infa.lt

BlackRock dėl savo ESG politikos prarado 2 mlrd. dolerių Floridos atsiimamų lėšų

02 gruodžio
11:29 2022

ESG modelis -

Ketvirtadienį, gruodžio 1 d., Floridos finansų tarnybos vadovas Jimmy Patronis paskelbė, kad valstija iš „BlackRock” investicinio fondo atsiims 2 mlrd. dolerių dėl pernelyg didelio fondo įsipareigojimo laikytis ESG principų.

Kas yra ESG? – ESG (angl. Environmental, Social, and Corporate Governance) reiškia, kad aplinkosaugos, socialiniams ir įmonių valdymo klausimams skiriamas ypatingas dėmesys, susijęs su klimato „žaliuoju kursu”, lyčių lygybe ir įvairove įmonių valdymo struktūrose.

J. Patronis teigė, kad „BlackRock” daugiau dėmesio skiria ESG, o ne investuotojų grąžos didinimui. Jo nuomone, „nedemokratiška, kai didelio turto valdytojai naudojasi savo įtaka, kad darytų įtaką bendruomenės vystymo rezultatams”.

„Bendrovės „BlackRock” vadovas Larry Finkas pradėjo kampaniją, kuria siekiama pakeisti pasaulį, – pažymėjo J. Patronis, – tačiau Florida niekada nepasirašė po tuo, kad mūsų pinigai bus naudojami „BlackRock” socialinei inžinerijai finansuoti.

Spalio mėnesį Luiziana ir Misūris taip pat nusprendė atsiimti valstijų pinigus iš „BlackRock” – kalbama, atitinkamai, apie 794 mln. ir 500 mln. dolerių.

Daugelis Respublikonų partijos, kuriai priklauso ir J. Patronis, narių kritikuoja ESG. Reaguodama į A. Patronio sprendimą, „BlackRock” korporacija teigė, kad „yra susirūpinusi dėl atsirandančių tokių politinių iniciatyvų, dėl kurių prarandama galimybė gauti aukštos kokybės investicijas ir taip mažinama investicijų grąža, o tai galiausiai kenkia Floridos piliečiams”.

Pastaruoju metu vis daugiau investicinių fondų ir įmonių nurodo, kad aplinkosaugos, socialiniai ir kiti klausimai jiems yra svarbūs.

„BlackRock” paskelbė, kad 2020 m. pradžioje pradės investuoti, be kita ko, vadovaudamasi ESG principais.

Pirmiausia fondas skatina įmones, į kurias investuoja, teikti daugiau informacijos apie išmetamųjų teršalų kiekį ir skatinti didesnę etninę, lyčių ir kitokią įvairovę valdybose. „BlackRock” valdo daugiau nei 8 trilijonus JAV dolerių turto ir yra didžiausia pasaulyje turto valdytoja.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 180

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Stebintis    -  2022-12-02, 15:42

    Globalistai nori turtėti eidami per galvas

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...