infa.lt

Kijevas tvirtina, kad Rusija susijusi su raketų incidentu Lenkijoje

16 lapkričio
16:56 2022

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas  pareiškė, kad Kijevas yra pasirengęs pateikti Vakarų šalims įrodymų, jog Rusija susijusi su raketos kritimu Lenkijos teritorijoje.

Danilovas paragino savo partnerius pateikti informaciją, kuria remdamasi NATO mano, kad raketa buvo Ukrainos priešlėktuvinės gynybos raketa.

„Esame už tai, kad kartu su partneriais toliau kuo išsamiau tirtume šį incidentą. Be to, Ukraina prašo, kad Ukrainos gynybos ministerijos ir Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovai nedelsiant galėtų patekti į sprogimo vietą”, – rašoma Oleksijaus Danilovo pareiškime NSGK (SNBO) interneto svetainėje.

Pasak „Reuters”, JAV prezidentas Joe Bidenas patikino NATO ir Didžiojo septyneto sąjungininkes, kad nukritusios raketos, preliminariai yra Ukrainos priešlėktuvinės gynybos rezultatas. Tai vėliau pareiškė ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sprendžiant pagal nuotraukas su nuolaužomis – tai Ukrainos karinių oro pajėgų raketos C-300 elementai.

Lapkričio 15 d. netoli Ukrainos sienos esančiame Lenkijos Przewodovo kaime nukrito raketos nuolaužos. Žuvo du žmonės. Lenkijos užsienio reikalų ministerija teigė, kad raketa buvo pagaminta Rusijoje.

Andrzejus Duda incidentą pavadino „nelaimingu atsitikimu”, kuris nelaikomas išpuoliu prieš šalį. Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino JAV reaguoti „griežtai ir principingai”.

Jis pabrėžė, kad Lenkija palaiko tiesioginius ryšius su mūsų NATO sąjungininkais. „Pabrėžiu – neturime jokių netiesioginių įrodymų, kurie leistų daryti išvadą, kad tai buvo išpuolis prieš Lenkiją”, – sakė A. Duda.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 228

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Patriotas    -  2022-11-16, 17:18

    Ukrai patys paleido raketas. Nes kitokių rusiškų neturi, taip galvojo išprovokuoti NATO. Jei būtų paleidę HIMARS, lenkai būtų laaabai pikti. O dabar nurašė nelaimingam atsitikimui. Ukrainai tai reiškia kad NATO nepaskelbs karo Rusijai. Todėl ukrainiečiai turės patys išgyventi. Pinigų kraniukas taip pat užsisuka. Žiema bus šalta ir mirtina. Pridėjus dar tai kad rusai nesustodami toliau naikins energetikos ir karines struktūras, Zelenskis nebeturi ėjimų. Arba sėda prie derybų stalo arba praras visą šalį. Tačiau jis prie derybų stalo nesės jei ir norėtų, nes tai reikš ukrainos nacikų išdavystę. 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Jolia    -  2022-11-16, 17:19

    Jau matome, kad pačios Ukrainos vadovybė jau tapo tokia agresyvi, jog kiekvienu momentu tik ir nori aštrinti savo konfliktą su Russija. Šiuo atveju, nors patys kalti, nori įtraukti ir Lenkiją į karinius mūšius. Įdomi provokacija…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Mantas    -  2022-11-16, 17:20

    Kaip sakė Zylė. Iki paskutinio ukrainiečio.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Irodymais    -  2022-11-16, 17:35

    reikejo rupintis pries taikant raketas ir atjungiant ju susinaikinimo mechanizma! Klounai!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...