infa.lt

Prokurorai prašo „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ asociaciją pripažinti neteisėta ir ją likviduoti

26 rugpjūčio
16:30 2022

Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Vilniaus regiono apylinkės teismą, prašydama asociaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ pripažinti neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti.

Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai savo iniciatyva pradėjo ir atliko tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo ir viešojo intereso gynimo priemonių taikymo šios asociacijos įsteigimo ir veiklos aspektais.

Atlikto tyrimo metu įvertinus asociacijos steigimo dokumentus ir juose nurodytus asociacijos veiklos tikslus, buvo nustatyta, jog asociacijos tikslai įstatuose nurodyti formaliai, nesiekiant ginti jos narių interesų tam tikroje srityje.

Įvertinę asociacijos tikslus pagal jos vykdomą veiklą, prokurorai padarė išvadą, kad asociacijos veiksmai, kuriais propaguojamas karas ir smurtas, autoritarinis valdymas, veikimas dėl kitų valstybių interesų, kurie yra priešingi Lietuvos valstybės interesams, neatitinka teisėtumo reikalavimų, asociacijos veikla priešinga Konstitucijai, kenkia Lietuvos valstybei, t. y. asociacija aiškiai veikia prieš Lietuvos Respubliką, o tokia veikla prieštarauja viešajai tvarkai.

Iš asociacijos vykdomos veiklos akivaizdu, kad tikrieji steigimo tikslai yra neteisėti, todėl asociacija negali veikti ir turi būti pripažinta neteisėtai įsteigta.

infa.lt primena, kad vienu iš minėtos asociacijos steigėjų buvo Algirdas Paleckis, kuris fiziškai neturėjo galimybės prisidėti prie jos steigimo, nes tada jau atliko teismo paskirtą bausmę įkalinimo įstaigoje. Tačiau, kažkas, kam buvo perduotas jo elektroninis parašas tą padarė už jį.

Kalėjimų departamentas ištyręs aplinkybes nustatė, kad Algirdas Paleckis to nepadarė, todėl jokio pažeidimo iš Kalėjimų departamento pusės nebuvo padaryta. Tačiau klausimas taip ir liko neatsakytas ir teisėsauga toliau jį tiria už pagrindą laikydama A.Paleckio parašo neteisėtumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 261

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-08-26, 18:29

    Net neturėtų būti diskutuojama. Tautos išdaviko paleckiuko įkurtą „šoblos” organizaciją – LIKVIDUOTI…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Petras    -  2023-02-20, 20:56

    Aš palaikau Ukrauną, kaip draugišką mums šalį, aukojau „Radarom”, kad mažiau žūtų žmonių. Tačiau iš Erikos Švenčionienės, Kazimiero Juraičio veiklos, manau, nėra JOKIOS veiklos prieš Lietuvą. Kalbėkime apie Geros kaimynystės forumą. Tai kitas, beje taikos kelias, nei mūsų valdančiųjų liberalmarksistų, kurie mato taiką vien tik įveikus Rusiją. Rusai, matyt, taikos kelią vertina priešingai. Tačiau kur veda toks „taikos” kelias, jei Kinija pradės teikti ginklus Rusijai? Tai, sutikime, karo eskalacijos kelias. Manau, teisinga intencija ta, kurią skelbia popiežius Pranciškus, pasisakydamas prieš ginklus. O teisti reikėtų ne „Geros kaimynystės” kuriamą partiją, bet tuos, kurie Lietuvoje propaguoja ir bando įteisinti narkotikus, įteisino ir palaiko medikamentinį negimusių kūdikių žudymą, skatina alkoholio pardavinėjimą 18 m. jaunimui, kai jų organizmas dar nepasiruošęs alkoholio pašalinimui iš organizmo. Ar tai nėra tikrieji žudikai ir karo propagandistai prieš Lietuvą? Tas partijas ir reikėtų griežtai teisti, kitaip neliks kam ginti Lietuvos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...