infa.lt

Tūkstančiai žmonių Belgrade protestavo prieš „Euro Pride”

18 rugpjūčio
10:10 2022
Protestai Belgrade

vaizdo įrašo kadras

Sekmadienio popietę miesto centre susirinkę žmonės protestavo prieš visos Europos tarptautinį LGBT renginį „Euro Pride”, kurį rugsėjo 12-18 d. planuojama surengti Belgrade.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, proteste dalyvavo nuo 5 000 iki 10 000 žmonių. Demonstrantai pradėjo eiti nuo Serbijos stačiatikių bažnyčios patriarchato patalpų ir, praėję miesto centro gatvėmis, atsidūrė prie Šventojo Marko bažnyčios.

Susirinkusi minia nešiojo plakatus su užrašais: „Nenorime gėjų parado ir Vakarų okupacijos!”, „Mes neatiduodame šventų vietų” ir „Šalin rankas nuo mūsų vaikų”.

Kai kurios vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad protesto akcijos organizatorė buvo neformali asociacija, pasivadinusi „Saugoti šeimą”, o „Danas” pranešė, kad ją organizavo kirilicos išsaugojimo asociacija „Dobrica Eric” ir kitos „grupės, kurios skelbiasi esančios stačiatikių ir šventosios Savos”.

Serbijos dešiniosios opozicinės partijos „Dveri” lyderis Boško Obradovičius apibūdino šią akciją kaip „didžiausią per pastaruosius kelerius metus Belgrade surengtą opozicijos protestą, kurio nekontroliuoja niekas iš [Serbijos pažangos partijos] SNS ar buvusios vyriausybės”.

Euro Pride yra visos Europos tarptautinis LGBT renginys, kurį kasmet organizuoja vis kitas Europos miestas. Šį kartą jis vyks Belgrade rugsėjo 12-18 d.

Visos kraštutinių dešiniųjų politinės partijos pasmerkė šį renginį ir paragino jį uždrausti. Praėjusią savaitę į „YouTube” įkeltame vaizdo įraše matyti, kaip Banato vyskupas Nikanoras iš Serbijos stačiatikių bažnyčios stovi prie bažnyčios ir kreipiasi į kelis tikinčiuosius.

Vaizdo įraše jis teigia, kad „Euro Pride” dalyviai „atvyks į Belgradą, išpuoš ir išniekins Belgrado miestą, šventą Serbijos miestą” ir kad „mes keliame balsą prieš tokius”.

„Aš prakeiksiu visus, kurie organizuoja ir dalyvauja kažką panašaus”, – vaizdo įraše sako vyskupas Nikanoras ir priduria: „Aš galiu padaryti tiek daug. Jei turėčiau ginklą, panaudočiau jį, panaudočiau tą jėgą, jei tik turėčiau, bet neturiu”.

Atrodo, kad vyskupo Nikanoro komentarai buvo skirti įžeisti Serbijos premjerę Aną Brnabič, kuri yra atvira lesbietė ir kurios šeimos nariai gimė Kroatijoje.

Serbijos Ortodoksų Bažnyčia nepateikė jokios reakcijos į vyskupo pastabas, o Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pareiškė, kad vyskupas Nikanoras „įžeidė save ir mūsų bažnyčią, pažemino mūsų bažnyčią”.

Vakarų spauda šį renginį apibūdino kaip prorusišką dėl Obradovičiaus pareiškimų, jog maršu buvo siekiama paremti ir Rusiją bei Kosovo ir Metohijos, kaip Serbijos dalies, išsaugojimą., nors eiliniai žmonės ėjo už savo šeimas ir su savo šeimomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 291

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. T0mas J.    -  2022-08-18, 19:03

    Ar Serbijos žmonės kaip ir Lietuvoj išsirinko seksualiai nenormalią valdžią?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...