infa.lt

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie Seimo vykusių riaušių

06 spalio
17:34 2022
Dujos nueinančiai merginai

Policininkas purškia dujas jau nueinančiai merginai

Lietuvos Respublikos Prokuratūros pranešimas:

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai priėmė sprendimą baigti ikiteisminį tyrimą dėl 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie Lietuvos Respublikos Seimo vykusių riaušių.

Byloje įtarimai yra pareikšti 87 asmenims – daugiausiai dėl provokavimo viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, pasipriešinimo policininkams ar kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims (pagal Baudžiamojo kodekso 283 str. 2 d.).

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo apklausta 317 liudytojų, peržiūrėta ir įvertinta apie 2,5 terabaito duomenų – tyrimui pateikti bei internetinės spaudos straipsniuose, socialiniuose tinkluose ir kituose viešuosiuose šaltiniuose patalpinti vaizdo įrašai ir fotonuotraukos, kuriose užfiksuoti vaizdai iš 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie Seimo vykusių riaušių.

Įtariamųjų gyvenamosiose vietose, jų naudojamuose automobiliuose buvo atliktos kratos, apžiūrėti kratų metu paimti daiktai, buvo paskirta daugiau kaip 50 užduočių atlikti kratų metų paimtų objektų tyrimus.

Tyrimo metu iš viso įtarimai buvo pareikšti 101 asmeniui. Išnagrinėję ir įvertinę gautus duomenis, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantys Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai priėmė sprendimus 14 įtariamųjų atžvilgiu nutraukti tyrimą nesurinkus pakankamai duomenų galutiniams įtarimams pagrįsti arba nustačius, kad nebuvo padaryta nusikalstama veika.

Surinkti duomenys apie atskirų asmenų veiksmus perduoti vertinti policijai dėl galimybės taikyti jiems administracinę atsakomybę.

Šioje byloje 25 asmenys pripažinti nukentėjusiais. Daugiausiai (23) nukentėjusiais pripažinti Policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24 500 eurų sumai.

Civilinius ieškinius dėl turtinės žalos atlyginimo bendrai 92 600 eurų sumai šioje byloje pareiškė Vilniaus teritorinė ligonių kasa, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius, Seimo kanceliarija, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas bei Viešojo saugumo tarnyba.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl riaušių, neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais, t. y. nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 283 straipsnio 2 dalyje, 167 straipsnio 1 dalyje, 300 straipsnio 1 dalyje, 259 straipsnio 1 ir 2 dalyse, 253 straipsnio 1 dalyje bei 258 straipsnio 2 dalyje.

Tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Paskelbus apie ikiteisminio tyrimo pabaigą, įtariamieji ir jų gynėjai turi teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti ikiteisminį tyrimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 378

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Tai buvo    -  2022-10-06, 21:51

    ne riauses,o protestas! O riauses sukele perrengti VRM vyrukai,kad uniformuoti ju kolegos,galetu „teisetai” luosinti taikius zmones.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-10-08, 10:51

    Dabar Lietuvos naikintojai bus tobulesni, jie perims patirtį iš Putino, kur net nereikia mitinguoti ar protestuoti, užtenka ištarti žodį „Karas”, ir Putino teisėjai sprendžia, – 10 ar 15 metų duoti…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Laima    -  2022-10-12, 18:14

    Va taip visiems, kad žinotumem ir tylėtumėme kaip pelės po šluota 0 tai dar ne tiek akmenų atveš. Kas valdo tokie ir metodai žmonių gąsdinimo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....