infa.lt

Šveicarija: prišildei butą daugiau nei leidžiama? – Gali patekti į kalėjimą

07 rugsėjo
19:30 2022

Ekstremalioje situacijoje galioja taisyklė: šildykite mažiau. Ir energijos taisyklių pažeidėjai turi drebėti. Už Dujų reglamento pažeidimus gali būti skiriama laisvės atėmimo bausmė ir baudos, rašo šveicarų Blick.

Jei žiemą dujų bus per mažai, federalinė vyriausybė nori imtis griežtesnių priemonių. Dujomis šildomuose pastatuose patalpų temperatūrą galima pakelti ne daugiau kaip iki 19 laipsnių. Karštą vandenį bus galima pašildyti tik iki 60 laipsnių. Būtų uždrausta naudoti spindulinius šildytuvus arba karšto oro palapines. Saunos ir baseinai turėtų likti nešildomi.

Tačiau situacija dar blogesnė: už taisyklių pažeidimą gresia įkalinimas arba bauda. Tyčinių veiksmų atveju galima skirti laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų arba baudą. Net ir už neatsargų taisyklių pažeidimą galima skirti baudą iki 180 dienos tarifų.

Tai numatyta Federaliniame įstatyme dėl nacionalinio ekonominio aprūpinimo, kuriuo Ekonomikos reikalų departamentas (EAER) aiškiai remiasi oficialiame dokumente, patikslina leidinys.

Nusižengimai ar net sunkūs nusikaltimai

„Nacionalinio ekonominio aprūpinimo įstatymo pažeidimai visada yra nusižengimai, o kai kuriais atvejais – net nusikaltimai, už kuriuos kantonai turi persekioti ex officio”, – aiškina EAER atstovas Markusas Spörndli. Todėl įstatymas nesuteikia „jokio pagrindo skirti administracines baudas”.

Tačiau baudos nebūtinai turi būti didesnės už pinigines baudas ir jas gali nagrinėti prokuratūra, sako Spörndli. Pavyzdžiui, baudų dienos norma paprastai yra ne mažesnė kaip 30 frankų (30,7 eur) ir ne didesnė kaip 3000 frankų (3 078 eurai). „Kasdienių bausmių skaičius priklauso nuo kaltės dydžio”, – tęsia Spörndli. Dienos bausmės dydis nustatomas atsižvelgiant į nusikaltėlio asmeninę ir ekonominę situaciją.

Kitaip tariant: Atsitiktinai neteisingai nustatęs termostatą asmuo bus nubaustas švelniau nei tas, kuris tyčia įkaitino baseiną iki 25 laipsnių. Tikėtina, kad bendrovei, kuri sąmoningai viršija dujų kvotą, bus skirta dar griežtesnė nuobauda. Taip yra todėl, kad kvotų potvarkiui taip pat taikomos nuostatos dėl baudų.

Toliau straipsnyje rašoma, kad nebus vykdoma pažeidėjų medžioklė, o bus vykdomi selektyvi atrankinė kontrolė. Taip pat tikrinami smalsių kaimynų pranešimai (skundai).

Energetikos policija tikrinimus vykdys „su saiku” – mes nenorime vaikščioti nuo durų iki durų, teigia policijos vadovas Fredy Fässler.

Pasaulis įžengia į naują vystymosi fazę, sankcijos Rusijai išsiplečia iki netiesioginių (ir tiesioginių) sankcijų prieš kitas šalis, kurios patiria sunkumus apmokant nežmoniškai pakeltas energijos resursų kainas ir net prieš savo piliečius, nenorinčius gyventi šaltyje. Ir tai tik rudens pradžia.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 361

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...