infa.lt

Lietuvos Šeimų Sąjūdis rengia protesto mitingą – „Apginkime Konstituciją” – spalio 22 dieną

22 spalio
06:10 2022

Mitingas „Apginkime Lietuvos Respublikos Konstituciją”

Vilnius, Katedros aikštė, spalio 22 d.13 val.

3 straipsnis. Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.

Ir ta diena atėjo.

Karo Ukrainoje pretekstu šalyje faktiškai įvesta ir kasdien stiprinama diktatūra, cenzūruojama spauda, ribojamos ir laužomos piliečių konstitucinės teisės ir laisvės. Nepaisant didžiosios visuomenės daugumos valios Seime planuojama priimti Konstitucijai prieštaraujantį civilinės sąjungos įstatymą. Iš neteisės negali kilti teisė, todėl įstatymai, pažeidžiantys Konstituciją, negali būti teisėti.

Slapta nuo visuomenės mūsų piliečių vardu Seime aprobuotas Europos Komisijos ir Europos Sąjungos Tarybos direktyvos projektas. Priėmus šią direktyvą šalyje numatoma privalomai įvesti Lietuvos Respublikos Konstitucijai prieštaraujančios Stambulo konvencijos normas, laužyti konstitucinę žodžio laisvę įteisinant nuomonių cenzūrą, persekioti ir kriminaline tvarka bausti realiu laisvės atėmimu kitaip manančius piliečius.

Prasidėjusios ekonominės ir politinės krizės sąlygomis akivaizdžiai išryškėjo valdžios dangstomos ir skatinamos piliečių apiplėšinėjimo schemos. Valdančiosios grupuotės paskirtų, visose energetikos aferose nepakeičiamų asmenų vadovaujamos, dalinai privatizuotos strateginės valstybinės įmonės elektros rinkos liberalizavimo pretekstu kraunasi milžiniškus pelnus.

Iki šiol nepriimti jokie esminiai elektros kainų kompensavimo ir stabilizavimo sprendimai, piliečiai ir vietiniai verslai valdžios praktiškai palikti likimo valiai. Didžiausios Europoje infliacijos sąlygomis gautų milijardinių papildomų biudžeto pajamų nenumatoma panaudoti kompensacijoms ir subsidijoms, apie maisto prekių, kuro, elektros akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio mažinimą, kurie taikomi kitose šalyse ir palengvina žmonių gyvenimą, atsisakoma net diskutuoti.

Dėl tokio valdžios neveikimo vietiniai nekorporaciniai, smulkieji ir vidutiniai verslai bus priversti bankrutuoti, žmonės neteks darbo ir šis procesas jau prasidėjo. Tuo valdantieji faktiškai vykdo didžiųjų, oligopolinių kompanijų interesą pasinaudoti krize savo naudai ir išplėsti savo įtaką.

Po Nepaprastosios padėties priedanga vyksta pokiliminiai susitarimai, kurie, faktiškai negaliojant Viešųjų pirkimų įstatymui, sudaro prielaidas grobstyti valstybės lėšas arba naudoti jas netikslingai ir neatsakingai.

Tokiais savo veiksmais valdančioji dauguma toliau skatina nepasitikėjimą valstybe bei jos institucijomis. Visuotinio pavojaus valstybei akivaizdoje tai dar labiau didina įtampą šalyje, artina socialinį sprogimą ir kelia realią grėsmę nacionaliniam saugumui. Tolesnis valdančiųjų inspiruojamas ir vykdomas visuomenės skaldymas ir supriešinimas yra nusikalstamas ir antivalstybiškas.

♦◊♦

Tai sustabdyti gali tik visuomenė – ateikime ir pareikškime žmonių valią. Kviečiame visus neabejingus savo vaikų, šeimų ir valstybės ateičiai žmones. Kviečiame šeimų, vartotojų ir tikrųjų žmogaus teisių organizacijas, visuomenininkus, politines partijas, regionų, kaimų, miestelių ir miestų, profesines bendruomenes su savo atributika ir vėliavomis. Tai turi tapti masine manifestacija už valstybę ir teisingumą. Valdžiai turime pasakyti: GANA, MES TO NEBEPAKĘSIME!

Kviečiame, kiek galite, prie protesto prisidėti visus piliečius. Lietuvos verslininkai, prisijunkite prie žmonių ir jūs! Neturėkite iliuzijų – vieni, be visuomenės, kreipdamiesi tik dėl savo verslo srities problemų jūs valdžiai neįdomūs, nepavojingi ir absoliučiai nieko nepasieksite. Laikas ir gera proga jums atkurti žmonių pasitikėjimą, didele dalimi prarastą pandemijos aferos metu, kada žmonės buvo persekiojami darbovietėse, atleidžiami iš darbo, neįleidžiami į paslaugų ir prekybos vietas.

Šis protesto mitingas skirtas vienijimuisi tolesniams veiksmams, o ne šiaip paburnoti prieš valdžią ir jame bus pristatyti konkretūs siūlymai.

Prašome prisidėti prie protesto organizavimo – nuo kiekvieno iš jūsų priklausys kiek jis pavyks. Be pinigų šiandien neįmanoma padaryti nieko.

Paremti galima čia: https://seimusajudis.lt/paremkite-mus/

Susitiksime Vilniuje, Katedros aikštėje. Suderinimas mitingui gautas, apie atvykimo, parkavimo organizavimą, informuosime papildomai. Adresu: https://seimusajudis.lt/protesto-mitingas-apginkime-lietuvos-konstitucija/

Sąskaita protesto paramai:

Lietuvos Šeimų Sąjūdis
Į/k: 305850607
Sąsk.Nr.: LT71 7181 8000 0870 0690
Paskirtis:: Parama

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 437

Žymos:

Atsiliepimų 11

  1. Netikiu,    -  2022-10-06, 10:55

    kad rekavimu ka pasieksim. Poveiki turi tik visuotiniai streikai,kai zmones ne rekauja savo laisvalaikiu,o neatlieka darbo. Tik tada ponu deleguotai valdziai nuostolis! Ir vieno pono keitimas kitu – beprasmiskas. Norint apginti Konstitucija,teks keisti santvarka! Ar turite tam lyderius,programa,supratima!? Vargu bau! Tai kokia tada rekavimo prasme!?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Beprasmiska    -  2022-10-06, 13:27

      Niekas nebeis į tuos mitingus,niekas nebetiki tais Šeimų marsais

      Atsakyti į šį komentarą
    • Zuikis    -  2022-10-16, 20:29

      Puikus supratimas – keisti santvarką. Galimi du variantai – su fanfaromis triukšmingai, su dieliais nuostoliais ir staiga, ar rasti valdžiose supratimo, tokio griežto paaiškinimo, kad suprastų: prisikakojo – reiks atsakyt, niekur jie nepasislėps nuo Tautos teisingumo. Nebent Izraelyje – ten nusikaltėlius mielai priglaudžia ir niekam neišduoda. Tereikia birkelę susitrumpinti.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2022-10-06, 16:10

    Pagaliau! Šaunuoliai!
    Gana engti visus su tuo brangiausios elektros pirkimu. Pirkime pigiausią!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Esmė    -  2022-10-06, 16:46

    yra tame, kad ten vieni iš kitų pasisemsime dvasinės stiprybės, taip, kaip buvo Vingio parke. Reikia susiėjimų, nes jie atgaivina. Štai šitos dvasinės stiprybės ir bijo velnias.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Heeo    -  2022-10-06, 16:51

    Seniai laikas, o gal kaip tik dabar laikas? Šaunuoliai, būsime, palaikysime.
    Kaip visa žiniasklaida prapliupo 😀
    Džiaugiasi širdis, po perkūnais!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. BŪTŲ    -  2022-10-20, 09:12

    labai puiku, jei visi „šunys” per lrt ir kt.medijas pradėtų pulti. Reikia reklamos, nes ne visi žino.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Lietuva Lietuviams    -  2022-10-20, 09:54

    Paminėkite covido afera prarastus žmones,sugriautus geležinkelius bei elektros afera !!!

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Vyksta    -  2022-10-20, 12:48

    dar vienas eilinis politinis susidorojimas su A.Paleckio organizacija,o sitie „protestuotojai” – nei girdi,nei mato! Tai uz ka juos palaikyti,kokia ta ju „laisve”,jei nemato politkaliniu!??

    Atsakyti į šį komentarą
    • VŽA    -  2022-10-22, 18:26

      Vykstui: paleckiukas – dar nuo „Savi šaudė į savus” – tautos nusikaltėlis. Subūrė bukapročių, svetimtaučių šaiką, ir toliau tęsia antilietuvišką savo senelio veiklą… Anūkas…

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...