infa.lt

Atgal į 20 amžių: Vokietijoje paleidžiama anglimi kūrenama elektrinė

24 rugpjūčio
06:50 2022

Vokietijos „Uniper” rugpjūčio 29 d. paleis veikti rezervinę anglimi kūrenamą elektrinę, kuri žiemą Vokietijai tieks elektros energiją, teigiama bendrovės pranešime spaudai. „Heyden 4” elektrinė veiks iki 2023 m. balandžio 30 d. Prireikus šis laikotarpis gali būti pratęstas dar metams.

„Heyden 4” kūrenama akmens anglimis. Jėgainė yra netoli Mindeno miesto (Rytų Vokietijoje). Paaiškinama, kad numatomas elektrinės pajėgumas (875 MW) bus ribotas dėl sumažėjusio anglies vežimo geležinkeliu į elektrinę pajėgumo.

Šie apribojimai gali būti panaikinti, kai atsiras papildomų transporto pajėgumų.

Įgyvendindama anglies dioksido išmetimo mažinimo planą, 2020 m. „Uniper” nutraukė komercinę elektrinės eksploataciją. Planuota, kad „Heyden 4” bus uždaryta 2021 m. liepą, tačiau Vokietijos federalinė elektros tinklų agentūra pripažino, kad elektrinė yra sisteminės svarbos ir reikalinga „patikimam regiono aprūpinimui”.

Nuo praėjusių metų vidurio „Heyden 4” veikė kaip rezervinė elektrinė, tačiau elektros energijos rinkai negamino.

Vokietija nuo rugpjūčio nustojo importuoti anglis iš Rusijos, o nuo gruodžio 31 d. turi nutraukti rusiškos naftos importą. Dėl „Nord Stream” remonto darbų „Gazprom” sumažino dujų perpumpavimą į Vokietiją iki 33 mln. kubinių metrų per dieną, t. y. maždaug 20 proc. projektinio pajėgumo.

Vakar, rugpjūčio 22 d., Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atvyko trijų dienų vizito į Kanadą, kur ketina derėtis dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo, siekiant pakeisti Rusijos dujas gaunamas dujotiekiu. Problemą apsunkina tai, kad Vokietijoje vis dar nėra parengtų SGD priėmimo terminalų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Na,vokietukai    -  2022-08-24, 19:59

    nesisildys sokinedami „tot moskalj”. Jie privers sokineti savo valdzias! O tos uzkurs viska,ko tik reikes! Beje,gal zinote,is kur anglis!? 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....