infa.lt

Lytinio brendimo blokatoriai ir medicinos melas

18 lapkričio
13:31 2022

Transgenderiai

„Negalėsite nuspėti, kas rytoj bus nukreipta prieš jus. Jūs neįsivaizduojate, kad visiškai įprastas dalykas, kurį šiandien padarysite ar pasakysite, rytoj bus panaudotas prieš jus, kad jus sunaikintų. Būtent tai žmonės matė Sovietų Sąjungoje. Mes žinome, kaip tai veikia.”

Pagaliau! „New York Times” pareiškė, kad galime atvirai abejoti lytinio brendimo blokatoriais. Bet ar turėtume pripažinti jų autoritetą diskusijoms? – retorinį klausimą užduoda Rodas Dreheris (Rod Dreher), portale „The American Conservative”.

Kuo besiformuojanti situacija Vakaruose panaši į tą, nuo kurios jie pabėgo iš SSR? Juk kiekviena visuomenė turi taisyklių, tabu ir jų įgyvendinimo mechanizmų. Sovietinio komunizmo laikais gyvenusius žmones neramina būtent šis panašumas: Elitas ir jo institucijos atsisako senamadiško liberalizmo, paremto individo teisių gynimu, ir keičia jį progresyviu tikėjimu, kuris teisingumą vertina grupių požiūriu.

Jis skatina žmones tapatintis su grupėmis – etninėmis, seksualinėmis ir kitokiomis, o apie Gėrį ir Blogį galvoti kaip apie galios dinamikos tarp grupių klausimą. Šiuos progresyvius skatina utopinė vizija, verčianti juos stengtis perrašyti istoriją ir iš naujo išrasti kalbą, kad ji atspindėtų jų socialinio teisingumo idealus.

Be to, šie utopiniai progresyvistai nuolat keičia mąstymo, kalbos ir elgesio standartus. Niekada negali būti tikras, kada valdantieji ims tave persekioti kaip piktadarį už tai, kad pasakei ar padarei kažką, kas dieną prieš tai buvo visiškai normalu. O naujų tabu pažeidimo pasekmės yra kraštutinės, įskaitant pragyvenimo šaltinio praradimą ir reputacijos sugriovimą visiems laikams.

Žmonės akimirksniu tampa parijais už tai, kad išreiškė politiškai nekorektišką nuomonę arba kokiu nors kitu būdu išprovokavo progresyvią minią, kuri savo atpirkimo ožių pjudymą stiprina per socialinę ir įprastinę žiniasklaidą. Prisidengdami „įvairove”, „įtraukimu”, „teisingumu” ir kitais egalitariniais žargonais, kairieji kuria galingus minties ir diskurso kontrolės mechanizmus, marginalizuodami kitaminčius kaip blogį.

Amerikiečiams, kurie niekada anksčiau negyveno tokioje ideologinėje migloje, labai sunku suvokti, kas vyksta. Be abejo, kad ir kas tai bebūtų, tai nėra pilna sovietinio bloko šalių gyvenimo su jų slaptąja policija, gulagais, griežta cenzūra ir materialiniu nepritekliumi kopija.

Būtent tai ir yra problema, perspėja šie žmonės. Tai, kad, lyginant su sovietinio bloko sąlygomis, gyvenimas Vakaruose tebėra toks laisvas ir klestintis, amerikiečiams neleidžia suprasti didėjančios grėsmės mūsų laisvei. Be to, tie, kurie atima laisvę, tai daro kalbėdami apie aukų išlaisvinimą iš priespaudos.

„Aš gimiau ir užaugau Sovietų Sąjungoje, ir mane atvirai pribloškė tai, kad kai kurie iš šių įvykių yra panašūs į sovietinės propagandos veikimo būdą”, – sako vienas profesorius, dabar gyvenantis Vidurio Vakaruose.

Kitas emigravęs profesorius, kilęs iš Čekoslovakijos, buvo toks pat atviras. Jis pasakojo, kad maždaug prieš dešimtmetį pradėjo pastebėti pokyčius: draugai, išsakydami konservatyvias pažiūras, pritildydavo balsą ir apsidairydavo per petį. Kai jis normaliu tonu išreikšdavo savo konservatyvias pažiūras, amerikiečiai imdavo maivytis ir nuolat žvalgydavosi po kambarį, kas galėtų klausytis.

„Tokiose sąlygose užaugau aš, – sako jis man, – bet to neturėjo būti čia.”

… Sovietų kilmės emigrantė, dėstanti universitete giliai JAV širdyje, pabrėžia, kad amerikiečiams būtina rimtai žiūrėti į tokius žmones kaip ji.

„Jūs negalėsite nuspėti, kas bus prieš jus nukreipta rytoj”, – perspėja ji. „Jūs neįsivaizduojate, koks visiškai normalus dalykas, kurį šiandien padarysite ar pasakysite, rytoj bus panaudotas prieš jus, kad jus sunaikintų. Būtent tai žmonės matė Sovietų Sąjungoje. Mes žinome, kaip tai veikia.”

Matėme, kaip ši dinamika pasireiškė tvarkant naaratyvą apie Kovidą. O dabar, pagaliau, atrodo, kad ji suveikia ir kalbant apie transseksualų jaunimą. Buvo uždrausta net diskutuoti apie pavojus, kylančius jauniems žmonėms, kai jiems skiriami brendimą blokuojantys preparatai.

Tokie žmonės kaip Jesse Singal, kuris jokiu būdu nėra konservatorius, buvo piktai pasmerkti translyčių aktyvistų už tai, kad suabejojo lytinio brendimo blokatorių nauda. Tačiau dabar „The New York Times” iškišo savo autoritetingą galvą virš parapeto ir paskelbė šią istoriją. Ištraukos:

Didėjant transseksualiais save laikančių paauglių skaičiui, brendimą stabdančiais vaistais vadinami preparatai tapo pirmąja intervencijos priemone jauniausiems, kurie kreipiasi į gydytoją.

Paprastai jie laikomi saugiu ir grįžtamu būdu, siekiant laimėti laiko medicininiam perėjimui ir išvengti kančios augant netinkamame kūne. Transseksualūs paaugliai neproporcingai dažnai kenčia nuo depresijos ir kitų psichikos sveikatos problemų. Tyrimai rodo, kad šie vaistai palengvino kai kurių pacientų lyties disforiją – kančią dėl įgimtos lyties ir lytinės tapatybės neatitikimo.

„Nerimas išnyksta”, – sakė daktaras Normanas Spackas (Norman Spack), kuris pirmasis Jungtinėse Valstijose pradėjo naudoti lytinio brendimo blokatorius translyčiams jaunuoliams ir yra vienas iš daugelio gydytojų, manančių, kad šie vaistai gali išgelbėti gyvybę. „Galite matyti, kaip šiems vaikams palengvėja.”

Tačiau vis daugiau paauglių (nuo 13 iki 17 metų amžiaus – Jungtinėse Valstijose jų yra apie 300 000 ir neapskaičiuojamas skaičius jaunesnių) prisipažįsta esantys transseksualai, todėl kai kurie medikai vis labiau nerimauja dėl šių vaistų vartojimo pasekmių, rodo „New York Times” atliktas tyrimas.

Šie klausimai skatina vyriausybines peržiūras Europoje, skatina atlikti daugiau tyrimų ir verčia kai kuriuos žinomus specialistus iš naujo apsvarstyti, kokio amžiaus žmonėms juos skirti ir kuriam laikui. Nedidelė dalis gydytojų apskritai jų nerekomenduoja.

… Tačiau, remiantis mokslinių straipsnių apžvalgomis ir pokalbiais su daugiau nei 50 gydytojų ir akademinių ekspertų iš viso pasaulio, atsiranda įrodymų, kad blokatorių vartojimas gali pakenkti.

Straipsnyje giliai ir išsamiai gilinamasi į šią problemą. Jame yra tokių anekdotinių situacijų:

Vienuolikmetė iš Niujorko, kuriai prasidėjo lytinis brendimas ir kuri pradėjo lankyti naują mokyklą, vis labiau kankinosi – atsisakė maudytis ar eiti į pamokas ir pirmą kartą išreiškė norą nebeturėti mergaitiško kūno.

Kai 2018 m. tėvai sutiko skirti blokatorius, jie tikėjosi, kad vaistas suteiks emocinio stabilumo ir laiko apsvarstyti tolesnius žingsnius.

„Jei visi mano, kad tai padės, ir tai yra grįžtama, tuomet turime suteikti tam šansą”, – sakė motina, kuri prašė neskelbti jos vardo, kad būtų apsaugotas šeimos privatumas.

Pirmieji dveji metai buvo daug žadantys, pacientė, tuo metu jau paauglė, be blokatorių vartojo ir prozaką. Tačiau trečiųjų metų pradžioje kaulų skenavimas sukėlė nerimą. „Gydymo: metu paauglės kaulų tankis sumažėjo – kai kuriuose kauluose net 15 procentų – nuo vidutinio lygio iki osteoporozės, t. y. būklės, kai kaulai susilpnėja, kuri dažniau būdinga vyresnio amžiaus žmonėms.

Gydytojas rekomendavo pradėti vartoti testosteroną (vyriškumo hormoną), paaiškindamas, kad jis padės paauglei atgauti kaulų tvirtumą. Tačiau tėvai prarado pasitikėjimą gydytojo patarimais.

„Buvau įsiutusi, – prisimena motina. „Galvojau: „Nerimauju, kad padarėme negrįžtamą žalą”.

Mes Vakaruose vykdome šį groteskišką eksperimentą su beviltiškais jaunuoliais ir jų šeimomis. Medicinos institucijos ir joms pataikaujantys politiniai lyderiai neprisiėmė atsakomybės atsargiai elgtis su šiomis negrįžtamomis intervencijomis. Tiesa, jie tvirtino, kad šie dalykai yra grįžtami, kas geriausiu atveju buvo diskutuotina – geriausiu atveju.

Atsitiko taip, kad translyčiai aktyvistai užgrobė institucijas. Vaikai, kurių kūnai buvo negrįžtamai sugadinti, ir jų šeimos yra šalutinė žala. Įsivaizduokite skausmą tėvų, kurie, remdamiesi medikų patarimais, sutiko, kad jų psichologiškai kenčiančiam vaikui būtų skiriami lytinio brendimo blokatoriai ir mišrios lyties hormonai, ir kurie dabar turi nešti kryžių žinodami, kad neapsaugojo savo vaiko nuo šių šmėklų.

Pastarieji treji metai, susiję ne tik su Covid, bet ir su šia problema, sugriovė institucijų autoritetą. Ar apskritai pasitikite gydytojais? Nepasitikiu. Nepasitikiu po Kovido, translyčių ir „Black Lives Matter”.

Tačiau labai aiškiai matėme, kaip greitai mediciną gali užvaldyti ir užvaldė radikalūs ideologai. Mano vaikai jau vyresni, bet jei jie dar būtų maži, niekada, niekada, niekada, niekada neleisčiau savo vaikams likti vieniems su gydytoju.

Niekada. Panašiai yra ir su pradinių, vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokytojais. Jie (mokytojai) susivienijo su radikalais, prieš tėvus. Ne visi mokytojai ir ne visi gydytojai taip elgiasi, bet iš kur tėvai gali žinoti, ar jų vaikų gydytojas (-ai) ir mokytojai yra patikimi?

Nesuprantu, kodėl prieš visa tai nebuvo jokio pasipriešinimo. Jie iš tikrųjų siekia mūsų vaikų. Tai nėra sąmokslo teorija. Mums buvo griežtai nurodyta, kad negalime kalbėti apie faktus, galinčius mesti iššūkį naratyvui – apie Kovidą, translytiškumą, rasę – ir vis dar negalime to daryti, kol tokios institucijos kaip „The New York Times” nenuspręs, kad galime diskutuoti apie šiuos dalykus.

Turime nustoti taip gyventi. Turime. Pažiūrėkite, kokią žalą žmonių iš kūno ir kraujo gyvenimui daro elitas, nusprendęs, kad mes negalime diskutuoti apie šiuos dalykus, nes naudotis žodžio laisve diskutuojant šiais klausimais yra „pavojinga” ar net fanatizmas. Argi nematote, kas vyksta? Visa tai susiję su kontrole.

Amerikos psichologų asociacija yra parengusi išsamias gaires, kaip rašyti apie psichologiją ir mediciną. Vienoje iš jų rašoma:

Įvardžių vartojimas reikalauja iš autoriaus konkretumo ir atidumo. Nevadinkite įvardžių, kuriuos vartoja transseksualūs ir lyties neatitinkantys žmonės, „pageidaujamais įvardžiais”, nes tai reiškia savo lyties pasirinkimą (ir tai juos žeidžia).

Maniau, kad „pageidaujami įvardžiai” yra neutralus būdas kalbėti apie įvardžius, kuriuos asmuo nori, kad kiti vartotų jo atžvilgiu. Tai buvo vakar. Dabar jau ne. Matote, kaip tai veikia?

„Negalėsite nuspėti, kas rytoj bus nukreipta prieš jus. Jūs neįsivaizduojate, kad visiškai įprastas dalykas, kurį šiandien padarysite ar pasakysite, rytoj bus panaudotas prieš jus, kad jus sunaikintų. Būtent tai žmonės matė Sovietų Sąjungoje. Mes žinome, kaip tai veikia.”

Atkreipkite dėmesį į tai iš APA:

Matote, ką jie čia daro? „Tai mokslas! Pasitikėkite mokslu!” Tikimasi, kad jūs pasiduosite visiems šiems reikalavimams, nes tai mokslas, o mokslas turi autoritetą.

Kitą savaitę aktyvistai nuspręs, kad Naratyvas reikalauja dar vieno pokyčio. Rytai visada kariaus su Okeanija, nes taip sako Mokslas, fanatikai (1984-ieji).

Grįžkime prie „Times” istorijos. Nors esu dėkingas, kad pagaliau galime diskutuoti apie šiuos dalykus, nes vienas iš Naratyvo valdytojų nusprendė, kad tai leidžiama, mane pykdo tai, kad gyvename disfunkcinėje visuomenėje, kurioje viešąjį diskursą kontroliuoja palyginti nedidelis skaičius žmonių. Jie tai daro siekdami mus kontroliuoti ir išnaudoti. Man nuo to bloga.

Autorius Rodas Dreheris yra „The American Conservative“ vyresnysis redaktorius. Tris dešimtmečius dirbo žurnaluose ir laikraščiuose žurnalistu, yra parašęs tris „New York Times“ bestselerius – „Gyvenk ne melu“, „Benedikto variantas“ ir „Mažasis Ruthie Leming kelias“, taip pat knygas „Trapūs konservatoriai“ ir „Kaip Dantė gali išgelbėti jūsų gyvenimą“.

šaltinis: sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 498

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Šiaip    -  2022-11-18, 08:22

    „tai nėra pilna sovietinio bloko šalių gyvenimo su jų slaptąja policija, gulagais, griežta cenzūra ir materialiniu nepritekliumi kopija.”

    Tai tik laiko klausimas kada bus būtent taip, Hitleris irgi ne iš karto pradėjo…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kokia slyksti    -  2022-11-18, 08:50

    ta propagandonija apie TSRS! Kas pamena – zino,kad tokiu laisviu jau nebeturesime!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tomas Jakutis    -  2022-11-19, 15:06

    Tai baisiau už gyvenimą TSRS. Vakarų iškrypimui prilygti gali tik putinizmas.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. R    -  2022-11-20, 21:18

    -> Tomas Jakutis
    O kur pats čia laisvę matote? Ar turite omenyje šiuos iškrypimus, nuo kurių nėra kur pabėgti, nes jie plinta po visą Europą? Ar laisvę dirbti kitam ponui užsienyje? Išsimiegokit, žmogau., ir dabar dar Lietuvą valdo komunistų palikuonys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...