infa.lt

JT pranešė apie šilčiausius pastaruosius aštuonerius metus per visą orų stebėjimo istoriją

06 lapkričio
06:10 2022
Sausra, išdžiūvusi žemė, bala

išdžiūvusi bala

Pasaulinė meteorologijos organizacija (kompetentinga JT institucija) pranešė, kad per pastaruosius aštuonerius metus temperatūra buvo pati šilčiausia per visą orų stebėjimo istoriją. Ekspertai pažymi, kad tarptautiniu mastu sutartą 1,5° C pasaulinio atšilimo ribą šiuo metu „sunkiai įmanoma pasiekti”.

WMO ataskaitoje teigiama, kad atšilimas susijęs su vis didėjančia šiltnamio efektą sukeliančių dujų koncentracija ir sukaupta šiluma. Organizacijos preliminarioje ataskaitoje apie pasaulio klimato būklę 2022 m. teigiama, kad ekstremalūs karščiai, sausros ir potvyniai šiemet paveikė milijonus žmonių ir kainavo milijardus dolerių.

Ataskaitos autoriai tvirtina, kad klimato kaitos poveikis tampa vis dramatiškesnis. Nuo 1993 m. jūros lygio kilimo greitis padvigubėjo. Nuo 2020 m. sausio mėn. jis padidėjo beveik 10 mm. ir šiemet pasiekė naują rekordinį lygį. Per pastaruosius 2,5 metų jūrų vandens lygis pakilo 10 proc.  nuo pirmųjų palydovinių matavimų pradžios – beveik prieš 30 metų.

Ataskaitoje teigiama, kad 2022 metai Europos Alpių ledynams padarė itin didelę žalą. Grenlandijos ledo danga 26-erius metus iš eilės praranda savo masę, o rugsėjį pirmą kartą ten ne snigo, o lijo. Šiuo metu manoma, kad 2022 m. vidutinė pasaulio temperatūra bus maždaug 1,15 °C (1,02-1,28 °C) aukštesnė už ikipramoninio laikotarpio (1850-1900 m.) vidurkį.

Išvakarėse Europos šalyse vyko ekoaktyvistų protestai, kurių metu ypač buvo paminėtas visuotinio atšilimo klausimas.

Pavyzdžiui, lapkričio 5 d. aplinkosaugos aktyvistai priklijavo rankas prie Francisco Goja paveikslo rėmų Madrido Nacionaliniame Prado muziejuje.

Tarp paveikslų buvo juodu markeriu užrašyta „+1,5° C”, nurodant, kiek padidėjo vidutinė pasaulio temperatūra, lyginant su priešindustriniu laikotarpiu (kurio metu temperatūrų niekas nematavo).

infa.lt: Tai klimato kaita ar globalus atšilimas? – Bet reikėtų įžvelgti ir pliusų energetinės krizės fone – kuo šilčiau – tuo mažiau išleisime šildymui. Būkime pozityvūs!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 152

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2022-11-06, 19:53

    Ne nu rimtai satanistai užpi.. nesveiki blemba. Tiesiog paimkite ir palyginkit foto prieš 50 metų įvairių pasaulio vietų pakrantes. Kad ir Laisvės statula. Vandens lygis tas pats. Net nebejuokinga daros tie pezalai bezdalai apie C02. Šiltnamio efektą 99proc sukelia debesys bl.. vanduo. Asilai!. O audros keliamos dirbtinai su HAARP technologija ir purškalais iš lėktuvų. (Jonosferoj mikrobangų pagalba galima įkaitinti nanodaleles paskleistas liektuvų ir taip sukelti termošokus kas sukelia milžiniška vėjo greitį! Atsibuskit! Nes tuoj esit vabalus ir džiaugsites kad nieko neturit.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....