infa.lt

Dauguma amerikiečių per Kalėdas pirmenybę teikia Jėzui, o ne Kalėdų Seneliui: apklausa

25 gruodžio
13:35 2022

Jėzus Kristus ar Kalėdų senelis?

Dauguma amerikiečių vis dar tiki, kad Kalėdų švenčių priežastis yra Jėzus Kristus, o ne Kalėdų Senelis, rodo nauja „Rasmussen Reports” apklausa, praneša „Breitbart”.

Gruodžio 8-12 d. iš 1000 suaugusių JAV gyventojų, apklaustų gruodžio 8-12 d., 57 procentai „mano, kad Kalėdos turėtų būti labiau apie Jėzų Kristų, o ne apie Kalėdų Senelį”. Tik 22% į pirmą vietą iškelia Kalėdų Senelį, o 20% nėra apsisprendę.

„Prieš dvejus metus 63% teigė, kad Kalėdos turėtų būti labiau apie Jėzų. Parama Jėzui, kaip pagrindinei šventės, kuria švenčiamas jo gimimas, priežasčiai, 2012 m. siekė net 76%.”, – teigiama apklausoje, kurios patikimumo lygis yra ±3 procentiniai punktai, o patikimumo lygis – 95%.

Devyniasdešimt procentų suaugusiųjų Kalėdas švenčia savo šeimoje, o tai yra daugiau nei prieš dvejus metus, kai jų buvo 85 procentai. Iš šių amerikiečių 52 proc. švenčia Kalėdas kaip religinę šventę, o 37% laiko jas pasaulietine švente. Vienuolika procentų nėra tikri.

Didžioji dauguma visų politinių pažiūrų žmonių Kalėdas švenčia savo šeimoje: 97 proc. respublikonų, 89 proc. demokratų ir 86 proc. neprisijungusių. Tačiau respublikonai (73 proc.) daug dažniau nei demokratai (47%) ir neprisijungę rinkėjai (40%) Kalėdas laiko pirmiausia religine švente.

„Respublikonai (74%) taip pat dažniau nei demokratai (51%) ar neprisijungę rinkėjai (50%) teigia, kad Kalėdos turėtų būti labiau apie Jėzų, o ne apie Kalėdų Senelį”, – teigiama apklausos ataskaitoje.

Vyresnio amžiaus amerikiečiai taip pat labiau nei jaunesni linkę švęsti Kalėdas kaip religinę šventę. Mažiau nei pusė (48%) mano, kad Kalėdos yra laikas švęsti Jėzaus Kristaus gimimą.

Šešiasdešimt vienas procentas 40-64 metų amžiaus amerikiečių ir 71 procentas 65 metų ir vyresnių amerikiečių mano, kad ši šventė labiau susijusi su Jėzumi nei Kalėdų Seneliu.

Pagal lytį moterys (62%) dažniau nei vyrai (53%) mano, kad Kalėdos yra labiau apie Jėzų. Susituokę amerikiečiai taip pat dažniau nei nesusituokę švenčia Kalėdas kaip religinę šventę.

infa.lt: džiugu, kad net metamos milžiniškos pastangos komercializuoti Kalėdas, sutelkiant žmonių dėmesį į dovanas dar nesugebėjo atimti iš jų atminties apie tai, iš kur gi kyla tikroji Kalėdų tradicija net pas tuos, kurie nėra praktikuojantys katalikai. Tačiau gruodį atlikta kita apklausa parodė, jog dauguma amerikiečių mato, kad Kalėdos pernelyg komercializuojamos, nukreipiant žmonių dėmesį į prekinius santykius, o ne į jų dvasią.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 154

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dėmesio! Aš ką tik iš rinkimų,taigi pranešu, kad įmanoma dalyvauti TIK rinkimuose, nedalyvaujant parazityno referendume!...

Dėmesio! Aš ką tik iš rinkimų,taigi pranešu, kad įmanoma dalyvauti TIK rinkimuose, nedalyvaujant parazityno referendume!...

Apetitas ateina bevalgant :)...

ale kaip visokio plauko Europos fašistėliai susikukavo su nacistiniu išgama putinu :))) Tik rusai ir...

jei taip nori rusų nacistų „ginklo pergalės“?...

Netikėtai :)....marmaliuko fanai eikit dar po vieną susileist....

Laba igerai pastebėjo Salvini - jei kas nori vykti į Ukrainą, tai pirmyn, pasiimi šautuvą...