infa.lt

Po EK pirmininkės pareiškimo Europoje smuko dujų kaina

30 rugpjūčio
20:01 2022

Ursula von der Leyen

Dujų kaina biržoje Europoje sumažėjo 25 proc. – iki 2 662 dolerių už tūkstantį kubinių metrų – rašant pranešimą kaina nukrito iki 2 611 dolerių už 100 m³. Tai Europos energijos biržos TTF duomenys.

Agentūros „Bloomberg” duomenimis, dujų kaina pradėjo mažėti Vokietijai paskelbus, kad šalies dujų saugyklos pildosi greičiau nei planuota, nepaisant tiekimo iš Rusijos apribojimų.

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas dieną prieš tai teigė, kad spalio mėn. tikslas – 85 % sandėlių užimtumas – bus pasiektas jau rugsėjo pradžioje.

Neabejotinai, prie dujų kainų mažėjimo stipriai prisidėjo ir ES vadovų pareiškimas apie planuojamą bendrijos energetikos rinkos reformą. Rugsėjo 9 d. įvyks skubus ES energetikos ministrų susitikimas.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pirmadienio vakarą pareiškė, kad blokas nori trumpuoju laikotarpiu apriboti kainas, o vėliau ilguoju laikotarpiu nutraukti dujų ir elektros energijos kainų ryšį.

„Turėsime sukurti priemonę – ir tai bus padaryta artimiausiomis dienomis ir savaitėmis – kuri užtikrintų, kad dujų kaina nebebūtų dominuojanti elektros energijos kainos sudedamoji dalis”, – pabrėžė ji. Po šio pareiškimo elektros energijos kaina Vokietijos prekyboje šiandien taip pat sumažėjo 26 proc.

Rusijos „Gazprom” anksčiau paskelbė, kad nuo rugpjūčio 31 d. iki rugsėjo 2 d. planuoja sustabdyti dujų tiekimą „Nord Stream” dujotiekiu į Vokietiją, kad galėtų atlikti vienintelio šiuo metu veikiančio dujų perpumpavimo įrenginio, esančio Leningrado srities Portovajos stotyje, techninę priežiūrą.

Šiuo metu vamzdynas veikia 20 proc. pajėgumu. Tuo pat metu korporacijos vadovybė įspėjo, kad dujų kaina gali pakilti iki 4 000 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 245

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...