infa.lt

Europos Komisija siūlys padidinti akcizus cigaretėms ir mokesčius veipams

27 lapkričio
09:36 2022

Remiantis Europos Komisijos (EK) dokumento projektu, Europos Sąjunga (ES), keisdama tabako pramonės apmokestinimą, gali įvesti mokestį garinimui (veipams). Akcizai ES valstybėse narėse, kuriose cigarečių mokesčiai yra maži, taip pat būtų padvigubinti, praneša „Financial Times” (FT).

ES minimalus cigarečių akcizas padidės nuo 1,8 iki 3,6 euro už 20 cigarečių pakelį, todėl Rytų Europos šalyse, kuriose pakeliai gali kainuoti mažiau nei 3 eurus, kainos išaugs.

Atnaujinus ES direktyvą naujų rūkymo gaminių, pavyzdžiui, veipų ir kaitinamo tabako, apmokestinimas taip pat bus suderintas su cigarečių apmokestinimu.

Stipresniems garinimo produktams bus taikomas ne mažesnis kaip 40% akcizas, o ne tokiems stipriems – 20% akcizas. Kaitinamiems tabako gaminiams taip pat bus taikomas 55% mokestis arba 91 euras už 1 000 parduotų vienetų.

Tikimasi, kad padidinus cigarečių mokestį ES valstybės narės papildomai gaus 9,3 mlrd. eurų pajamų. ES nori pasiekti, kad iki 2040 m. „karta be tabako” būtų išlaisvinta nuo šios priklausomybės.

Pagal ES kovos su vėžiu planą sveikatos apsaugos pareigūnai nori sumažinti tabako vartojimą tarp ES piliečių nuo dabartinių maždaug 25% iki 20% “ 2025 m., o iki 2040 m. – iki mažiau nei 5%.

Šį mėnesį Komisija uždraudė aromatizuotus kaitinamo tabako gaminius. JAV reguliavimo institucija nusprendė uždrausti populiarius garinimo gaminius, tokius kaip „Juul”.

Tuo tarpu Dustinas Dahlmannas, Nepriklausomo Europos Vape aljanso prezidentas, pažymi, kad apmokestinus naujus tabako gaminius, daugelyje šalių „per dideli mokesčiai gali būti taikomi kur kas mažiau kenksmingoms rūkymo alternatyvoms”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...