infa.lt

Arvydas Daunys. Apie spalio 22 dienos LŠS organizuotą mitingą

23 spalio
17:32 2022

Mitingas Katedros aikštėje spalio 22 d.

Kai kas sako, kad spalio 22 dienos mitingas prie Vilniaus Katedros nepavyko, esą mažai žmonių susirinko (buvo apie 1500). Vertinčiau kiek iš kitos pusės.

Mitingo tema buvo „Konstitucijos” – mūsų pagrindinio įstatymo (reiškia ir mūsų visų gyvenimų) griovimas. Jos gynimas. Ir ši tema apima viską.

Taip pat mitingu siekta sukviesti pasisakyti visas opozicines partijas ir judėjimus. Surasti bendrus sąlyčio taškus mus vienijantiems tikslams.

Ir tas didžia dalimi pavyko – pasisakė daugelio partijų ir judėjimų atstovai, kiekvienas savo pasirinkta pagal Konstituciją temą. Kurie negalėjo – atsiuntė palaikymo sveikinimus ir pažadus prisidėti prie bendro darbo artimoje ateityje.

Tas darbas jau ir vyksta, tik mitingo scenoje jo pavaizduoti neįmanoma, jis nematomas, tačiau galiu užtikrinti – veiksmingas.

Nesiekėme šou, todėl dainininkų, išskyrus keletą tradicinių – nebuvo. Tiesa, buvo netradicinių – dainavo iš Maltos atvykęs specialiai į Lietuvos Šeimų Sąjūdžio organizuotą mitingą buvęs gėjus (ex-gay), šiai dienai pakeitęs orientaciją. Plačiau apie tai…

Tokių dviejų užsienio svečių atviras pasakojimas mitingo scenoje – buvo tikra revoliucija Lietuvos mitingų istorijoje. Ir apskritai istorijoje. Jie paliudijo, kad tai nėra negrįžtama.

Nė vienas iš mitingo eigą aprašiusių portalų apie tai kalbėti tiesiog neišdrįso – neįprasta ir jautri (tame tarpe ir politiškai) tema. Juk žinome, kas pas mus užima Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko postą ir ko jis siekia.

Jam asmeniškai Lietuvos Šeimų Sąjūdis nusiųs šį siužetą, liudijantį alternatyvą, kad galima, jei yra toks noras, gyventi kitaip.

Visumoje šis mitingas paliudijo, kad mitingų laikai praeina (ypač esant tokioms kelionių kainoms), pereidami į tiesioginio darbo tarp siekiančių keisti padėtį Lietuvoje grupių, partijų, organizacijų, lygmenį.

Vienijimosi vertybių pagrindu procesas jau prasidėjo, ir, peržiūrėję mitingo vaizdo įrašą, pasisakymus ir kalbėtojus bei sveikinimus ekrane tų, kurie tiesiogiai dalyvauti negalėjo – visi tuo įsitikinsite.

Šis procesas įtrauks visus, kas nori teisingos Lietuvos, ir atsijos tuos, kas siekia savo asmeninės naudos. Kompromisų jame nebus.

Jo pagrindu bus tezių sąrašas, su kuriuo sutiks kiekviena organizacija, norinti įsijungti į bendrų siekių įgyvendinimo darbo lauką ir politinę veiklą to sąrašo pagrindu.

Visi kiti tiesiog atsisijos savaime. Ne bus atstumti, o tiesiog nenorės patys, jei tie siekiai jiems bus nepriimtini.

Jie jau šiandien tai parodo savo pareiškimais mitingo atžvilgiu, nes jau suprato ką jame matė.

Tad galiu užtikrinti visus, jog Lietuvos Šeimų Sąjūdis ir būsima bendra komanda jau dirba ties sąlyčio taškais ir dokumento parengimu, kuris bus paskelbtas viešai, kai bus pasirašytas bendrame, mažiausiai 10 grupių atstovų susirinkime.

Ir dar, ko gero svarbiausias dalykas – Lietuvos Šeimų Sąjūdis nesiveržia tapti vadovu ar vadu tame – siekis – tai tikslas suburti pakankamą politinę jėgą, kuriai vadovaus tie, kas bus išrinkti, o ne paskirti ar pasiskyrę save patys. Tai yra tie, kurie bus to verti.

Lietuva bus vieninga ir pasieks to, ko trokšta absoliuti dauguma jos žmonių

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 299

Žymos:

Atsiliepimų 19

  1. Ačiū    -  2022-10-23, 13:49

    Pritariu 100 procentu. Reikia kalbėtis, reikia bendro sutarimo, reikia vienytis.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lietuvis    -  2022-10-23, 17:35

    Labas Arvydai.Teisingai jūs rašote ir žinau esate geras žmogus.Tik noriu paklausti jūsų nepažinodamas tiesiog kaip žmogaus kurį gerbiu už drąsa.Ar jums neatrodo kad šeimų sąjūdis palaiko panašia politika kaip valdantieji rusai puola ? O vakcinas siūlantis vakarai net neminimi ? Ačiū iš anksto.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Arvydas    -  2022-10-23, 18:32

      Apie vakcinaciją LŠS yra pasisakęs aiškiai – bet kokie skiepai tik absoliučiai savanoriškai. O kadangi Lietuvoje yra profesionalų, sėkmingai veikiančių šia kryptimi – LŠS tiesiog nesistengia dubliuoti jų darbo, kurį jie išmano geriau. Bet kai kalbama apie Konstitucijos pažeidimus LŠS visada aiškiai apie tai pasisako.

      Kalbant apie karą Ukrainoje – niekam nekyla abejonių – jį pradėjo rusai. Apie tikrąsias karo priežastis, – aš atsakymų neturiu (tik prielaidas), tai paaiškės gerokai vėliau. Bet prielaidomis nespekuliuosiu.

      Dėl rusai puola – patariu pažiūrėti Fiodorovo laidas, kuriose jis teigia, kad Lietuva neteisėtai išėjo iš SSSR ir pagalvoti ką` tai galėtų reikšti Lietuvai, jei Rusija užsimanytų „įgyvendinti teisėtumą”, kaip jį supranta. Čia pamąstymui.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Gintas    -  2022-10-23, 22:38

        Arvydai, straipsnis geras, bet Fiodorovas ne visa Rusija, o šiai dienai Rusija veda labai pragmatišką politiką su kitomis šalimis. Manau mes būtume ne išimtis, aišku jei mes to norėtume. Baimė ir pagundos politikoje, blogas kelias, nes politikai atstovauja didumai savo tautos, todėl jie turi laikytis pragmatiškos politikos. Žmonės labai skirtingi, todėl užimant viena ar kitą pusę, neišvengiamai kuriamas konfliktas, kuo ir naudojasi mūsų didysis brolis JAV. Todėl manau neteisingai būtų teisti Rusijos dėl karo, kurio ji nesugebėjo išvengti, kai mes patys vykdome neišmintingą politiką savo valstybėje, o to pasekoje galime įsivelti į panašią situaciją.

        Atsakyti į šį komentarą
      • T0mas J.    -  2022-10-23, 23:06

        Lietuva ir neturėjo iš TSRS išeiti teisėtai.
        Juk neteisėtai buvo įstumta.

        Atsakyti į šį komentarą
  3. Gintaras    -  2022-10-23, 20:39

    Ačiū už straipsnį!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Peekunas    -  2022-10-24, 00:58

    Klaunada. Daunys ar pamiršai tokį įvykį, kai Vilmantas Povilaitis atvežė jūsų reklama prie Seimo, su savo autobusiuku ir priekaba, o ant autobusiuko buvo jo reklama. Tavo reakcija buvo tokia, atkabink priekaba ir varik nahui iš čia su savo reklamą. Tai sakai nesavanaudiškai tikslai pas jus yra?
    Klaunas ir tiek žinių. Už šeimų sąjūdžio stovi skvernelis.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Perkūnas    -  2022-10-24, 01:10

    Žmonės miršta nuo vakcinų, o jūs net nesugebate bent pasakyti žmonėms, kad tai yra pavojinga, tokia jūsų yra poziciją?
    O dėl rusai puola, tai kaškokio idioto laidos sako tai, kad Rusija mus vėl okupuos? Čia jūsų yra tokie rimti argumentai?
    Nuo vakcinų masiškai miršta žmonės, o jūs tylite ir net ne bandote perspėti. Kaškokius lozungus rašote, bet realiai nieko naudingo nepadarėte net vienybės klausymais, ką jau kalbėti apie pidaru įstatymus, apie Vakarų vertybes pidarastiskas, apie socialinio reitingo systemą kurią greitai ivedines, apie skaitmeninius pinigus, jus apie tai išvis tylyte. Jūs mano nuomone tik savo naudos ieškote ir nieko daugiau, net blogiau, jus kontroliuojama neva opozicija tos pačios mafijos valdžioje. Viską ką jūs darote tėra piaras, konkrečių veiksmų jus neiimat ir jus konkuruojates su kitais visuomenininkais vaikydamisei populerumo.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Skaitytojas ir Rinkėjas    -  2022-10-24, 08:15

    Arvydai,ačiū už atrašyta laišką.BET MAN ATRODO KAD ORGANIZACIJĄ KURI EINA UŽ ŽMONES TURI PASISAKYTI GARSIAU TAI KAS DABAR AKTUALU.TAIP YRA STI,BET JŲ NUOMONĘ ŠEIMŲ SĄJŪDIS MANAU TURĖJO GARSIAI IŠTRANSLIUOTI ! JUK MATOTE KAS VYKSTA SU ŽMONĖMIS PO VAKCINŲ ! Arvydai esame visi viena Lietuva, prisiklykavom su Taiwaniais ir dar klykia kituose sferuose,juk viskas taip trapu,o visi norime taikos ! Taip kostitucija svarbu,bet žmonėms padėti problemas spręsti reikia dabar kadangi per daug jau privirta košės !

    Atsakyti į šį komentarą
    • Arvydas    -  2022-10-24, 08:21

      Nuo pernai iki šiemet – 3 savaites stovėjo mūsų palapinė prie Seimo, prieš GP – ten ėjo daugybė žmonių ir visiems buvo apie tai kalbama.
      infa.lt paskelbė apie tai daugybę straipsnių – kas manote juos rengė, vertė tyrimų duomenis į lietuvių kalbą?
      Mūsų juk niekas nefinansuoja, o dirbame taip, lyg gaudami atlyginimą. Tiesiog darome ką galime, kaip žmonės.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Anonimas    -  2022-10-24, 21:49

        Palapinėje pastoviai buvo tik 1 žmogus, šeimų sąjudžio narys, (pagarba jam) kurį nušalino nuo tarnybos. Tačiau jeigu jo būtų nenušalinę nežinia, ar ta palapinė būtų atsiradusi…

        Atsakyti į šį komentarą
  7. Skaitytojas ir Rinkėjas    -  2022-10-24, 08:41

    Nepykit bet apie palapinę turiu savo nuomone.Palapinė man atspindi tik darbo imitaciją bet ne patį darbą.Jai kažkas galvoja kad stovi palapinė ir kažkas vyksta,atleiskit aś ne iš tų !Jai pastatytu palapinę kokia bobutė vienas reikalas bet kai stovi palapinė DYDŽIOJO ŠEIMOS GINIMO MARŠO tai atleiskite man, ne dėl palapiniu jus palaikiau ! Kad darote kažką butent Jūs Arvydai net neabėjoju bet bendrumoj visa organizacija daro menkai o palaikymo nori didelio.Jai vienam jums sunku ir negaunate pritarimo parašykite apie tai viešai.Juk suprantate žmonių gyvenimai ne žaidimai jai kažkas bandys tuo pasinaudoti einant į rinkimus,tai kuo tada jie skirsis nuo dabartiniu.Tai tiek…

    Atsakyti į šį komentarą
  8. zita.    -  2022-10-24, 09:29

    Pamenu tiesos.lt toks Žalimas rūpinosi gatajevų reikalais kol pateko į k.teismą.tada iš niekur atsirado toks Rusteika ir garsiausiai bei baisiausiai kurpė rašinėlius apie tuoj tuoj įvyksiančią apokalipsę valdžiažmogių urve.ir dabar pakliuvęs į š.s vėl duoda džiaso valdžiai,bet elgisi tai priešingai.lakmuso popierėlis buvo Vaitkus ir Švenčionienė.žmonės,atidžiai stebėkit rėksnius…

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Jonis    -  2022-10-24, 13:34

    Ačiū už viską, ką jūs darote ir visai nesvarbu, kad jau ir šiame kanale atsiranda įkakotukų įnirtingas puolimas. Tai rodo, kad neužtenka ignoruoti – reikia kautis!

    Atsakyti į šį komentarą
  10. Regis    -  2022-10-25, 10:34

    to-> anoniminis

    Nereikia lia lia, palapinėje nuolat buvo vienas žmogus, tačiau iš Šeimų Sąjūdžio buvo daugybė žmonių, kurie keitėsi. Buvo ir Arvydas, ir Linas nuolat keisdamiesi, o kartais ir kartu. Nereikia manyti, kad visi iki vieno gali ten sėdėti ištisai. Svarbiausia yra organizacinis darbas, kad viskas išsilaikytų, būtų laiku atvežta, tualetai, elektra ir t.t. Ir visa tai darė LŠS, o ne vienas žmogus sėdintis palapinėje.

    Atsakyti į šį komentarą
  11. Siai dienai    -  2022-10-27, 14:25

    zymiai svarbesni pacios rinkimu sistemos ydingumo,politiniu partiju ir privaciu verslo strukturu finansavimo is biudzeto,profsajungu zlugdymo,darbo vietu ir atlyginimu naikinimo ivezant vergus is Rytu,energetikos tarpininku panaikinimo ir grizimo prie valstybines,resursu pirkimo tiesiogiai,pagal tarpvalstybines sutartis,pilieciu socialinio gerbuvio ir panasus reikalai! Valdziu keitimas neduos nieko,jei isliks magnatu ir korporaciju santvarka,kur vertybe spekuliacija,o darbas paverstas vergija! Sis judejimas visiskai nekelia siu pamatiniu klausimu! Tai – tik nauja lele,lelininko ruosiama kada nors pakeisti senasias. Jus,kaip ir visos politgaujos iki jusu,persate mums „laisves ir vertybes”,kuriomis pasinaudoti,saziningieji neturi is ko dabar ir tikrai netures prie jusu! Va tiek ir to sarsalo…

    Atsakyti į šį komentarą
  12. zita.    -  2022-10-28, 13:38

    Falšmitingas,kitą kart jau neapgausit ir žemaičių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....