infa.lt

Prokurorai aiškinsis, kodėl sportininkas nesulaukė greitosios medicinos pagalbos

17 spalio
06:40 2022

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pavedė šios prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriui nustatyti, ar Anykščių rajone yra tinkamas greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo teisinis reglamentavimas, ar teikiant bei užtikrinant šių paslaugų teikimą laikomasi įstatymų bei kitų teisės aktų reikalavimų.

Panevėžio apygardos prokuratūros vadovas tyrimą inicijavo reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie spalio 7 dieną Anykščių sporto arenoje per krepšinio varžybas mirusį 39 metų sportininką.

Straipsniuose rašoma, kad tuo metu Anykščių mieste nebuvo nei vieno greitosios medicinos pagalbos ekipažo, todėl medikai skubiai atvykti pagal iškvietimą ir suteikti būtiną pagalbą prastai pasijutusiam krepšininkui negalėjo.

Kai už 30 kilometrų buvęs greitosios pagalbos medikų ekipažas atvyko, vyras jau buvo miręs.

„Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams pavedžiau išsiaiškinti, ar tinkamai buvo ir yra organizuojamas greitosios medicinos pagalbos teikimas Anykščių rajone, kad ateityje galbūt pavyktų išvengti panašių skaudžių atvejų“, – sakė vakar tarnybinį pranešimą parašęs D. Skrebiškis.

Reikėtų tuo pačiu išsiaiškinti ir nuo ko sportininkas mirė – sklando „sąmokslo teorijos”, kad tai jau tapusios „įprastomis” mirčių po skiepijimo pasekmės. Kai taip staiga miršta palyginus jauni žmonės – klausimų kyla įvairių.

Beje, Europos parlamente per spaudos konferenciją buvo pranešta „nelaukta” žinia – perteklinių mirčių daugiausia ypač „stropiausiai” vakcinacijos programą įgyvendinusiose šalyse.  Plačiau apie tai…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 262

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Įrodymai    -  2022-10-17, 11:58

    Skiepai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...