infa.lt

Ukrainska pravda: UPA smogikams buvo leista žudyti lenkų moteris ir vaikus

29 liepos
08:00 2016

eurointegration.com.ua

paveikslėlis

Lenkų Chochłowie Hrubieszowski apskrityje rastas dėklas su UPA (Ukrayins’ka Povstans’ka Armiya) dokumentais. Kaip rašo „Ukrainska pravda” («Украинская правда») leidinys, jame tarp viso kito yra nurodymai ginti ukrainiečių gyventojus nuo „lenkų banditų“ ir instrukcijos apie tai, jog esant būtinybei galima žudyti lenkų moteris ir vaikus.

Kaip rašo leidinys, dokumentus pateikė Lenkijos nacionalinio atminimo Instituto Liublino skyrius.

„Viskas nurodo į tai, jog dokumentai priklausė Ukrainos sukilėlių armijai“, – pareiškė Dariusz Antoniak, nacionalinės atminties Instituto Komisijos prokuroras tirti nusikaltimams prieš lenkų tautą Liubline.

dėklas

Dėklas su dokumentais buvo atkastas statybinių darbų metu. Žmogus suradęs dokumentus perdavė juos policijai, o vėliau nacionalinės atminties Institutui. Iš ten dokumentai buvo išsiųsti į Varšuvą restauracijai, praneša leidinys Dziennik Wschodni..

Dėkle buvo atrasti atsišaukimai, kuriuos buvo galima prikalti prie namo durų ar nusiųsti į ginkluotus dalinius. Kai kuriuose iš jų yra instrukcijos, kaip elgtis miške arba kaip „ginti vietinius ukrainiečius nuo lenkų banditų“.

Dalis surastų instrukcijų aiškina, kuo turi būti pagrįstas negailestingumas lenkų atžvilgiu, ir tai, jog esant būtinybei, reikia žudyti moteris ir vaikus“, – pažymi leidinys.

dokumentas

Be to, tarp dokumentų rastas jau žinomas istorikams fragmentas su nurodymais ukrainiečių vyrams ir moterims žudyti lenkų sutuoktinių vyrus ir žmonas.

Kaip primena „Ukrainska pravda“, anksčiau Lenkijos Seimas nubalsavo už rezoliuciją, „Dėl liepos 11 paskyrimo atminties Diena lenkams, OUN-UPA vykdyto genocido aukoms atminti“.  (OUN – Ukrayins’ka Povstans’ka Armiya). Genocidas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....