infa.lt

Vokietijos AfD partijos nariai lankysis Rusijos okupuotoje Rytų Ukrainoje

20 rugsėjo
13:08 2022

Volodymyro Zelenskio nuotr.

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partijos AfD (Alternatyva Vokietijai) delegacija, įskaitant tris regioninių parlamentų narius, šią savaitę apsilankys Rusijos okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose ir, kaip praneša žiniasklaida, vyks į Kremliaus palaikomą kelionę, praneša Euractiv.

Tuo tarpu analitikai teigia, kad AfD ryšius su Rusija reikėtų vertinti atsižvelgiant į partijos pastangas sustiprinti savo rinkėjų bazę.

Delegacija pirmadienį išvyko iš Vokietijos į Rusiją ir artimiausiomis dienomis vyks į Ukrainos rytus, kad „išsiaiškintų humanitarinę padėtį”, sakoma partijos pareiškime.

„Atsižvelgdami į iškreiptus ir tendencingus pranešimus apie konfliktą Ukrainoje, norime susidaryti savo pačių situacijos vaizdą ir įvertinti humanitarinę padėtį”, – socialiniame tinkle „Twitter” pareiškė Hansas-Thomas Tillschneideris, Saksonijos-Anhalto AfD pirmininko pavaduotojas ir žemės parlamento narys.

Ukrainos ambasadorius Berlyne aršiai reagavo į planuojamą vizitą ir net paragino Konstitucijos apsaugos tarnybą imtis veiksmų prieš tris regiono parlamento narius, kurie savo veiksmais remia „Rusijos naikinamąjį karą”, pranešė jis socialiniame tinkle „Twitter”.

AfD jau seniai kaltinama užimanti prorusiškas pozicijas. Nors jie oficialiai pasmerkė karą Ukrainoje, tačiau pasisako už „Nord Stream 2” atidarymą ir bet kokių ginklų tiekimo Ukrainai sustabdymą.

Tai ne pirmas kartas, kai AfD lankosi Rusijos valdomose Ukrainos teritorijose. Jau 2018 m. per rinkimus Rusijoje keli aukšto rango AfD politikai lankėsi Kryme, kurį Rusija neteisėtai aneksavo nuo 2014 m.

Analitikai teigia, kad AfD poziciją Kremliaus politikos atžvilgiu reikia aiškinti atsižvelgiant į partijos poreikį sustiprinti savo rinkėjų bazę. Pasak DW, AfD sulaukia daugiau paramos Rytų Vokietijoje, kuri skeptiškai vertina narystę ES ir kurioje istoriniai ryšiai apima kultūrinę empatiją Rusijai, rašo DW.

Vokietijoje gyvena viena didžiausių su Rusija susijusių diasporų – šalyje gyvena apie 6 mln. rusakalbių.

Apie trečdalis jų į Vokietiją emigravo devintajame dešimtmetyje, žlugus Sovietų Sąjungai, dauguma jų – etniniai vokiečiai, tačiau vadinami Rusijos vokiečiais (Russlanddeutsche), kurie XIX a. įsikūrė įvairiose Rusijos imperijos dalyse. Dar 2 mln. yra etniniai rusai.

Pastaraisiais metais Rusijos vokiečiai sulaukė didesnio žiniasklaidos dėmesio, nes apklausos rodo, kad kraštutinių dešiniųjų partija pasiekia pastebimai geresnių rezultatų tose vietovėse, kuriose tankiai gyvena Rusijos vokiečių.

Tuo tarpu žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad ši rusų diaspora po Maskvos agresijos prieš Ukrainą susiduria su padidėjusiu priešiškumu ir priekabiavimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:
AfD

1 Atsiliepimas

  1. Kaip tik vakar    -  2022-09-20, 16:28

    jutube ziurejau video,koki interviu 2DF zurnaliste paeme Iziume ir koki suklastota ir priesingai isversta reportaza isleido per Vokietijos TV. Cia jau ne melas,gerbiamieji! Cia tikslingas ir tendencingas klastojimas! Zinoma,po klastotes Bucoje,manes tai nestebina. Tik dar vienas irodymas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....