infa.lt

V.Zelenskis: Ukraina dalyvaus WEF susitikime Davose – reikalingas pokario finansavimas

29 gruodžio
06:20 2022

Volodymyras Zelenskis stebi Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) įkūrėją ir vykdomąjį pirmininką Klausą Schwabą prieš sakydamas kalbą WEF metiniame susitikime Davose, 2020 m. sausio 22 d. ( FABRICE COFFRINI/AFP via Getty)

Kitą mėnesį Davose vyksiančiame Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) metiniame susitikime dalyvaus pasaulio verslo, finansų, bankininkystės ir didžiosios vyriausybės elitas, tarp jų bus ir Ukraina, praneša „Breitbart”.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį patvirtino, kad jo vyriausybė dalyvaus susitikime Šveicarijoje, ir atskleidė, kad dar kartą kalbėjosi su „BlackRock Inc.” vadovu Larry Fink apie pokario atstatymo finansavimą.

„Šios bendrovės specialistai jau padeda Ukrainai formuoti mūsų valstybės atstatymo fondą”, – teigė V. Zelenskis, kuris rugsėjo mėn. su L. Finku kalbėjosi vaizdo ryšiu, sakydamas vakarinį kreipimąsi į tautą, cituoja „Bloomberg”.

Jis nepatikslino, ar sausio 16-20 d. vyksiančiame WEF dalyvaus asmeniškai, ar virtualiai, nors anksčiau jis buvo nuolatinis elitinio susitikimo dalyvis.

Paskutiniame susitikime V. Zelenskis gegužę dalyvavo vaizdo ryšio būdu, kai kalbėdamas su WEF vadovu Klausu Švabu (Klaus Schwab) palygino savo šalį su Izraeliu.

V. Zelenskis sakė, kad ilgainiui Ukrainos vyriausybė turės „sukurti tokias sąlygas, kad žmonės ir įmonės nebijotų egzistuoti šioje šalyje, klestėti šioje šalyje”.

Tada jis paprašė susirinkusiųjų apsvarstyti „Izraelio pavyzdį”, kuris atsidūrė panašioje priešiškoje aplinkoje, tačiau sugebėjo sukurti palyginti klestinčią ekonomiką su klestinčia technologijų pramone, nepaisant to, kad beveik nuolatos egzistuoja žemo lygio konfliktų ar dar blogiau.

Klausas Schwabas, WEF įkūrėjas ir vykdomasis pirmininkas, anksčiau pasveikino narius sveikinimo žodžiais: „ateitį kuriame mes… galinga bendruomenė… tokie kaip jūs čia, šioje salėje”.

„Istorija lūžio taške: Tai buvo vokiečių inžinieriaus ir ekonomisto įkurtos 51 metų senumo nevyriausybinės lobistinės organizacijos 2022 metų tema.

WEF 2023 m. metinis susitikimas vyks sausio 16-20 d. Davose, Klosteryje.

Susitikimo tema – „Bendradarbiavimas susiskaldžiusiame pasaulyje” ir tikimasi, kad iš viso pasaulio atvyks apie 2 500 žmonių, kurie kalbėsis aptardami planetos ateitį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2023-01-13, 21:53

    KA Zelenskis veiks Davose pas Švabą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-01-14, 09:14

    Ukraina gali didžiuotis savo Prezidentu, kuris stengiasi išnaudoti visas įmanomas galimybes gelbėti savo šalį po Putino barbarų ir teroristų armijos antpuolių…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....