infa.lt

Tūkstančiai žmonių Prahoje penktadienį protestavo prieš provakarietišką vyriausybę

31 spalio
19:47 2022

Protestai Prahoje

Kylant kainoms protestuotojai ragino Čekijos vyriausybę atsistatydinti. Daugelis jų palaiko Rusiją dėl jos invazijos į Ukrainą ir priešiškumo NATO, rašo Deustche Welle.

Penktadienį Čekijos sostinėje tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš aukštas kainas, dėl kurių jie kaltina centro dešiniųjų vyriausybę, daugiausia dėmesio skiriančią Ukrainos rėmimui prieš Rusijos invaziją.

Protesto akcijos „Pirmiausia Čekija” organizatoriai – tai užuomina į buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalistinį šūkį – yra įvairių, daugiausia kraštutinių dešiniųjų, turinčių prokremliškų ir antivakcininių tendencijų, mišinys, teigia AP..

Demonstracija vyko Prahos Vaclavo aikštėje ir sutapo su spalio 28 d. nacionaline švente, skirta 1918 m. Čekoslovakijos susikūrimui paminėti.

Priešai visur, išskyrus Maskvą

Protestuotojai ragino ministrą pirmininką Petrą Fialą ir jo koalicinę vyriausybę atsistatydinti.

Susirinkusieji pyko ant Ukrainos, ES, NATO, JT ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), tačiau stojo ginti Rusijos agresijos karo.

„Rusija nėra mūsų priešas, priešas yra karo kurstytojų vyriausybė”, – sakė vienas kalbėtojas.

„Vyriausybė, kurią turime, yra blogiausia per visą Čekijos istoriją, ir ne aš viena taip manau”, – naujienų agentūrai AFP sakė protestuotoja Eva Frantova.

Kitas, mažesnis, mitingas taip pat vyko antrame pagal dydį šalies mieste Brno, tačiau policija teigė, kad bendras dalyvių skaičius buvo mažesnis nei 70 000, suskaičiuotų per panašią demonstraciją rugsėjo pradžioje.

Tuo tarpu patys organizatoriai pateikė gerokai didesnius skaičius – apie 100 tūkstančių žmonių, pranešė vietos agentūra CTK.

Čekijos parama Ukrainai

Praha, kuri šiuo metu rotacijos tvarka pirmininkauja ES, yra viena iš ištikimiausių Ukrainos rėmėjų Europoje.

Ji atsiuntė sunkiosios ginkluotės ir suteikė vizas maždaug 450 000 Ukrainos pabėgėlių, suteikdama jiems galimybę naudotis tokiomis socialinėmis paslaugomis kaip sveikatos priežiūra ir finansinė pagalba.

P. Fiala ir keli jo ministrai pirmadienį planuoja vykti į Kijevą.

Tačiau šalis, kaip ir daugelis kitų, kovoja su sparčiai didėjančia infliacija – rugsėjį, palyginti su praėjusiais metais, ji pasiekė 18 proc.

„Mes žinome, kas yra mūsų draugas ir kas lieja kraują už mūsų laisvę”, – reaguodamas į protestą Twitteryje parašė vidaus reikalų ministras Vitas Rakusanas.

„Taip pat žinome, kas yra mūsų priešai”, – pridūrė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 257

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2022-10-31, 22:12

    Teisingai rekalauja.Anglosaksų kolaborantai susodinti į visas Europos šalių vyriausybes.Daro viską,kad atkirstų tų šalių ekonomikas nuo rusiškų resursų.Kitaip sakant uoliai vykdo WEF-o planą.Žmonės supranta,kad jau du metus karas vyksta prieš piliečius,prisidengiant sankcijomis ir tariama Rusijos grėsme…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Ricardas    -  2022-10-31, 23:30

      Visiskai palaikau si komentara!! Visu Pandemiju,Karu ir skurdo kaltininkai tai Anglosaksu Globalistai, ju issigimeliski Pasaulio Valdymo troskimai, ardant Valstybes supriesinant Tautas prisidengiant paciu isgalvota „demokratija”! Visos tarptautines Organizacijos kokios jos bebutu kontroliuojamos ju rankomis! Jai kas mano kad NATO gynybinis aliansas tai labai klysta! Liaudis nenori Karu nesvarbu koki jie bebutu!

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Paskutiniai    -  2022-11-01, 01:20

    pasaulio ivykiai puikiai parode,kad Vakarai – blogio irstva. Blogiausia,kad sugebama tam sutelkti savus,sukaisiotus i visu valstybiu valdzias! Net ir tu,kurios nelaikomos Vakaru valstybemis.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...