tvarkytojo interneto svetainės lange įvedus gyvūno augintinio mikroschemos numerį bus parodomi gyvūno augintinio laikytojo ar savininko kontaktiniai duomenys, kad būtų galima susisiekti norint gyvūną augintinį grąžinti (arba duoti baudą, pvz už blogą priežiūrą – infa.lt past). Gyvūnų augintinių registre taip pat atsiras daugiau ir išsamesnės informacijos apie asmens duomenų tvarkymo tikslus.

Kartu įgyvendinamos naujos Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatos, pagal kurias nuo 2023 m. Gyvūnų augintinių registro valdytojo funkcijas iš Žemės ūkio ministerijos perima Aplinkos ministerija.

Atkreiptinas dėmesys, kad keisis tik registro valdytojas. Siekiant sklandžios ir nepertraukiamos registro veiklos registro tvarkytoju skiriamas – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, kurio pavadinimas 2023 m. keičiamas į VĮ Žemės ūkio duomenų centrą. Pakeitimai aktualūs registro tvarkytojui, duomenų apie gyvūnus augintinius teikėjams – veterinarams, čipuotojams, gyvūnų augintinių laikytojams, savininkams, veisėjams.

Vyriausybė primena, kad Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimai numato, kad Aplinkos ministerija iš Žemės ūkio ministerijos nuo 2023 m. sausio 1 d. perims ir  politikos formavimo funkcijas gyvūnų augintinių gerovės bei apsaugos srityje. Taip pat Aplinkos ministerija perims gyvūnų augintinių čipavimo ir registravimo reglamentavimą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba liks atsakinga už gyvūnų globėjų, gyvūnų augintinių veisėjų, gyvūnų globos namuose ir gyvūnų augintinių viešbučiuose laikomų kačių, šunų ir šeškų čipavimo ir registravimo reikalavimų laikymosi priežiūrą. Taip pat toliau vykdys ir kitas galiojančio Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo jai  priskirtas funkcijas.

Tuo metu savivaldybių administracijoms pavesta kontroliuoti, ar šunų, kačių ir šeškų laikytojai ar savininkai nustatyta tvarka yra sučipavę ir užregistravę laikomus gyvūnus augintinius.

infa.lt: Įdomu, gyvūnui mirus irgi reikės pildyti jo mirties liudijimą, gauti leidimą laidotuvėms ir pirkti jo laidojimo vietą? – Ar visa tai dar ateityje?

Dar klausimas – kaip savivaldybė kontroliuos ar žmonės sučipavę savo augintinius? Vaikščios po butus ar tiesiog prieis gatvėje ir bandys surasti mikroschemą ir ją nuskaityti?  Pastebėkime ir kitą aspektą – žmonės dar gali atsisakyti skiepų, tačiau negali atsisakyti skiepyti savo laikomų gyvūnų.

Viskas dėl jų ir mūsų gerovės. Tiesa, mūsų gerove skiepų klausimu visuomenė jau suabejojo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 379

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2022-12-30, 11:24

    Čipas gerovė ,subinėi čipas fantastiška gerovė

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

1812 m. Napoleonas puolė - buvo agresorius. Dabar gi yra priešingai. Agresorius - rusofašistai......

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......