infa.lt

Ukraina prašo Bulgarijos rusiškų oro gynybos sistemų C-300

07 lapkričio
08:38 2022
S-300, C-300

C-300 nuotrauka: ru.wikipedia.org

Ukrainos ambasadorius Bulgarijoje Vitalijus Moskalenka pranešė, kad Ukraina nusiuntė Bulgarijai prašymą dėl 30 rūšių ginklų tiekimo. Jo teigimu, tarp prašomų ginklų yra ir raketų „žemė-oras” sistemos C-300.

„Nuo pat pradžių prašėme Bulgarijos įvairios ginkluotės. Gynybos ministerijai pateiktame sąraše pažymėjome daugiau kaip 30 pozicijų, tarp jų – reikalingiausias oro gynybos sistemas”, – sakė Vitalijus Moskalenko, kurį cituoja cituoja”Klymenko Time„.

Jis paaiškino, kad tarp prašomų ginklų yra ir raketų „žemė-oras” sistemos C-300.

C-300 yra Rusijoje pagaminta raketų „žemė-oras” sistema. Šis ginklas naudojamas daugelyje pasaulio šalių, įskaitant Ukrainą. Balandžio mėnesį Slovakija taip pat perdavė Ukrainai savo vienintelę turėtą C-300 sistemą. Mainais už tai šalis gavo „Patriot”.

Anksčiau Bulgarija atsisakė tiekti ginklus Ukrainai dėl prezidento Rumeno Radevo ir kai kurių politinių partijų pozicijos. Vietoj to šalis remontavo Ukrainos karinę techniką.

Tačiau lapkričio 3 d. Bulgarijos parlamentas pirmą kartą pritarė karinės pagalbos siuntimui Ukrainai. Sofija iki mėnesio pabaigos turi nuspręsti, kokius ginklus ji įtrauks į siunčiamų sąrašą.

ES vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepo Borrello skaičiavimais, nuo konflikto pradžios ES Ukrainai išleido 22 mlrd. eurų.

Karinei pagalbai išleista 3 mlrd. eurų, tačiau į šią sumą neįskaičiuotas tiesioginis ginklų tiekimas iš Sąjungos valstybių narių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 122

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Idomu,    -  2022-11-07, 12:52

    ar garsiai zvengs amerikonai,kai Ukraina nuginkluos visa ES,o tada Putinas paskelbs „denacifikacija” visai baginklei Europai!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...