infa.lt

Teismas sušvelnino VDAI skirtą nuobaudą Sveikatos teisės institutui

13 gruodžio
17:48 2022

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino Sveikatos teisės instituto skundą atsakovei Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (VDAI) ir 400 eurų baudą pakeitė papeikimu.

Pareiškėjas teismo prašė panaikinti 2022 m. birželio 21 d. VDAI sprendimą skirti 400 eurų baudą už Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) nuostatų pažeidimus.

Sveikatos teisės institutas savo interneto svetainėje ir Facebook paskyroje inicijavo tyrimą ir paskelbė apklausos formą, „Ar pasiskiepijusiam asmeniui gali atsirasti nepageidaujama reakcija į vakcinas, ar nepageidaujamos reakcijos gali būti sunkios; kokio amžiaus, lyties asmenims ir kokios nepageidaujamos reakcijos dažniausiai pasireiškia”.

Toje formoje buvo prašoma pateikti ir asmens kontaktinius duomenis.

Dėl šios apklausos VDAI gavo kelis skundus ir pradėjo tyrimą.

VDAI pripažino, kad buvo pažeisti BDAR nuostatai, reglamentuojantys asmens teisę atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis, bei apklausoje dalyvavusiems asmenims nebuvo tinkamai pateikta informacija apie duomenų rinkimą.

Teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, konstatavo, kad Sveikatos teisės institutas duomenis tvarkė nepakankamai laikydamasis BDAR reikalavimų. Įvertinęs paskirtos nuobaudos  pagrįstumą, proporcingumą, teismas sutiko su pareiškėjo argumentais, kad paskirta nuobauda yra per griežta.

Teismas nusprendė, kad nagrinėjamu atveju atsakomybės už BDAR nuostatų nesilaikymą (atsižvelgiant į pažeidimo padarymo aplinkybes, mastą, pasekmių nebuvimą, trumpą pažeidimo laikotarpį) tikslai bus pasiekti pareiškėjui paskyrus papeikimą.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....