infa.lt

Kijevas smerkia E. Macroną dėl siūlymo suteikti saugumo garantijas Maskvai

05 gruodžio
14:48 2022
Emanuelis Makronas

foto: AP

Europa turėtų aptarti, „kaip suteikti Rusijai garantijas tą dieną, kai ji grįš prie derybų stalo”, pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Ukrainos pareigūnai atmetė Prancūzijos prezidento pasiūlytą idėją, kad Vakarai turėtų apsvarstyti, kaip spręsti Rusijos reikalavimą dėl saugumo garantijų, jei Maskva sutiktų pradėti derybas dėl devynis mėnesius trunkančio Vladimiro Putino karo Ukrainoje nutraukimo, rašo Politico.

Sekmadienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas suabejojo saugumo garantijų teikimu „teroristinei ir žudikiškai valstybei”.

„Vietoj Niurnbergo – pasirašyti susitarimą su [Rusija] ir paspausti ranką?” rašė O. Danilovas „Twitter” tinkle, turėdamas omenyje nacių karo nusikaltėlių teismus po Antrojo pasaulinio karo. „Ukrainiečių kraujas ant Putino rankų netrukdys įprastam verslui?” – rašė jis.

Taip jis sureagavo į šeštadienį per televiziją paskelbtą interviu, kuriame E. Macronas pareiškė, kad Europa turėtų aptarti, „kaip suteikti garantijas Rusijai tą dieną, kai ji grįš prie derybų stalo” karo Ukrainoje klausimu.

„Vienas iš esminių dalykų, kuriuos turime spręsti, – kaip visada sakė prezidentas Putinas, – yra jo nerimas, kad NATO artėja prie pat Rusijos durų, ir ginklų, galinčių kelti jai grėsmę, dislokavimas”, – sakė E. Macronas.

O. Danilovas pareiškė manantis, kad „denuklearizuota ir demilitarizuota” Rusija yra „geriausias taikos Europoje ir pasaulyje garantas”.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio biuro patarėjas Michailas Podoliakas teigė, kad vietoj garantijų Kremliui pasauliui reikia saugumo garantijų „nuo barbariškų postputininės Rusijos ketinimų”. Tačiau, rašė jis socialinėje žiniasklaidoje, tai bus įmanoma tik iškėlus bylas tribunole ir nuteisus karo prieš Ukrainą autorius, taip pat priteisus [iš Rusijos] kompensacijas.

Tai ne pirmas Kijevo ir Paryžiaus nesutarimas dėl galimų derybų su Kremliumi. V. Zelenskis gegužę teigė, kad E. Macronas paprašė Ukrainos padaryti nuolaidų dėl jos suvereniteto, kad padėtų V. Putinui išsaugoti veidą.

Eliziejus tuo metu atmetė V. Zelenskio kaltinimus, pabrėždamas, kad Macronas niekada neprašė Zelenskio jokių nuolaidų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 196

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Tomas Jakutis    -  2022-12-05, 15:10

    Kokios gali būti saugumo garantijos teroristinei šaliai?!
    Kai tyli, Makronai, pastebėjau – protingesnis atrodai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-12-06, 06:31

    Žinojau kad ES supuvusi ir iškrypusi, bet kad iki tiek, tai sunku įsivaizduoti… Barbarui ir teroristui – garantijos… Derybos – kokią dalį Ukrainos atiduoti galvažudžiams okupantams… Velnias apsėdo ne tik Putiną, bet Macroną bei kitus šalių vadovus, jau nekalbant apie komentatorius be įgimtos nuovokos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...