infa.lt

Floridos gubernatorius ragina Didžiąją žiuri ištirti Covid-19 vakcinas

14 gruodžio
13:05 2022

Floridos gubernatorius Ron DeSantis kalba spaudos konferencijoje Pembroke Pines, Fla., 2021 m. rugpjūčio 18 d. (Marta Lavandier / AP nuotrauka)

Floridos valstijos gubernatorius Ronas DeSantis antradienį paprašė Floridos Aukščiausiojo Teismo sudaryti didžiąją žiuri, kuri ištirtų „neteisėtus veiksmus”, susijusius su „Covid-19” vakcinomis, įskaitant melagingų ir klaidinančių teiginių apie jų veiksmingumą skleidimą, praneša „Politico”.

Didžioji dalis medikų bendruomenės, įskaitant Ligų kontrolės ir prevencijos centrą, FDA ir Džono Hopkinso universitetą, pabrėžė, kad „Covid” vakcina yra saugi ir veiksminga užkertant kelią virusui ir apsaugant nuo sunkių simptomų.

Tačiau DeSantis per tiesiogiai transliuotą apskritojo stalo diskusiją su Floridos generaliniu chirurgu Džozefu Ladapo pareiškė, kad Floridos įstatymai draudžia klaidinti visuomenę, ypač kai kalbama apie vaistų saugumą. Jis teigė, kad vakcinų gamintojai, tokie kaip „Moderna”, uždirbo turtus iš „Covid-19” privalomų priemonių.

„Manau, kad žmonės nori tiesos, kad žmonės nori atskaitomybės, – sakė Ronas DeSantis. „Reikia nuodugniai ištirti, kas vyko su skiepais”.

Prašyme valstijos Aukščiausiajam Teismui, kuriame prašoma sušaukti didžiąją žiuri, DeSantiso administracija teigė, kad „farmacijos pramonė yra pagarsėjusi visuomenės klaidinimu siekiant savo finansinės naudos”, todėl didžioji žiuri tirs „vakcinų, tariamai apsaugančių nuo COVID-19 infekcijos, simptomų ir perdavimo, kūrimą, reklamą ir platinimą”.

DeSantis’o pranešimas buvo naujausias jo administracijos ir Bideno administracijos bei platesnės medikų bendruomenės karas dėl pandemijos užkardymo priemonių. DeSantis užsitarnavo reputaciją šalyje, kovodamas prieš su Kovidu susijusius įpareigojimus, pavyzdžiui, skiepų reikalavimus ar mokyklų nurodymus mokiniams dėvėti kaukes.

Kartu su generaliniu chirurgu DeSantis atmetė vakcinas mažiems vaikams net po to, kai FDA leido skiepyti jaunesnius nei 5 metų vaikus. Florida buvo vienintelė valstija šalyje, iš naujo neužsakiusi vaikams skirtų vakcinų dar prieš paspartintą FDA patvirtinimą.

Pfizer” atstovė spaudai Sharon J. Castillo, atsakydama į DeSantiso klausimą, el. laiške pareiškė, kad „Pfizer” vakciną patvirtino viso pasaulio reguliavimo agentūros.

„Šie leidimai yra pagrįsti tvirtu ir nepriklausomu mokslinių duomenų apie kokybę, saugą ir veiksmingumą, įskaitant mūsų svarbiausią 3 fazės klinikinį tyrimą, įvertinimu”, – rašė C. Castillo. „Realių tyrimų duomenys papildo klinikinių tyrimų duomenis ir suteikia papildomų įrodymų, kad vakcina užtikrina veiksmingą apsaugą nuo sunkios ligos.”

Per antradienį vykusį apskritojo stalo susitikimą generalinis chirurgas Džozefas Ladapo taip pat paskelbė apie Visuomenės sveikatos integralumo komiteto, kuris teiks visuomenei rekomendacijas dėl Covid gydymo galimybių, sukūrimą. Komitetas taip pat kritiškai įvertins JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro paskelbtas gaires.

„Žmonės jaučiasi tarsi būtų pavaldūs CDC”, – sakė Ladapo per apskritojo stalo diskusiją. „Mes skelbsime rekomendacijas, kurios bus prasmingos ir moksliškai pagrįstos”.

Ladapo taip pat pranešė apie planus pradėti tyrimą apie mirusius nuo širdies ir kraujagyslių sutrikimų žmones  po to, kai buvo jie paskiepyti vakcina. Spalį Ladapo paskelbė tyrimą apie širdies problemas ir vakciną. Šis tyrimas bus koordinuojamas su 25 valstijos regioninėmis medicinos ekspertizės įstaigomis ir Floridos universitetu, ir jo metu bus nustatyta, ar žmonės mirė dėl vakcinos sukeltų širdies komplikacijų ar dėl kitų priežasčių.

DeSantis ir Ladapo neseniai pradėjo skirti dėmesį „Pfizer” ir „Moderna” gaminamoms mRNA vakcinoms. Abu produktai praėjo federalinių sveikatos priežiūros reguliavimo institucijų nustatytą patvirtinimo procesą, o Ladapo perspėjo, kad toks skubotas vertinimas yra pavojingas. Jis buvo vienas iš daugiau kaip 20 medicinos ekspertų, 2021 m. birželį pasirašiusių peticiją, kurioje prašė CDC nesuteikti galutinio leidimo šioms dviem vakcinoms, o federalinė agentūra šią peticiją atmetė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 369

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vytis    -  2022-12-14, 22:19

    Pagarba

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...