infa.lt

Švedija pagaliau siųs pažangią ginkluotę Ukrainai

31 spalio
15:30 2022

Serijinio raketų paleidimo kompleksas

Švedija pristatys Ukrainai daugiau pažangios ginkluotės, taip parodydama savo naująją gynybos politiką, sekmadienį paskelbė Švedijos gynybos ministras Pål Jonson, praneša Euractiv.

Švedija aktyviau rems Kijevą kare su Rusija, sekmadienį interviu laikraščiui „Dagens Nyheter” sakė P. Jonsonas, atstovaujantis Nuosaikiųjų partijai. „Mano pirmasis dvišalis susitikimas su [Ukrainos] gynybos ministru Oleksejumi Reznikovu jau įvyko”, – pridūrė jis.

Švedijos vyriausybė dar nenurodė, kokius pažangius ginklus Švedija siųs, tačiau krikščionių demokratų gynybos politikos atstovas Mikaelis Oscarssonas (Mikael Oscarsson) anksčiau kaip dvi aktualiausias ginklų sistemas išskyrė dvi: priešlėktuvinės gynybos raketas 70 ir sistemą „Archer”.

Pasak Švedijos ginkluotųjų pajėgų atstovo, „Oro gynybos raketa 70” yra lengva raketų sistema, kuri yra „maža ir lengvai judanti”, o sistema „Archer” yra švedų savaeigis pabūklas ant ratų.

Pasak Jonsono, šie pareiškimai iliustruoja tris praėjusią savaitę naujosios Švedijos vyriausybės iškeltus prioritetus, kurie visi susiję su Rusijos agresija Ukrainoje. Trys bendros Ministro Pirmininko Ulfo Kristersono politinės deklaracijos: karas Ukrainoje, sparčios investicijos į Švedijos gynybą ir Švedijos kandidatavimas į NATO.

Savo vyriausybės pareiškime Kristerssonas NATO paminėjo vienuolika kartų ir pažadėjo kartu su Suomija užbaigti stojimo procesą.

Švedijos pareiškimas siųsti daugiau sunkiosios ginkluotės į Ukrainą nuskambėjo tuo metu, kai JAV, NATO vadovaujančioje šalyje, pasigirdo balsų svarstant karinę paramą Ukrainai, kuri gali būti persvarstoma jei respublikonai laimės daugumą po lapkričio 8 d. vyksiančių kadencijos vidurio rinkimų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 91

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....