infa.lt

Meta: Donaldui Trampui gali būti leista grįžti į „Facebook” iki 2024 m. rinkimų

25 rugsėjo
06:40 2022

Mark Zuckerberg - Meta

Buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trampui (Donald Trump) gali būti leista grįžti į „Facebook” dar iki 2024 m. rinkimų, kai 2023 m. baigsis jo blokavimo terminas, teigė vienas aukščiausio rango bendrovės vadovas.

Apie galimą D. Trampo sugrįžimą į „Facebook” užsiminė „Facebook” patronuojančiosios bendrovės „Meta” pasaulinių reikalų prezidentas Nikas Klegas (Nick Clegg) ketvirtadienio rytą vykusiame renginyje.

N. Klegas sakė, kad bendrovė, pasikonsultavusi su ekspertais ir pasvėrusi realios žalos pasauliui riziką, dar kartą apsvarstys galimybę leisti D. Trampui naudotis platforma.

„Kai priimate sprendimą, turintį įtakos viešajai erdvei, turite elgtis labai atsargiai”, – sakė Klegas renginį organizuojančiam naujienų leidiniui „Semafor”. „Nereikėtų mėtytis neapgalvotais pažadais.”

Meta vadovas pabrėžė, kad D. Trampo teiginių teisingumas nebus lemiamas veiksnys sprendžiant, ar leisti jam grįžti į platformą. „Jei manome, kad mūsų platformoje yra turinio, kuris sukels realią žalą – fizinę žalą, – tuomet jaučiame aiškią pareigą imtis veiksmų prieš jį”, – pabrėžė Cleggas.

Po 2021 m. sausio 6 d. riaušių D. Trumpas buvo pašalintas iš daugumos socialinių platformų, daugumai platformų pareiškus kaltinimus dėl smurto kurstymo. Nuo to laiko jis susitelkė į savo socialinės platformos „Truth Social” kūrimą. D. Trumpo technologijų bendrovė „Trump Media and Technology Group” gegužės mėn. pateiktame SEC pranešime teigė, kad buvęs prezidentas pirmenybę teiks „Truth Social”, o ne kitoms socialinės žiniasklaidos platformoms, jei jam bus leista vėl jose dalyvauti.

D. Trampo narystės „YouTube” sustabdymas gali būti nutrauktas, jei platforma nuspręs, kad realaus smurto pavojus sumažėjo, 2021 m. kovo mėn. sakė „YouTube” generalinė direktorė Susan Wojcicki.

Neaišku, ką reiškia šis standartas. Twitter tvirtino, kad sustabdymas yra nuolatinis, nors tai gali pasikeisti, jei platformą įsigis Elonas Muskas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 216

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. O jis    -  2022-10-02, 13:03

    blogai gyvena be to FB? As – daug laisviau gyvenu be jo! Paskalu ir santazo kloaka,na dar exibicionistu scena tas FB.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. A    -  2022-10-03, 01:05

    Nelabai jam reikes tos malones,jis savo sukure……

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...