infa.lt

Eurokomisarė apie migrantus iš Afrikos kaip šansą išvengti demografinės krizės

20 lapkričio
06:30 2022
Dubravka Šuica

REUTERS

Europos Komisijos vicepirmininkė Dubravka Šuica pateikė siūlymą, kad Europa turėtų padidinti migraciją iš Afrikos ir kitų regionų, siekdama išspręsti demografines problemas, su kuriomis žemynas susiduria dėl senėjančios visuomenės.

Šią savaitę D. Šuica pareiškė, kad šiuo metu Europos populiacija sudaro 10% pasaulio gyventojų, tačiau 2021 m. maždaug penktadalis Europos gyventojų buvo vyresni nei 65 metų amžiaus ir kad vyresnių nei 65 metų žmonių skaičius didėja kiekvienoje Europos Sąjungos valstybėje narėje.

„Remiantis prognozėmis, 2070 m. Europoje gyvens tik 4 proc. pasaulio gyventojų. Taigi turime tai subalansuoti. Būtent dėl šios priežasties domimės pasauline demografija”, – sakė ji.

Už demokratiją ir demografiją atsakinga ES Komisijos narė D. Šuica teigė, kad imigracija iš tokių regionų kaip Afrika, kurios vidutinis gyventojų skaičius yra jauniausias iš visų pasaulio žemynų, būtų būdas išspręsti Europai gresiančią demografinę krizę, praneša „Euractiv”.

Tokie Europos Komisijos narė pareiškimai nėra nauji – buvęs Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude’as Junckeris 2017 m. pareiškė, kad Europa turi leisti milijonams migrantų iš Afrikos į ją atvykti.

Komisijos pirmininko pavaduotoja taip pat pridūrė, kad ji norėtų, jog būtų daugiau daroma siekiant padėti migrantams gyventi Europos Sąjungos valstybių narių kaimo vietovėse, ir teigė, kad tai yra pagrindinis Komisijos uždavinys.

Šios pastabos buvo išsakytos po panašių Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pastabų šių metų rugsėjo mėn., kai jis pasiūlė apgyvendinti Prancūzijos kaimo vietoves migrantais, nes daugelyje tokių vietovių dėl gyventojų senėjimo pastebimas demografinis nuosmukis.

„Jų priėmimo sąlygos bus daug geresnės, nei juos apgyvendinus jau tankiai apgyvendintose teritorijose, kuriose koncentruojasi didžiulės ekonominės ir socialinės problemos”, – teigė E. Macronas.

Šios savaitės pradžioje paaiškėjo, kad Jungtinės Karalystės imigracijos ministras Robertas Dženrikas siekė įgyvendinti panašią politiką, neva pasakodamas politikams, kad ministro pirmininko Riši Sunako vyriausybė siekia apgyvendinti prieglobsčio prašytojus šalies kaimo vietovėse.

„Dabar siekiame plačiau įsigyti apgyvendinimo vietas mažesniuose miestuose, miesteliuose ir iš tiesų kai kuriais atvejais kaimo vietovėse”, – sakė ministras R. Jenrickas.

„Bijau, kad tai reiškia, jog kol skaičius toks didelis, su šia problema susidurs daugiau šalies vietovių, tačiau tai užtikrina didesnį teisingumą parodant, kaip mes, kaip šalis, sprendžiame šią problemą.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2022-11-20, 07:23

    Siaubas, kokia supuvusi ir lyt-psichiškai iškrypusi ES… Patiems nieko nedaryti, kviesti kitą, sparčiai besidauginančią rasę iš Afrikos ir taip Europa taps Afrika…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Stebiuosi    -  2022-11-20, 09:48

    Kas man pasakys ką jie čia sumąstė ? Išnaikino su kovidu populiacija o dabar sako reikia didinti populiacija iš kitų žynų ??? Kas žino atsakymą ?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Dubravka    -  2022-11-20, 11:23

    tai „girine”. Miske augus,miske gimus – ten ir gyvena. Bet ir giriniai ne visi bezdziones troksta!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...

leiskite paklausti,kodėl Turkija pasitraukė iš Stambulo konvencijos? Stambulas yra Turkijos sostinė. antra, kokiai lyciai save...

jas galimai tvitkino(o tai ipač žiauru)ir gal net prievartavo(o tai jos kaip nepastebėjo).Bet šeip geras...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....