infa.lt

Hagoje steigiamas specialusis tribunolas Putino teismui

13 spalio
06:40 2022

Džo Baidenas ir Vladimiras Putinas

Ukrainos iniciatyva Hagoje steigiamas specialusis tribunolas, kuris teis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir aukščiausią Rusijos politinę vadovybę už neišprovokuotą agresiją prieš kaimyninę šalį.

Ukrainos specialiojo tribunolo įsteigimo darbo grupės narys Olehas Gavrišas televizijos kanalui „Real Time TV” papasakojo, kaip ir kada tai įvyks.

Jis teigė, kad rengiant tribunolą dalyvavo teisininkai iš įvairių šalių, visų pirma Didžiosios Britanijos karališkasis advokatas Geoffrey Nyce’as, kuris buvo prokuroras buvusio Serbijos prezidento Slobodano Miloševičiaus byloje. Taip pat yra preliminarių susitarimų su keliolika Vakarų šalių.

„Mus yra pasirengusios paremti Baltijos šalys, Lenkija, Jungtinė Karalystė, Čekija, Slovakija, Rumunija. Be to, dabar į šį tribunolą palankiai reaguoja Šveicarija, Islandija, Airija, Kanada.

Taigi turime gana gerą sudėtį. Tačiau mes norime daugiau. Norime, kad tai būtų visa Europos Sąjunga. Norime, kad tai būtų Jungtinės Amerikos Valstijos, norime, kad tai būtų Japonija, Australija. Tada bus sudaryta atvira sutartis, prie kurios galės prisijungti bet kuri šalis”, – sakė Gavrišas.

Jo vertinimu, realus terminas įsteigti tarptautinį tribunolą yra vieneri metai. Tai reiškia, kad tribunolas pradės svarstyti, ar aukščiausioji politinė vadovybė yra kalta dėl agresijos nusikaltimo. Esame aiškiai įsitikinę, kad jie bus paskelbti įtariamaisiais, jiems bus pareikšti įtarimai ir išduotas arešto orderis. Tai jie ir gaus.”

Tada, pasak Gavrišo, jei asmenys, kuriems išduoti arešto orderiai, įskaitant V. Putiną, atsidurs kurioje nors prie tribunolo prisijungusioje šalyje, jie bus areštuoti ir nugabenti į tribunolo būstinę Hagoje.

„Civilizuotas pasaulis turi pripažinti juos karo nusikaltėliais. Jie bus negerbiami. Niekas su jais nesusitiks, niekas su jais nesikalbės. Net jei jie atvyks į Kiniją ar Turkiją, Interpolo inspektoriai jau ten jų ieškos ir išduos arešto orderį jiems, jų apsaugininkams, visiems, kurie yra stebint kameroms”, – sakė Gavrišas, pabrėždamas, kad Rusijos nuomonė šiuo atveju bus visiškai nesvarbi.

Tačiau, kaip paaiškino Gavrišas, Hagos tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT), vadinamasis Hagos tribunolas, kuris gali nagrinėti karo nusikaltimus, negali nagrinėti agresijos nusikaltimų, už kuriuos Vladimiras Putinas ir visa aukščiausia Rusijos politinė vadovybė gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„TBT iš principo gali nagrinėti agresijos nusikaltimus, bet tik tuo atveju, jei šalis prisijungusi prie Romos statuto ir iš tikrųjų ratifikavo susitarimus, tačiau Rusija to nepadarė ir neketina daryti”, – paaiškino jis. Kadangi TBT negali nagrinėti šio klausimo, Ukraina inicijavo atskiro tarptautinio tribunolo įsteigimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 246

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. katalikas    -  2022-10-13, 07:11

    „Civilizuoto pasaulio” satanistai nerimsta. Bet jie bus Dievo sunaikinti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Verčiau    -  2022-10-13, 09:23

    Teiskit Zelenskį, Bideną, Ursulą von der Leyen, Nancy Pelosi ir Kamalą Harris. Tiesa, visų pirma K. Schwabą.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-10-13, 11:10

    Net ir šiuose puslapiuose reiškiasi lyt-psihiškai iškrypusieji ir tautos išdaviko paleckiuko liekanos. Kiek gali būti užzombuotas ar nuo gimimo glušas brokuotas Dievo sutvėrimas, kad dar dabar nesuvokia Rusijos barbarų ir teroristų agresijos nepriklausomoje Ukrainos žemėje… Galimai juos Putinas finansuoja, tad „peckina” komentarus už rublius…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

prabuskite ir eikite tinkamai balsuoti, tada nereikės kariauti......

Kodėl politikai vagia vis daugiau ?...

Deja tikrai ne, kariauti gali tiktai vyrai, o ne bestuburiai. Kai vyrai supras, kad juos...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...