infa.lt

Le Figaro: Prancūzai moka savo gyvybėmis už Paryžiaus bailumą

05 rugpjūčio
01:01 2016

lefigaro.fr

Nicolas Dupont-Aignan

Nicolas Dupont-Aignan | REUTERS nuotrauka

Prancūzų vyriausybė, paskelbusi karą islamistams, traukiasi iš užimamų pozicijų prieš puolančias teroristų grupuotes ne tik vidaus fronte. Užsienio politikoje susirūpinusi kitų „draugiškų“ valstybių interesais, Prancūzija taip pat jau seniai nukrypo iš kelio, praradusi nepriklausomybę, apgailestauja prancūzų partijos „Stokis Prancūzija“ lyderis Nacionalinio susirinkimo narys ir kandidatas į Prancūzijos prezidento postą Nicolas Dupont-Aignan. Kokia gi ji tolima nuo atmetančios gėdingus kompromisus, vergiškos ištikimybės […] golistinės diplomatijos, kuri įkvėpdavo visuotinę pagarbą!“ – rašo jis Le Figaro.

„Liūdnu ir kaip reta absurdišku“, nenuoseklios ir praradusios nepriklausomybę Prancūzijos politikos kovoje su ekstremizmu pavyzdžiu, galima laikyti jos santykius su Rusija ir Turkija, teigia politikas.

Santykiuose su Maskva, kuri „objektyviai mūsų geriausias sąjungininkas kovoje su DAESH (Islamo valstybe) Artimuosiuose Rytuose“, Eliziejaus rūmai „iki absurdo nelankstūs“. Šis nelankstumas „liudija tai, jog demokratines vertybes ir principus, įkvepiančius mūsų diplomatiją, iš tiesų galima traktuoti priklausomai nuo aplinkybių“. Svarbiausia, kad jie netaptų „priedanga naujam gėdingam Miuncheno suokalbiui“, tikisi Nicolas Dupont-Aignan.

Akivaizdu, kad Prancūzija „aukoja savo pagrindinius interesus – savo piliečių saugumą ir stabilesnę bei labiau subalansuot aplinką pasaulyje – dėl neprotingų, labai nepatogių partnerių sprendimų“, – paaiškina šalies užsienio politikos neefektyvumą Dupont Aignan. „Siekdamas įtikti Berlynui ir neįžeisti Briuselio Šengeno zonos klausimu, Fransua Holandas nesipyksta su Turkija, kurią valdo Erdoganas, grasinantis bet kuriuo momentu atverti užtvaras, sulaikančias migrantų srautus į Europą. Viso to galima būtų išvengti, jeigu Merkel sumažintų savo dosnumą, kuris, kaip parodė laikas, buvo tolygus neatsakingumui“, – tvirtina politikas.

„Analogišku būdu, iš baimės, kad pernelyg glaudūs ryšiai tarp Rusijos ir Europos susilpnins Amerikos padėtį Senajame kontinente, Jungtinės Valstijos ir toliau daro viską, kas įmanoma, kad nuteiktų jas viena prieš kitą“, – nevynioja žodžių į vatą Nicolas Dupont-Aignan.

„Tame ir slypi naujojo Šaltojo karo esmė, dirbtinio ir rizikingo, kurį Vašingtonas patylomis paskelbė Maskvai, pratęsęs pasenusio karinio aljanso – NATO, gyvavimą. […] Ir tai nežiūrint į duotą 1990-ųjų pradžioje pažadą neeskaluoti karo už įtakos zonas buvusios TSRS teritorijoje.

Europa ir Prancūzija apsėstos Ukrainos krize ir Krymo aneksija – kuris amžių bėgyje buvo Rusijos teritorija, – o taip pat absurdiškos ES sankcijos prieš Maskvą – dalis tos politikos, kuri taip mažai atitinka mūsų interesus“, rašoma Le Figaro straipsnyje.

Konfrontacija su Rusija netikusi visais lygmenimis, kadangi iki šiol tik Maskvai pavyko efektyviai kovoti su IV. Tada, kai Jungtinės Valstijos, atvirkščiai, „savo išsisukinėjančiais veiksmais“ bandė ne tiek kovoti su islamistais, kiek perimti iniciatyvą pas Maskvą ir Teheraną, kad nuverstų Bašarą Asadą, – įsitikinęs prancūzų politikas.

„Kaipgi kitu atveju galima būtų paaiškinti atkaklų palaikymą iš Vašingtono pusės Sirijos opozicijai, kurioje dabar daugumą sudaro susijusios su Al-Qaeda grupuotės? Ar supranta amerikiečiai, kuriems mes jau esame skolingi už Irako valstybės sugriovimą prieš 10 metų, kokia neatsakinga yr ajų politika? Ar suvokia tą europiečiai?“

„Bailus pataikavimas Turkijai iš vienos pusės, ir absurdiškas nelankstumas Rusijos atžvilgiu, iš kitos pusės: tarnaujanti Berlyno ir Vašingtono interesams Prancūzijos diplomatija skęsta nesibaigiančiame Miuncheno suokalbyje“, – konstatuoja Nicolas Dupont-Aignan.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...