infa.lt

Berlyno kino festivalyje filmas apie pedofilinius santykius su vaiku androidu

05 kovo
10:35 2020

Kadras iš filmo

Owertono langas pedofilijos plotmėje veriasi vis plačiau. Ir negalima nematyti to, kad šis procesas apima vis platesnes mūsų gyvenimo sferas, griaudamas iš amžių atėjusią kultūrą ir sampratą apie tai, kas yra gera, o kas bloga.

Šis filmas 2020 m. vaasarį, pristatytas Berlyno kino festivalyje „Trouble With Being Born” kuriame vaizduojami 10-metės mergaitės vaidinamo roboto ir suaugusio vyro santykiai su CGI nuogo kūno scenomis, režisierių teigimu yra menas, kuriame įmanoma viskas, kai iš tiesų tai yra bandymas atverti Owertono langą šioje tabu srityje ir pradėti bent diskusijas visuomenėje apie tai – ar pedofilija yra gerai, ar blogai, vėliau į polemiką įtraukiant „specialistus, nokslininkus, psichologus” ir t.t.

Tada toje viešoje diskusijoje atsiras ir autoritetingų balsų, kurie aiškins, kad tai galbūt ir ne taip blogai, kad mūsų suvokimas apie tai jau atsiliko nuo dabarties realijų ir pan. Visa tai mes jau praėjome ir Lietuvoje, ir ne kartą.

Kol tema yra tabu – tol ji kaip užraktas neleidžia net svarstyti tradiciškai nustatytų kaip blogis dalykų – tai priimama kaip aksioma be jokių aptarimų – tai tiesiog faktas.

Kaip praneša britų Independent leidinys, mokslinės fantastikos filmas, kuriame vaizduojami seksualizuoti suaugusio vyro ir androido (roboto), atrodančio kaip 10 metų mergaitė, santykiai, sukėlė pasipiktinimą ir pasipriešinimą festivalio seansų metu.

Filmas, pavadintas „Trouble With Being Born” („Problemos su gimimu”), yra kasmetinio Berlyno (Vokietija) kino festivalio „Berlinale 2020” programos dalis.

Filme matoma, kaip į vaiką panaši androidė, kurią vaidina 10-metė Lena Watson, savo šeimininką vadina tėčiu.

Nors, pasak pranešimų, dauguma seksualinės prievartos atvejų yra numanomi, o ne atviri, filme nekyla abejonių, kad vyras, kurį vaidina Dominikas Warta, palaiko seksualinius santykius su vaiku robotu. Filme taip pat yra daug nuogų scenų, kurios buvo sukurtos naudojant CGI.

Iš pradžių androido vaidmuo buvo parašytas 20-metei aktorei, tačiau pašalinus kai kuriuos atviresnius elementus, režisierė Sandra Wollner nusprendė kad vaidins vaikas.

Žmonės socialiniame tinkle „Twitter” išreiškė nepritarimą filmui, o vienas asmuo pavadino jį „pedofilijos propoganda”. Tačiau kai kurie kritikai žavėjosi filmo meniniais privalumais, o „The Hollywood Reporter” išrinko jį „paslėptu perlu”.

Kalbėdamas su „The Hollywood Reporter”, Wollner sakė: „Filmas yra „filmas”: „Mes tikrai nuoširdžiai kalbėjomės su šeima, kuri dalyvavo filmavime. Tai buvo labai atvira ir skaidru. Ir, žinoma, kalbėjomės su [Lena Vatson] apie filmą labai vaikams tinkamu būdu”.

Taigi, apie pedofiliją su vaiku kalbėjo labai rinkamu vaikams būdu. Taip, kad vaikas iš tiesų nesuprastų kokį vaidmenį jis užima šiame filme. Kokį tikrą vaidmenį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 54

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...