infa.lt

ES vaistų agentūra leido naudoti pirmąsias adaptuotas COVID-19 stiprinamąsias vakcinas

02 rugsėjo
19:59 2022

foto: Dado Ruvic/Reuters

Europos vaistų agentūra (EMA) leido naudoti dvi adaptuotas COVID-19 mRNA vakcinas, skirtas originaliai COVID-19 atmainai ir BA.1 Omicron subvariantui, praneša Euractiv.

Variantui pritaikytos vakcinos yra „Comirnaty” iš „Pfizer/BioNTech” ir „Spikevax” iš „Moderna”, kurios buvo patvirtintos ketvirtadienį (rugsėjo 1 d.) per neeilinį EMA Žmonėms skirtų vaistų komiteto (CHMP) posėdį.

Po EMA sprendimo už sveikatą atsakinga ES Komisijos narė Stella Kyriakides savo pareiškime teigė, kad „dabar pradėsime pagreitintą šių vakcinų autorizaciją, kad užtikrintume, jog jos galėtų būti greitai įdiegtos visoje ES”.

„[Vakcinos] sukurtos siekiant užtikrinti didesnę ir platesnę apsaugą nuo dabartinių ir būsimų variantų. Atsižvelgdami į EMA mokslinį vertinimą, artimiausiomis savaitėmis taip pat tikimės gauti nuomonę dėl „Omicron BA.4″ ir BA.5 adaptuotų vakcinų, kurios yra mūsų plataus vakcinų portfelio požiūrio, būdingo mūsų darbui nuo pat pradžių, dalis”, – pridūrė ji.

Jos pareiškime buvo raginama ES valstybes nares būtinai įtraukti adaptuotas stiprinamąsias vakcinas į savo skiepijimo kampanijas, pabrėžiant skiepų svarbą kovojant su koronavirusais.

„Siekdama paremti valstybių narių pastangas, Komisija netrukus pateiks COVID-19 vakcinacijos strategijų veiksmus ir nustatys priemones, padėsiančias šį rudenį ir žiemą išvengti COVID-19 protrūkio”, – pareiškė Kyriakides ir pridūrė, kad EMA ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ELPKC) paskelbs savo svarstymus dėl adaptuotų vakcinų diegimo.

„Turime būti pasirengę pasitikti dar vieną žiemą su COVID-19”, – sakė sveikatos apsaugos vadovė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 251

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Patriotas    -  2022-09-02, 20:15

    Šviesos greičiu. Tik pyst ir prigamins ir net apsaugos nuo naujų atmainų:D.. kviečiu vėl pašokinėti at grėblio, galbūt pasiseks ir būsit panašūs į G. Lanperdalą ;)… Ką galima pasakyti nuo durnumo vaistų nėra tik vakcinos. Utilizacija tęsiasi. Sėkmės lochatronams.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2022-09-02, 22:34

    Ačiū, man nereikia, nenaudosiu.
    Šiemet sirgau kovidu 3 dienas užsikrėtęs nuo dukart skiepyto.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. pirmyn,vergai marmaliuotieji    -  2022-09-02, 23:14

    Nu kas dar negavo pribaigiančio busterio kuo greičiau bėkit, nes kitaip teks mirti natūralia mirtimi. Kam kankintis, bac ir viskas- jau laikrodukas įjungtas ir pasenti nereikės ;). Nesikuklinkit, visiems užteks.

    10 dozių marmaliuko gavusiems daunams bus pritaikyta galimybė gauti 100% nuolaidą laidotuvių išlaidoms.

    Matomai, vėliau galimybes skirstys pagal susileistų dozių skaičių – bus kokie nors baranų planai kaip Basic>Standart>Extra-pastariesiems švabo banditėliai prieš mirtį maloningai leis net į šikinyką nueiti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...