infa.lt

Algimantas Rusteika. Elektros aferistai vadovauja energetikai?

22 lapkričio
11:51 2022

“Ignitis grupė“ 2020 metais buvo slapta nuo visuomenės dalinai privatizuota vyriausybės, kuriai vadovavo Saulius Skvernelis. Valstybei priklauso jau tik 74,99 proc. grupės akcijų, kurias prižiūri Finansų ministerija. O kas gi tie paslaptingieji privatininkai, gavę slapta nusipirkti strateginės Lietuvos Respublikos įmonės akcijų?

Informacija apie mažuosius akcininkus visuomenei viešai neprieinama, mat tai yra didžiulė valstybės paslaptis piliečiams žinoti, kas ją melžia. Privatiems akcininkams tenka beveik trečdalis dividendų, kuriuos išmoka energetinės krizės metu ypač pelninga įmonė. Vien už pirmąjį šių metų pusmetį dividendų numatyta išmokėti 45,2 mln. eurų.

Tarp tų paslaptingųjų privačių, iki šiol slėptų akcininkų – ir valstybės pareigūnai, asmeninių interesų turi vyriausybės nariai. Štai, IGNITIS grupės akcininku yra ir dividendus gauna finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Finansų viceministras pagal pareigų aprašymą tiesiogiai kuruoja „Ignitis grupę“ ir jos veiklą, įmonės išmokamus dividendus.

„Ignitis grupės“ visuotiniame akcininkų susirinkime nutarus išmokėti akcininkams dividendus už 2021 m. – iš viso 87,6 mln. eurų, būtent finansų viceministras G. Norkūnas teikė komentarus. Dalis jų tenka asmeniškai ir G. Norkūnui. Suprantama, jo interesų deklaracijoje tai nenurodyta. Ministrė G.Skaistė viešai pareiškė, kad jokios problemos čia nėra.

„Ignitis grupės“ akcijų šiuo metu turi ir bendrovė „Norteo“ – kuri anksčiau vadinosi „SKV-Valda“. Daugiau kaip 90 proc. šios įmonės akcijų valdo UAB „Catus“, kurios 40 proc. akcijų turi energetikos ministras D. Kreivys.

„Ignitis grupės“ akcijų yra įsigijęs ir Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos narys, atstovaujantis Darbo partijai, Vytautas Gapšys bei jo sutuoktinė. Ką bekalbėti, kad akcijų turi patys IGNITIS grupės vadovai Darius Maikštėnas, taip pat Vidmantas Salietis, Živilė Skibarkienė, Mantas Mikalajūnas ir Jonas Rimavičius.

Taigi, elektros aferose ir slaptoje strateginių energetikos įmonių privatizacijoje dalyvauja ir asmeninių interesų turi ir politikai, ir tų strateginių įmonių vadovai. Tai savaime suprantama ir nieko keisto. Keista tai, kad šį faktą paviešino LRT. Ir ką tai galėtų reikšti?

Apie Sauliaus Skvernelio žygius pasakoja buvęs jo bendrapartietis, Ramūnas Karbauskis:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 227

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. O kokiai    -  2022-11-22, 12:29

    sriciai pas mus vadovauja ne aferistai!?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-11-22, 16:10

    Elektra Lietuvoje perduota į nusikalstamų grupuočių rankas. Kas paneigs ar atspės už kiek?…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Diadia Vasia    -  2022-11-23, 06:10

    Aš labai tikiuosi, kad karma šituos brudus, kurie dabar mus apiplėšinėja, pasivys dar šiame gyvenime. Nikolajės Čiaušesku likimas, manau, jiems būtų per švelnus?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. komunistinio kolchozo "naujienos"    -  2022-11-23, 06:49

    ką, čia tas r. k. skleidžia nuvalkiotas „naujienas”. jau kai pradėjo rinkti savo chebrą rinkimams, visi matė kokias pederaskes renkasi ir kas iš to išeis. o jam tik dabar matai išaiškėjo ko prisirinko. dabar „naujus” verygas kabina ant ausų

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....