infa.lt

Arvydas Daunys: Kaltindami tuos, kuriuos užpuolėme, patys jaučiamės teisūs?

28 liepos
13:26 2016

Arvydas DaunysŽodžiai „taikioji islamo religija” pastaruoju metu dažniausiai rašoma kabutėse. Ir suprantama kodėl. Nes tos religijos atstovai pastaraisiais metais pasaulyje minimi pagrindinai žiniose susijusiose su teroro aktais, karu Sirijoje ir nusikaltimais prieš kitataučius. Nes tie, kurie rašo apie tai straipsnius, įvardija tik pasekmes to, ko priežastimi esame mes visi, europiečiai, įskaitant ir Lietuvą bei JAV.

Pagrindinį naujienų srautą tarptautinėje informacinėje erdvėje dabar sudaro būtent naujienos apie karą Sirijoje ir teroro aktus, šiaip nusikaltimus vykdomus islamistų smogikų ar šiaip eilinių musulmonų, vakarų spaudos įvardijamų nuprotėjusiomis, nesugebančiomis prisitaikyti prie „netorlerantiškos“ Vakarų visuomenės ar šiaip nestabiliomis asmenybėmis, kur islamo išpažinimas neturi jokios reikšmės. Esą kaltos pačios visuomenės, nesugebančios deramai priimti kitos civilizacijos atstovų, kurie dėl tie įsižeidę krečia visokias šunybes juos priimančios šalies piliečiams.

Taip aiškina Vakarų masinės informacijos priemonės, netiesiogiai versdamos kaltomis pasijusti visuomenes, kurioms jau ir taip užkrauta didelė finansinė našta išlaikant vis augantį imigrantų srautą.

Štai įdomiai rašoma BBC puslapyje po 84 metų amžiaus šventiko nužudymo pamaldų metu, ištrauka:

„Prancūzijoje populiarumą įgyja šūkis: „Visi kartu prieš terorizmą“. Šis kvietimas dažnai papildomas susirašinėjimo nuotrauka, kur naudotojas-musulmonas rašo apie pageidavimą ginti bažnyčias, o jam atsakoma: O mes [ginsime] jūsų mečetes, jei reikės“.

Tai čia Europos valstybių valdžios vykdoma „sutaikymo“ politika, kurią galima būtų vadinti girtina, jei ne keletas „Bet“.

Vienas iš tų „bet“ susijęs su nuslėpto kiršinimo politika, kai musulmonams įvykdžiusiems nusikaltimus prieš juos priėmusios šalies piliečius, atleidžiama daugelis nuodėmių, tuo pačiu net stengiantis nuslėpti padariusiojo nusikaltimą tautybę, ir net, jei yra galimybė, suversti kaltę šalies dešiniesiems radikalams.

Tačiau, jei nusikaltimą ar tik pažeidimą musulmonų atžvilgiu padaro priėmusios šalies pilietis – jis teisiamas kuo griežčiausiai, o jei viešojoj erdvėje išdrįsta tiesiai įvardinti nusikaltėlių tapatybę ar išpažįstamą religiją – išvadinamas rasistu, ksenofobu, islamofobu ar net fašistu.

Tokia nelygybė iš valdžios pusės vertinant daromus nusikaltimus ir nusižengimus, didina įtampą visuomenėje, nes jos nariai mato, kad kita pusė lieka lyg ir nebaudžiama, nes jos atstovai, net nubausti teismo, su uždėtomis sekimo apyrankėmis sugeba daryti kitus žiaurius nusikaltimus, nuo kurių visuomenę turėjo apsaugoti jau prieš tai priimtas teismo sprendimas ir policijos priežiūra.

Turiu omenyje 86 metų kunigo Prancūzijoje žudiką, kuris turėdamas teistumą, elektroninę apyrankę ir policijos priežiūrą (namų areštą) sugebėjo padaryti tai, ką padarė.

Aš nepasakosiu visų pastarųjų mėnesių nusikaltimų, teroro aktų ar šiaip pasikėsinimų, tik priminsiu, kad jiems įvykus visose šalyse kyla identiška reakcija – po jų neišvengiamai atsiranda nauji straipsniai su kaltinimais vyriausybei, Merkel, teroristams ir apskritai asmenims išpažįstantiems islamą, tuo pačiu į kabutes įtraukiant žodžius „taikioji religija islamas“.

Visa Europos šalių koalicija su JAV priešakyje iš vienos, ir su Rusija iš kitos pusės, nenuilstamai kovoja prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje ir viena su kita, o JAV su arabų emyratais ir kai kuriais europiečių lyderiais dar ir prieš Sirijos „diktatorių“ Asadą, palaikydamos „nuosaikiuosius“ opozicionierius, kurie savo esme mažai kuo skiriasi nuo „Islamo valstybės“. Ir visais savo veiksmais dar labiau destabilizuodamos padėtį artimuosiuose Rytuose. Nors atrodo blogiau ten padaryti jau nebeįmanoma – ten ir taip pragaras. Tačiau optimistai tvirtina jog įmanoma, ir minėta koalicija tą įrodo tolimesniais savo veiksmais. Žudomi žmonės, griaunami miestai ir gyvenimai, didėja pabėgėlių srautai…

O Europos miestuose daugėja teroro aktų, nusikaltimų, kuriuos vykdo islamą išpažįstantys asmenys, ir žinoma straipsnių, kuriuose kaltinamas terorizmas, islamas ir kas tik nori, bet neįvardijamos viso to šaknys. Kaip ir teroristų elgesio motyvai. Jie nežinomi? Vargu bau, dauguma rašančių tai žino, tačiau bijo rašyti tiesą todėl iš inercijos vis tiek aprašo tik įvykį be jokios gilesnės analizės ir apkaltina vykdytoją.

Ir štai, šioje vietoje mes pagaliau prisikasėme prie esmės, prie klausimo: Kas gi iš tiesų tie Europoje veikiantys teroristai, iš kur jie atsirado, kodėl daro tai, ką daro ir kas, galų gale, kaltas dėl viso to, kas vyksta?

Esu ne kartą apie tai rašęs, jog, jei kažkam iš mūsų tektų patirti tokią nelaimę (neduok Die), kad šalį užpuolusi svetima užsienio valstybių koalicijos kariuomenė, ėmusi griauti mūsų šalies miestus, žudyti gyventojus, nuvertusi ir išžudžiusi mūsų vyriausybę, galų gale prisikasa ir prie kažkurio iš mūsų šeimos ir ją išžudo, o jūs liekate pasaulyje vienui vieni, nebematydami prasmės gyventi toliau ir praradę bet kokį pagrindą po kojomis, kai sieloje tuštuma, o mintyse tik visaapimanti neapykanta, – kai jūs suprantate, jog jus užpuolė iš esmės visai svetima civilizacija, – ta civilizacija, kuri ir viduramžiais vykdė kryžiaus žygius prieš musulmonus vien tik todėl, kad anie buvo „netikėliai kitatikiai“, ir štai, jos, tos svetimos civilizacijos atstovai sugrįžo, atsinaujinę ginkluotę ir pasikaustę naujais šūkiais – dabar jie sako, kad kovoja prieš diktatoriškus režimus (prieš kuriuos kažkodėl visai nekovoja pati vietos visuomenė) ir neša demokratiją, kaip kadaise kalaviju nešė kryžiaus šviesą.

Niekas nepasikeitė, pasikeitė tik šūkiai, tačiau rezultatas ir dabar, ir tada vienodas – mirtis ir griuvėsiai.

Ir jūsų šeima negyva, o jūs vienas ir galite rinktis – gyventi kaip šliužui, prisimenant, kad nieko nepadarėte, jog tą pakeistumėte ar bandyti bent minimaliai atsilyginti tai visuomenei, kuri pasiuntė mirtį ir suirutę į jūsų šalį, ir bandyti bent kažką daryti, kad anie žinotų, keltų klausimus kodėl jūs važiuojate pas juos, kodėl vietoje dėkingumo, kad jie jus priėmė, juos žudote ir naikinate tiek, kiek tik sugebate, kol anų policija nenužudo jūsų paties (-ios).

Ir vienintelė mintis prieš mirtį jus aplanko – tai nuostaba dėl to, kad anie, žinodami jog išžudė begalę jūsų tautos žmonių, nebijo jūsų priimti į savo šalį ir kažkodėl (gal iš kvailumo) tikisi, jog jūs būsite toks niekingas, kad integruositės į savo šalies žudikų visuomenę.
Arvydas Daunys

Mes galime įsivaizduoti ką tik norime, tačiau net ir musulmonų moterys su vaikais atvykusios į Vakarus, savo vaikus auklės keršto dvasia, už savo išžudytas šeimas, sugriautas valstybes ir sunaikintus namus.

Ar kas drįstų juos dėl to apkaltinti? Aš bent jau ne – nes labai gerai įsivaizduoju, ką gali jausti žmogus, praradęs pagrindą po kojomis. Aš nesiūlau jiems atleisti už teroro aktus, tačiau kaip žmones aš juos suprantu. Tas viskas kyla iš nevilties, kai nebematoma prasmės gyventi. Ir tas akivaizdu – beveik visi pastarųjų teroro aktų vykdytojai buvo užmušti nusikaltimo vietose. Jie ėjo mirti. Imigrantai ir pabėgėliai…

Dabar svarbiausias klausimas – kas dėl to kaltas, kad jie veržiasi pas mus?

Manyčiau čia pats lengviausias klausimas tiems, kas stebėjo įvykių Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje eigą.

Trumpai:
Sugriauta Libija (nešant demokratiją) ir demokratiškai nužudant valstybės vadovą, sugriautas Irakas, suardant nusistovėjusią santvarką tuo pretekstu, kad ten buvo masinio naikinimo ginklas. Ginklo nerado, tačiau jo vadovą vis tiek demokratiškai pakorė (kad kiti bijotų). Karas Afganistane vyksta jau nuo 2001-ųjų ir pabaigos jam nesimato (irgi po demokratijos vėliava). Karas Sirijoje, irgi tuo pretekstu, jog ten esą šalies vadovas Assadas valdo nedemokratiškai, todėl reikia palaikyti opozicines pajėgas. Tik štai su Sirija taip lengvai nepavyko – sutrukdė Rusija. Dabar ten jovalas, kur drumstame vandenyje visi gaudo žuvį – pavadinimu mirtis. Aš mačiau Libijos puolimo fotografijas – nelinkėčiau niekam to patirti.

Ir reikia pastebėti, kad visuose paminėtuose karuose dalyvavo NATO kaip aljansas.

Čia keista kas? – Kad NATO save įvardina kaip gynybinį aljansą, tačiau aljanso atstovai niekaip negali paaiškinti paprasto dalyko – ką NATO gina Libijoje, Sirijoje, Afganistane, Irake, kas iš NATO aljanso narių buvo užpultas šiose šalyse, kad jas reikėjo sugriaut iki pamatų…

Atsakymo į šį klausimą nėra, tačiau galima pabandyti apibrėžti terorizmo Europoje poveikį, kaip –  dabar vykstantį atoveiksmį į minėtus NATO veiksmus, kai gintis tenka jau savo pačių teritorijoje, savo šalių viduje, kur nepavyks pasinaudoti nei bombomis, nei raketomis, nei dar kokia masinio naikinimo ginkluote. Kai Sirijoje žudyti sirai, patekę į Europos šalis atsilygina dešimteriopai. Pakanka prisiminti sunkvežimio vairuotoją Prancūzijoje, sutraiškiusį virš 80 žmonių ir po to nušautą policininkų. Tai tiesiog atpildas, kerštas.

Kažkas pasakys – o kuo kaltos tos taikiosios Europos visuomenės, pačios net nežinančios, ką jų kariuomenės daro svetimose šalyse?

Atsakymas paprastas – visos visuomenės pačios išaugina, išauklėja ir išlaiko savo politikus, duodančius įsakymus pulti svetimas šalis, taip pat apginkluoja savo kariuomenes ir palaiko įstatymus, leidžiančius tai daryti. Jų (visuomenių) terpėje išaugo ir politikai ir kariai-žudikai (ne gynėjai), todėl iš esmės jos yra atsakingos už viską, kas daroma jų vardu ir už jų pinigus. Net jei ir nežino to, kas daroma. Jų auklėjami vaikai daro tai, dėl pasekmių ko, dabar kenčia jos pačios.
Arvydas Daunys

Išeitis irgi yra, tiesa ne tokia paprasta, kaip sugriovimas – išvesti visą svetimų šalių kariuomenę iš minėtų šalių ir bendromis tų pačių šalių jėgomis-lėšomis imti jas atstatyti, sugrąžinti pabėgėlius į jų šalis, kad Europoje jų neliktų, ir atkurti buvusį Status Quo. Kito kelio paprasčiausiai nėra.

Ir aiškiai nurodyti vardus tų, kurie organizavo ir palaikė minėtų karų inicijavimą. Ir suprantama – atitinkamai įvertinti jų veiklą bei tos veiklos pasekmes. Teisiškai. Nes to nesustabdžius gali nelikti pačios Europos kaip socialinės sistemos. Nors kas žino, gal tai būtų dėsningas ir teisingas atpildas mums visiems?

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 483

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...