infa.lt

Viskas, ką apie intymios higienos priemones reikėtų žinoti gimdyvei

01 lapkričio
07:20 2022

Reklama

Gimdymas pats iš savęs atneša nemažai įtampos ir vargo. Kiekviena nauja mamytė rūpinasi daugybe skirtingų aspektų, todėl nenuostabu, jog dažnai pamiršta pagalvoti apie save. Intymios higienos priemonės moterims vienodai svarbios visuomet, tačiau dalis jų tampa itin aktualios po gimdymo. Specialios kelnaitės, vienkartiniai paklotai, prausikliai – tik keletas produktų, kuriuos reikėtų pasiimti kartu su savimi. Taipogi, ne ką mažiau aktualiu daiktu taps ir paketai po gimdymo.

Paketų po gimdymo ypatumai

Įprasti, menstruacijų metu naudojami paketai dažniausiai netinka ką tik pagimdžiusioms moterims. Iš esmės, taip yra dėl išsiskiriančio kraujo kiekio. Pirmas kelias dienas gimdyvės kraujuoja pakankamai stipriai, todėl geriausia įsigyti specialius paketus, kurie pagelbės apsisaugoti nuo diskomforto. Žinoma, kiekvienos moters atvejis gali būti be galo individualus. Tačiau, rekomenduojama kartu su savimi pasiimti bent 10 specialiai gimdyvėms skirtų paketų ar įklotų.

Specialios kelnaitės

Tinklinės kelnaitės – tai puikus išsigelbėjimas stipriai kraujuojančioms gimdyvėms. Pastarosios gerai sulaiko bet kokio dydžio paketus, pasižymi skirtingais dydžiais, jas lengva išskalbti. Be abejo, šios kelnaitės yra vienkartinės, todėl derėtų nusipirkti bent 2-3 pakuotes, jog galėtumėte jaustis užtikrintai. Dar vienas jų privalumas – tai didelis oro pralaidumas. Įprastines kelnaites rekomenduojama dėvėti praėjus bent kelioms dienoms po gimdymo, kai kraujavimas jau bus apmažėjęs.

Prausiklių svarba

Intymiai higienai skirtus prausiklius rekomenduojama naudoti visada. Kita vertus, po gimdymo šiuos įsigyti tiesiog būtina. Geriausia, jog bent kelias dienas intymią zoną praustumėte kaskart pasišlapinus. Taipogi, tam reikėtų naudoti specialų, Jūsų pH atitinkantį prausiklį. Atsižvelkite, jog pastarasis savo sudėtyje neturėtų jokių dirginančių medžiagų. Taipogi, apsiprausus geriausia šluostytis vienkartiniais rankšluosčiais.

Vienkartiniai paklotai

Vienkartiniai paklotai labiausiai reikalingi iškart po gimdymo – iš esmės, pirmąją parą. Tam, jog gausus kraujas nesuteptų ligoninės lovos, geriausia ką nors po savimi pasitiesti. Žinoma, greičiausiai dėvėsite paketus ar prieš tai paminėtas kelnaites, tačiau pirmąją parą to gali neužtekti. Taigi, būtinai įsigykite bent kelis vienkartinius paklotus bei pasiimkite kartu su savimi.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 85

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....