infa.lt

Seimo Pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis: „Visos mano pajamos gautos legaliai“

04 rugpjūčio
17:03 2016
Kęstas Komskis

© ve.lt nuotrauka

Prieš metus buvo pradėta įprasta mano mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo patikrinimo procedūra. Nežinau, kieno interesais ir dėl kokių priežasčių prieš pat rinkimus buvo imtasi mane tikrinti nuo 1992 metų, kai tuomet net nebuvau politikoje. Belieka apgailestauti, kad vis dažniau tarnybos, kurios neturėtų politikuoti, tai daro. Manau, nebuvo teisėta nutekinti informaciją apie atliekamą tyrimą jo dar nepabaigus.

Visgi manęs tai neišgąsdino ir mokesčių aš neslapstau. Visos mano pajamos buvo gautos legaliai (tai patvirtino ir pati Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Laikotarpis, kuris buvo imtas patikrinimui, labai ilgas. Daug dokumentų iš 1992–2000 metų nėra išlikę ir tai nėra mano kaltė. Archyvuose nesaugoma, o įstatymai manęs asmeniškai archyvuoti neįpareigoja. Taigi nenuostabu, kad negalėjau atsakyti į daugelį net absurdiškų VMI klausimų.

Pavyzdžiui, tikrai nepamenu ir neturiu niekur pasižymėjęs, kiek primelžiau pieno iš turėtų karvių, kiek jo pardaviau ir kiek pajamų tais metais už pieną gavau. Arba kiek prikasiau bulvių, kiek iš jų pasilikau sau, o kiek pardaviau. Manau, bet kuris daug metų ūkininkaujantis ar verslus turintis žmogus negalėtų atsakyti į tokius klausimus. Juo labiau, kad daug metų tuo ir nebeužsiimu.

Dėl panašių klausimų ir dėl tam tikrų mokestinių operacijų traktavimo išsiskyrė Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir mano nuomonėms. Todėl įstatymo numatyta tvarka apskundžiau VMI veiksmus Centriniam mokesčių administratoriui. mokesčių slėpimas

Šiuo metu Centrinis mokesčių administratorius vertina, ar teisingai Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija atliko procedūras. Šis mokestinis ginčas pagal mano pateiktą skundą dar nėra išnagrinėtas ir procedūra dar neužbaigta, todėl negaliu  daugiau nieko šiuo klausimu komentuoti, kad nebūtų pakenkta atliekamam tyrimui ir bet kuris mano pasakymas nebūtų traktuojamas kaip spaudimas.

Galiu pasakyti tik tiek, kad jei bus įrodyta, jog kai kurie mokesčiai dėl įsivėlusios klaidos nebuvo sumokėti, neketinu slapstytis ir juos tikrai sumokėsiu. VMI man priskaičiuota suma už visus metus iki 2000-ųjų metų tėra 17 tūkstančių eurų. Tuo metu, mano deklaracijos duomenys nuo 2000 metų nesikeitė. Mokesčius aš visada moku laiku. Todėl kol kas su tam tikrais VMI veiksmais ir išvadomis nesutinku. Dar turiu teisę skųsti VMI sprendimus ir teismui.

Beje, viešoje erdvėje paskelbta informacija, kad dalį mano turto sudaro bankrutavusio „Snoro“ banko akcijos, neatitinka tiesos. Šiame banke akcijų niekad nesu turėjęs. Jau kreipiausi į žurnalistus prašydamas klaidingą informaciją paneigti.“

Seimo Pirmininko pavaduotojas

Kęstas Komskis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....