infa.lt

Dėl karantino priemonių Sachaline masiškai konfiskuojami ir naikinami naminiai paukščiai

07 lapkričio
08:30 2022

Višta vakcinacijai

Dėl paukščių gripo, lapkričio pradžioje aptikto Ostrovnoje, vieninteliame dideliame Sachalino srities paukštyne, iš privačių ūkių Južno Sachalinske priverstinai išvežami ir naikinami naminiai paukščiai, leidiniui „Kommersant” pranešė regiono valdžia.

Paukščių gripas buvo nustatytas laboratoriniais tyrimais po masinio broilerių kritimo gamybos įmonėje. Buvo tiriami ne tik paukščiai, bet ir žmonės. Fabriko darbuotojai buvo privalomai skiepijami. Ši liga taip pat nustatyta Hokaide, Japonijoje.

Južno Sachalinsko ir Anivos rajonuose gubernatoriaus Valerijaus Limarenkos įsaku įvestas karantinas dėl labai patogeniško paukščių gripo. Apribojimai bus taikomi 21 dieną „po to, kai bus sunaikinti paskutiniai naminiai paukščiai”.

Ostrovnoje buvo konfiskuoti ir sunaikinti visi broilerių produktai. Tarp dedeklių nebuvo rasta gripo atmainų, todėl bendrovei buvo leista šį savaitgalį prekiauti kiaušiniais. Nuo šiandien salos pietuose pradėta konfiskuoti naminius paukščius, laikomus privačiuose ūkiuose.

„Siekdami užkirsti kelią viruso plitimui, konfiskuojame gyvus naminius paukščius – viščiukus, žąsis, perlines vištas ir t. t. – iš gyventojų, esančių pavojingoje teritorijoje, ir juos utilizuojame. Tai įprasta sanitarinė priemonė, skirta apsaugoti gyvūnus didelėse įmonėse. Visi savininkai privalo atiduoti naminius paukščius sunaikinimui. Vėliau jiems bus išmokėtos kompensacijos pagal gyvojo svorio paukščių rinkos vertę”, – „Kommersant” sakė Sachalino srities Veterinarijos ir gyvulininkystės agentūros vadovė Roza Kuzmenko.

Ūkininkai „Kommersant” pasakojo, kad į sodybas vyksta savivaldybės administracijos, policijos ir regioninės veterinarijos agentūros atstovai. Paukščiai konfiskuojami ir išvežami.

Sudaroma konfiskavimo ataskaita. Dokumente nurodomas konfiskuotų paukščių skaičius ir kiekvieno egzemplioriaus gyvasis svoris. Vėliau savininkas turės pateikti ataskaitą regioninei Veterinarijos ir gyvulių veislininkystės agentūrai ir parašyti prašymą, kuriame nurodys kompensacijos sąskaitą.

Tačiau ūkininkai nerimauja dėl naminių paukščių vertės apskaičiavimo, kuri labai skiriasi priklausomai nuo to, ar produktas parduodamas įmonei, ar privačiam asmeniui, taip pat nuo naminių paukščių veislės. Be to, jie teigia, kad populiacijai atkurti prireiks laiko. Tuo tarpu ūkininkai buvo įsigiję pašaro žiemai konfiskuotiems paukščiams, kurio dabar greičiausiai neteks.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 281

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonimas    -  2022-11-07, 09:35

    Skiepyti nereikia, iškarto naikinti. Nieko neturesim ir būsime laimingi.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lietuvis    -  2022-11-07, 11:46

    Na kiek ta cirka galima stebėti ir nesuorasti kad rusija eina kartu tiek su žmoniu vakcinavimu tiek su kitais marazmais ar gi nematote bendro spektaklio žmones na kiek galima tylėti !

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tai ir    -  2022-11-07, 12:42

    pas mus gi atiminejo is privatininku kiaules,paukscius. Bet tai negaliojo nei stambiesiems paukstynams,nei danu kiaulidems! Visur zmones suvaro i prekybcentrius per prievarta…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vytas    -  2022-11-07, 16:04

    Butent skelbė paukščiu,kiauliu gripus Lietuviu mažuose ūkiuose o Danijos kompleksus ir kitus panašius gripas juos aplenkdavo !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...