infa.lt

Josepas Borrellas: naujos ES sankcijos bus sektorinės ir asmeninės

22 rugsėjo
09:10 2022

Josepas Borrellas

Europos Sąjungos vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellas pareiškė, kad į naują sankcijų Rusijai paketą bus įtraukti tiek asmeniniai, tiek sektoriniai apribojimai.

Pasak jo, ES planuoja kuo greičiau įvesti naujas sankcijas. J. Borrellas taip pat teigė, kad Ukrainos ministras pirmininkas Denisas Šmygalas dalyvavo neoficialiame ES užsienio reikalų ministrų susitikime Niujorke.

„Nuo šiandien aišku, kad mes tęsime ir plėtosime savo karinę paramą tiekdami ginklus Ukrainai. Be to, išnagrinėsime ir priimsime naujus asmeninius ir sektorinius apribojimus”, – sakė Josepas Borrellas spaudos konferencijoje po neoficialaus užsienio reikalų ministrų susitikimo.

J. Borrellas pridūrė, kad ES ketina kuo greičiau įvesti sankcijas reaguodama į Rusijos planus surengti referendumus dėl okupuotų separatistinių DLT ir LLR ir Ukrainos Zaporožės bei Chersono sričių prijungimo prie Rusijos

Josepas Borrellas taip pat sakė, kad posėdyje dalyvavo Denisas Šmygalas. Pasak J. Borrello, susitikimo reikėjo, kad „būtų galima suprasti, kas pastatyta ant kortos”.

Rugsėjo 23-27 d. Donecko ir Luhansko separatistinėse respublikose, taip pat Rusijos kontroliuojamose Zaporožės ir Chersono srityse vyks referendumai dėl prisijungimo prie Rusijos. Vakarai pareiškė, kad rezultatų nepripažins.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...