Bulvės keptos kaimiškai, su „skūra”
Pats greičiausias ir lengviausias bulvių kepimo kaimiškai, receptas.
Orkaitėje kaimiškai keptos bulvės yra puiki alternatyva traškučiams ir įprastai keptoms bulvėms.
Kaimiškos bulvytės yra puikus garnyras prie mėsos, žuvies ir įvairių mėsainių.
Be to, orkaitėje keptos bulvės yra sveikesnės už keptuvėje keptas bulves ir, tuo labiau, bulvytes fri.
O smaguriai teigia, kad ir skanesnės, dėl savotiško nenupjaustyto luobo skonio.
Kaimiško kepimo bulvėms paruošti reikia mažiau nei valandos, o didžiąją laiko dalį jos tiesiog kepa orkaitėje, kol jūs užsiimate savo kitais neatidėliotinais reikalais.
Geriausia, kad kaimiškai kepamų bulvių nereikia lupti, o tai sutaupo daug laiko.
Ingredientai (4 porcijoms)
Bulvės – 1 kg
Augalinis aliejus – 3-4 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Žalumynai patiekimui (pagal pageidavimą)
Prieskoniai (pagal skonį):
Malti pipirai
Granuliuotas česnakas
Saldžioji paprika malta
Bulvių prieskoniai
Paruošimas pažingsniui:
- Bulves gerai nuplaukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
- Pagal skonį pabarstykite prieskoniais.
- Supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai išmaišykite.
- Kepkite kaimiško stiliaus bulves 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
- Paruoštas bulves pabarstykite žalumynais.
Gero apetito!
→ PAREMTI infa.lt → Naujienlaiškis
Bet plauti reikia labai švariai su kempinėle ir tas užima laiko. Taip, kad nieko greičiau nesigauna.
Kitas būdas kepti orkaitėje luptas bulvės. Jas išilgai supjaustyti. Sudėti į dubenį, pabarstyti druska, kmynais, dėti majonezo, truputį aliejaus. Viską išmaišyti, dėti ne storu sluoksniu į skardelę ir kepti kol apskrunda ir suminkštėja ~30 minučių 190°C. Tinka prie kepsnio ar šiaip su daržovėmis.