infa.lt

Jolanta Blažytė. Jūs nieko neturėsite…

19 lapkričio
07:30 2022
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Šiuo metu Ameriką krečia kone didžiausia šimtmečio finansinė afera – FTX kriptovaliutų biržos žlugimas, nusinešęs iš investuotojų 32 milijardus dolerių. Šis bankrotas ne tik galingas, bet ir laabai įdomus, tarsi rėkte rėkiantis pasauliui: „ar jūs pagaliau prasikrapštysite akis“?

Apie tai – plačiau.

FTX yra JAV Demokratų partijos rėmėjas – antras pagal dydį po filantropo Dž. Sorošo.

Bahamuose registruotos FTX įkūrėjas yra toks 29 metų vaikinas Samas Bankmanas Friedas (vadinsiu jį tiesiog Samu). Samas turi labai vešlius juodus plaukus, gyvena viename kambaryje su 10-čia kambariokų ir yra Pasaulio ekonomikos forumo reklaminis veidas, į kurio lūpas įdėta garsioji frazė: „jūs nieko neturėsite ir būsite laimingi“.

Jau akivaizdu, kad kai kurie žmonės, patikėję savo pinigus Samui, tikrai nieko nebeturės, tik neaišku, ar dėl to bus laimingi.

Šiuo metu pradėtas tyrimas ir, neabejoju, tikrai dar daug ką sužinosime apie šią aferą. Bet jau dabar joje „spindi“ viena labai įdomi finansinė grandinė: JAV Demokratų partija skiria pinigus Ukrainai – Ukraina savo pinigus investuoja į FTX – FTX atiduoda pinigus Demokratų partijai.

Fox News žurnalistas Jesse Watters negali atsistebėti:

„Juokingiausia tai, kad Ukraina buvo investuotoja į FTX. Kodėl šalis, kurioje vyksta karas, investuoja į kriptovaliutas? Ar nevertėtų už tuos pinigus pirkti ginklų? Argi V. Zelenskiui kriptovaliutos neatrodo šiek tiek rizikingos? Pasirodo ne – Zelenskis manė, kad investicinę grąžą atiduos ką tik koledžą baigęs vaikinas juodais plaukais, gyvenantis Bahamų salose kartu su 10-čia kambariokų.

Kai demokratai tau siunčia milijardus dolerių ginklams, mažiausia, ką gali padaryti – tai atsidėkoti jų pagrindiniams rėmėjams. Ir ką FTX padarė su Ukrainos investuotais pinigais? Jie juos vėl atidavė demokratų partijai“.

♦◊♦

Įkeliu visą Fox News žurnalisto J. Watters paruoštą laidą apie „vaikino iš Bahamų“ skrydį ir nuopuolį.

Laidos vertimas į lietuvių kalbą (pažodžiui):

Nežinau, ką šie žmonės galvojo, ir nemanau, kad jie suprato, jog, be turtingų investuotojų, skriaudžia viduriniosios klasės investuotojus, į pensiją išėjusius policijos pareigūnus, gaisrininkus ir t.t.. Tai skandalas.“

“Dabar galite įtraukti savo miestą Fairfieldą, Konektikuto valstijoje, į Bernardo Madoffo aukų sąrašą. 58 000 miestelio gyventojų pensijų fondas per naktį prarado 42 mln. dolerių.“

Istorija tikrai turi tendenciją kartotis. Kartais dar stipriau. Demokratų partija vėl atsidūrė didžiausios JAV istorijoje finansinio sukčiavimo bylos epicentre. Viena kriptovaliutų bendrovė ką tik prarado 32 mlrd. dolerių savo klientų pinigų. Jie ne tik prarado juos rinkoje. Jie tiesiog dingo. Kažkas juos pavogė. FTX pavadinta bendrovė ką tik bankrutavo po to, kai pradangino 32 mlrd. dolerių.

“Po FTX biržos žlugimo kriptovaliutų rinkoje tvyro chaosas ir kyla naujų klausimų, kur dingo milijardai dolerių.“

“Bahamų salose pradėtas baudžiamosios bylos tyrimas dėl jos įkūrėjo Samo Bankmano-Friedo. Tai vadinama didžiausia katastrofa kriptovaliutų istorijoje.“

Tai didesnė problema nei Bernie Madoffas. Tačiau kitaip nei Bernie Madoffas, kuris praturtėjo iš Ponzi schemos, Demokratų partija praturtėjo iš FTX. 2019 metais. FTX pasirodė scenoje ir išleido 10 mln. dolerių, kurie 2020m. padėjo Joe Bidenui patekti į Baltuosius rūmus.

FTX vadovaujantis vyrukas, antras pagal dydį demokratų rėmėjas po Soroso, vidurio kadencijos rinkimams išleido 40 mln. dolerių, kad demokratai būtų išrinkti. Įdomu, kaip toks žmogus kaip Johnas Fettermanas sugebėjo surinkti net keturis kartus daugiau grynųjų pinigų nei Ozas? Už tai galite padėkoti Samui Bankmanui-Friedui, kuris vadovavo šiai kriptovaliutų schemai iš penthauzo Bahamų salose.

“Sveiki, mano vardas Samas, ir tai yra mano istorija…“

“Samas turi beprotiškus plaukus. Samas yra veganas. Samas miega 5 valandas per naktį. Samas gyvena Bahamų salose su dešimčia kambariokų. Samui tik 29 metai, bet jis turi 22 milijardus dolerių ir nori juos visus paaukoti labdarai.“

O ta labdara – Demokratų partija. Pažvelkite į Samą, stovintį čia pat už George’o Soroso. Sorosas sumokėjo už nusikaltimų bangą, o Samas galimai įvykdė nusikaltimą, kad sustabdytų “raudonąją bangą“.

Vyrukas paaukojo tiek pinigų, kad jam atiteko vieta greta Klintono. Maža to, jis gavo kvietimą į Billo vakarėlį, su tokiomis įžymybėmis kaip Katy Perry. Klintonas tikrai jaučia simpatiją savo mega-donorams. Iš pradžių Epšteinas, paskui Samas Bankmanas-Friedas, kurį jie vadina SPF. Jei dosniai remi demokratus, jiems nerūpi kaip tuos pinigus gavai.

Visi su nuostaba stebėjo Larry Davidą, kai šis reklamavo FTX, o Tomas Brady ir Gisele buvo ambasadoriai.

Johnas Fettermanas neseniai buvo Baltuosiuose rūmuose. Pavasarį jis turėjo du uždarus susitikimus su Bideno vyresniuoju patarėju, kaip tik tuo metu, kai Bidenas siuntė milijardus Ukrainai. Juokingiausia, kad Ukraina buvo investuotoja į FTX. Turbūt klausiate, kodėl šalis, kurioje vyksta karas, investuoja į kriptovaliutas? Ar nevertėtų jiems pirkti ginklų?

Argi Zelenskiui kriptovaliutos neatrodo šiek tiek rizikingos? Juk visi norėtumėme investicijos su solidžia grąžos norma ir ilgus metus trunkančiu stabiliu augimu. Ne. Zelenskis manė, kad tą grąžą atiduos ką tik koledžą baigęs vaikinas juokingais plaukais, gyvenantis mokesčių rojuje.

Kai demokratai siunčia tau milijardus dolerių ginklams, mažiausiai, ką galėtum padaryti, tai apdovanoti jų mėgstamiausią mega-donorą. Ir ką FTX padarė su Ukrainos investuotais pinigais? Jie juos iš karto investavo atgal į Demokratų partiją. Demokratai siunčia pinigus Ukrainai. Ukraina siunčia pinigus FTX, o FTX siunčia pinigus demokratų kampanijoms.

Nežinau, ar tai pelnymasis iš karo, ar pinigų plovimas. Tikrai nežinau. Bet tai reikia ištirti. Mes nežinome, kas ką gauna, nes SPF, kriptovaliutų vaikas, kuris atrodo kaip mini Madoffas, mėgsta savo pinigus laikyti tamsoje.

“ – Noriu daryti tai, kas naudinga šaliai.
– Manote, kad kiekvienas politikai išleistas doleris turėtų būti viešai atskleidžiamas? Ar Jums tai priimtina?
– Jei būtų norma, pagal kurią kiekvienas politikoje paaukotas doleris būtų viešai atskleidžiamas? Aš tam labai pritarčiau. Manau, kad galėčiau tam pritarti. Nesu pakankamai gerai apie tai pagalvojęs, kad žinočiau.
– Bet panašu, kad norite pasakyti, jog galbūt yra tokių aukų, kurių nebūtumėte paaukojęs, jei žinotumėte, kad jos bus iš karto paviešintos.
– Manau, kad apskritai apie tai negalvoju.“

Ar galite patikėti Chucku Toddu? Iš pradžių jie patikėjo Avenatti, paskui patikėjo šiuo vaikinu. Ar tai išvis buvo jo pinigai? Ne. Tai buvo investuotojų pinigai, kuriuos jis išleido demokratams.

Dienraštis „The Wall Street Journal” praneša, kad FTX įsilauždavo į klientų sąskaitas ir jų lėšas naudodavo kitiems dalykams. O kai klientai norėjo atsiimti savo pinigus, didžioji jų dalis buvo dingusi.

Teisingumo departamentas ir Vertybinių popierių ir biržos komisija pradėjo tyrimą, nes panašu, kad mega-donoras taip pat melavo Kongresui.

“Turime skaidrią sistemą, kurioje visi mūsų duomenys yra atvirai ir nemokamai prieinami. Visi mūsų vieši rinkos duomenys, kur rizikos parametrai dabar yra skaidrūs.“

Taigi, skaidrūs. Ar jis manė, jog yra per galingas, kad žlugtų, nes jo kišenėje buvo visos institucijos? Tikriausiai. Esi neperšaunamas, kai gali nusipirkti politikus. O šis vyrukas planavo nusipirkti Bideną už milijardą dolerių.

“ – Įsivaizduoju, kad mintyse turite kažkokį tikimybių pasiskirstymą, kiek pinigų galėtumėte duoti per kitą rinkimų ciklą, pvz. Nurodykite man kokį nors skaičių.
– Spėčiau, kad nuo 100 milijonų dolerių.
– Taigi, jei tai yra žemiausia riba, tai kokia yra viršutinė riba? Milijardas. Ar galėtumėte skirti milijardą?
– Taip, manau, kad tai yra padori suma, kurią reikėtų apsvarstyti.“

Taigi, antrasis pagal dydį demokratų rėmėjas ką tik sprogo, po to, kai padėjo demokratams išlaikyti Senatą. Ups. Gėda. Beje, tai buvo šeimos reikalas.

Kriptovaliutų sukčiaus brolis dirba Kongrese. Jis dirba demokratams, Finansinių paslaugų komitete. Taigi už kontrolę atsakingas asmuo yra Mini Madoffo šeimos narys.

Kas vis dėlto atsitiko su tais 32 milijardais dolerių? Įdomu, ar buvo kokių nors raudonų vėliavų. Viena tikrai buvo. Žmogus, atsakingas už FTX pinigų srautus, nemokėjo gerai skaičiuoti.

“- Aš naudoju labai mažai matematikos. Aš naudoju daug pradinės mokyklos matematikos.
– Norite pasakyti, kad tos abstrakčiosios matematikos pamokos yra nereikalingos?
– Jūs niekada neturite visos informacijos, todėl jūs tiesiog turite daryti geriausią spėjimą, remdamiesi tuo, ką matote. Mes nesame linkę taikyti tokių dalykų kaip nuostolių stabdymas.

Manau, kad tai nebūtinai yra puiki rizikos valdymo priemonė. Bandau sugalvoti gerą pavyzdį, kai praradau daugybę pinigų. Nežinau. Tikriausiai nenorėčiau per daug gilintis į konkrečius dalykus.“

FTX turėjo vadovų, kurie gyrėsi, kad jie neužsiima rizikos valdymu. Beje, tai buvo SPF mergina. Ji su jais gyveno penthauze, viename garsiausių pasaulio mokesčių rojuje Bahamuose.

Šiame “biure“ dirbo dešimt vaikų, ir jie visi miegojo vienas su kitu. Tai buvo poliamoriškas penthauzas.

Tai vadinama „pump and dump” schema. Ir niekas nieko nepastebėjo iki tol, kol praėjus savaitei, demokratai išsaugojo Senatą.

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

rašo FOX Business apie šią istoriją:

Keli Atstovų Rūmų respublikonai spaudžia valstybės sekretorių Antonį Blinkeną, susirūpinę, kad karinė pagalba Ukrainai galėjo būti netinkamai investuota į bankrutavusią kriptovaliutų biržą „FTX Trading Limited”.

Troy Nehls, R-Texas, kartu su keliais savo kolegomis iš GOP vadovavo rašant laišką Blinkenui, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl galimo Ukrainos karinės finansinės pagalbos investavimo į FTX, kurios įkūrėjas Sam Bankman-Fried per šį kadencijos vidurio ciklą nemažai paaukojo demokratams.

„Neturime supratimo, kur šie pinigai keliauja ir kiek jų iš tikrųjų skiriama Ukrainos gynybai”, – tęsė J. Nehlsas. „Dabar, kai turime daugumą Atstovų Rūmuose, mes tai išsiaiškinsime.”

Laiške, kurį išimtinai gavo „FOX Business”, įstatymų leidėjai rašė, kad jiems „tapo žinoma, jog milijardai mokesčių mokėtojų dolerių, siųstų Ukrainai padėti jos karo veiksmams, galimai buvo investuoti į kriptovaliutų biržą, kuri vėliau per kadencijos vidurio rinkimus masiškai aukojo demokratams”.

Nehlsas ir respublikonai rašė, kad Ukrainos vyriausybė kovo mėn. oficialiai bendradarbiavo su FTX ir „įkūrė kriptovaliutų aukų svetainę „Pagalba Ukrainai”, praėjus kelioms dienoms po to, kai prezidentas Joe Bidenas pažadėjo skirti milijardus Amerikos mokesčių mokėtojų dolerių, kad padėtų šaliai karo pastangomis prieš Rusijos invaziją”.

„Nors ši partnerystė buvo reklamuojama kaip būdas padėti Ukrainai išgryninti kriptovaliutų aukas šaudmenims ir humanitarinei pagalbai, mums kelia rimtą susirūpinimą tai, kad Ukrainos vyriausybė galėjo investuoti dalį iš beveik 66 mlrd. dolerių JAV ekonominės pagalbos į FTX, kad išlaikytų demokratus valdžioje tam, kad pinigų tiekimas [iš JAV] nenutrūktų”, – rašė įstatymų leidėjai.

Respublikonai rašė, kad S. Bankman-Friedas „buvo antras pagal dydį rėmėjas su demokratais susijusiems politinių veiksmų komitetams (PACS) ir organizacijoms, nusileisdamas tik liberaliajam milijardieriui Džordžui Sorošui”.

„Federalinės rinkimų komisijos (FEC) duomenimis, per kadencijos vidurio rinkimų ciklą Bankmanas-Friedas pervedė beveik 40 mln. dolerių, iš kurių daugiausiai skyrė organizacijoms „Protect our Future PAC” ir „House Majority PAC”, kurios abi rėmė tik demokratų kandidatus”, – tęsė jie.

„Be to, Gabe’as Bankmanas-Friedas, FTX įkūrėjo brolis, iki praėjusių metų dirbo Ilinojaus valstijos kongresmenui demokratui Seanui Castenui, kuris priklauso Atstovų Rūmų Finansinių paslaugų komitetui, prižiūrinčiam kriptovaliutų ir pirminių monetų siūlymų (ICO) rinkas”, – pridūrė įstatymų leidėjai.

Respublikonai rašė, kad „dar didesnį nerimą kelia tai, kad lapkričio 11 d., praėjus trims dienoms po 2022 m. vidurio kadencijos rinkimų, FTX paskelbė bankrotą” ir kad buvo „pranešta, jog per užpakalines (Backdoor) duris, įrengtas finansų programinėje įrangoje, dingo iki 2 mlrd. dolerių klientų lėšų”.

„Nuoširdžiai tikimės, kad pagrindinis Kongreso milijardinės paramos Ukrainai variklis nebuvo demokratai, bandantys išlaikyti save valdžioje, ir kad dingusios lėšos nebuvo panaudotos kaip kanalas siekiant išvengti rinkimų kampanijų finansavimo įstatymų apribojimų ar atsidūrė demokratų kišenėse”, – rašė įstatymų leidėjai.

Nehlsas ir jo kolegos paklausė Blinkeno, ar Valstybės departamentas turi „kokių nors žinių, kad kas nors iš Bideno administracijos, Kongreso ar su demokratais susijusių PAC ketino pinigus, kuriuos JAV siuntė į Ukrainą padėti karo veiksmams, investuoti į kriptovaliutų biržą, įskaitant FTX, arba pervesti atgal į Jungtines Valstijas, kad padarytų įtaką 2022 m. vidurio kadencijos rinkimuose”, ir, jei taip, kas tie veikėjai.

Įstatymų leidėjai taip pat klausė, ar J. Bideno administracija atliks iki šiol Ukrainai siųstos pagalbos auditą. Valstybės departamento atstovas spaudai sakė „FOX Business”, kad departamentas nekomentuoja Kongreso susirašinėjimo, nes tai yra įprasta praktika.

Atstovas spaudai taip pat sakė, kad Valstybės departamentas „neturi jokio pagrindo manyti, kad šie pranešimai yra kas nors kita nei gryna netiesa ir dezinformacija”. „JAV tiesioginė biudžetinė parama Ukrainos vyriausybei negali būti naudojama tokiai schemai, kokia įtariama, o mūsų naudojami stebėsenos mechanizmai nenustatė nukrypimų nuo numatyto lėšų panaudojimo”, – sakė atstovas spaudai.

„Tiesioginė biudžeto parama, kurią Jungtinės Valstijos teikia Ukrainos vyriausybei, per Pasaulio banko mechanizmą perduodama Ukrainos finansų ministerijai”, – tęsė jie. „Siekiant užtikrinti, kad JAV lėšos būtų naudojamos patikrintoms Ukrainos Vyriausybės išlaidoms, yra sudaryti susitarimai ir taikomi stebėsenos mechanizmai; šiuose susitarimuose konkrečiai išvardytos išlaidų, kurioms gali būti naudojamos JAV lėšos, rūšys.”

Respublikonų laiškas pasirodė po FTX bankroto, kuris sukėlė gaisrą kriptovaliutų rinkoje, nes buvo prarasti 32 milijardai dolerių. Prie Nehlso laiško prisijungė trys jo kolegos GOP įstatymų leidėjai: Kartu su juo dalyvauja ir kiti Nehls’o atstovai: Atstovų Rūmai (Reps. Louie Gohmertas iš Teksaso, Mary Miller iš Ilinojaus ir Byronas Donaldsas iš Floridos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 532

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Infa.lt pirmyn už vieninga Lietuvą !    -  2022-11-19, 09:19

    Žmonija atsibuskite ar matote kas vyksta.Juk mausto nus visus kaip tik gali !
    Ačiū infai už Tiesos nešimą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Ar nepaaiskes,    -  2022-11-19, 10:26

    kad sitie „pagalbininkai Ukrainai”,vagia net daugiau uz pona Sternenko,kuris apsiriboja tik 90% !? O dar idomiau,kokia salis sulauks panasaus pelningo karo,kai reikes baigti grobstyma per Ukraina? Juk,karta paragaves – negali sustoti!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Stebėkim    -  2022-11-19, 12:58

    Tai todėl atidžiai stebėkime kas vyskta Lietuvije juk visi norime taikos !!!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Dauguma musu,    -  2022-11-19, 15:08

    skirtingai nuo jusu,Jolanta – ir dabar nieko neturi!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Jolia    -  2022-11-19, 18:54

    Štai kaip gimsta milijardieriai kaip D. Sorošas – iš mokesčių mokėtojų pinigų. Ir ši sistema su kriptovaliutos jaunuoliu buvo kuriama ne metus ar du. Viskas puikiai apgalvota ir išplauti pinigai geroje sistemoje. Dėl tokios sumos ir kelių gyvybių paaukoti negaila. Demokratai – tik priežastis. Milijardai Ukranai – tik skambus lozungas. Gudriai. Žmonės liko durniaus vietoj. Visos šalys puikiai žinojo ką daro.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...