infa.lt

Aidas Gedvilas – dar vienas pretendentas į Darbo partijos pirmininko postą

14 rugpjūčio
13:42 2022

Aidas Gedvilas

Iki šiol pretendentais rinkimuose į Darbo partijos pirmininko postą buvo pasiskelbę 2 kandidatai – Marijus Velička ir Andrius Mazuronis. Užvakar prie pretendentų sąrašo prisidėjo ir Seimo narys Aidas Gedvilas, parašęs savo kandidatavimo pranešimą ir to priežastis.

Aš, Aidas Gedvilas, paragintas Darbo partijos skyrių bei palaikomas Lietuvos piliečių, apsisprendžiau kandidatuoti į partijos pirmininko postą, iš kurio š.m. birželio viduryje pasitraukė ilgametis vedlys Viktoras Uspaskich. Kandidatuoti paskatino ir egzistencinė, beveik hamletiška „būti ar nebūti“ partijos krizės būsena.

Į politiką atėjau vedinas idealizmo ir noro pakeisti mūsų šalies gyvenimą į geresnį, kad čia galėtų saugiai ir garbiai jaustis seneliai ir tėvai, kad čia galėtų augti, gyventi ir siekti svajonių mūsų vaikai ir anūkai.

Šiandien tenka ginti jau ir nepažįstamų, tačiau viltingų ir šviesių žmonių ar organizacijų interesus tiek Seime, tiek teismuose.

Pačiame partijos pavadinime jau yra užkoduota stipri žinutė, siunčiama rinkėjams – mes esame partija, ginanti dirbančių žmonių interesus, turinti daryti konkrečius darbus.

Nuo pirmųjų dienų skelbėme, kad darbuotojai ir verslas yra pagrindinė šalies varomoji jėga – valstybės kraujas, suteikiantis jai galimybę veikti ir egzistuoti. Tuo žmonės tikėjo ir už tai balsavo rinkimuose. Geriausias partijos rezultatas – 340 tūkstančių rinkėjų balsų ir yra mūsų aiškus tikslas.

Šiandien važiuodamas per miestus ir kaimiškąsias vietoves matau, kiek daug nusivylimo ir nepasitenkinimo esama situacija yra tarp žmonių, kokia yra įtempta ir kai kur net kritinė situacija yra partijos skyriuose, todėl, kaip niekada svarbu pripažinti, kad vienas strateginių tikslų – organizacinis partijos sujungimas, suaktyvinimas, įgalinimas veikti.

Tuo labiau, kad matau kokį milžinišką energijos užtaisą, potencialą ir norą veikti kartu turi partijos nariai, kokią nostalgiją jaučia buvusiems sėkmingiems ir aktyviems metams, todėl šiai energijai būtina suteikti tinkamą kryptį ir aš žinau kaip tai padaryti.

Kaip vadovas versle ne kartą buvau susidūręs su kritinėmis situacijomis, o tai užgrūdino bet kokiems iššūkiams. Todėl galiu ramiai ir drąsiai identifikuoti problemas ir jas spręsti.

Turime atstovauti tuos, kurie žiūri kaip galą su galu sudurti, kaip dirbant uždirbti, kaip jaustis laisvu, gerbiamu, kaip patekti pas medikus, o ne rūpintis narkotikų dekriminalizavimu, Civilinės sąjungos įstatymo patvirtinimu, Stambulo konvencijos ratifikavimu, naujų mokesčių naštos užkrovimu ir pan. Turime vystyti regionų politiką, telkti piliečius bendrų tikslų siekimui.

Ir ne kalbomis ir tuščiais pažadais turime padėti vieni kitiems spręsti problemas, o konkrečiais darbais. Kitaip sakant, esame brandi politinė jėga ir turime kaip niekada susitelkti. Išsivalykime savo kiemą, atsiraitokime rankoves ir kibkime į darbus, kurie tikrai padės ir vėl suvienyti 340 000 rinkėjų, išreiškusių mums savo pasitikėjimą.

Darbo partija, ne tik su Lietuvos žmonėmis, bet ir su politikais, verslininkais, asocijuotomis struktūromis, bendrai kurta politinė jėga. Asmeniškai, 10 metų vadovavau skyriui, dirbau Šiaulių miesto ir Sostinės savivaldybių tarybose, buvau partijos deleguotas į viceministrus, o šiandien esu Seimo narys.

Pažįstu didžiąją dalį partiečių, žinau visus partijos poreikius ir visas veiklos sritis, todėl man, kaip niekam kitam, suprantami ne tik partijos veikimo būdai, bet ir jos taisytinos vietos.

Galų gale, įsirašyti į CV vieną ar kitą pareigybę niekada nebuvo mano tikslas, nes puikiai žinau kiek jėgų, laiko, pasiryžimo, atsidavimo reikalauja rezultatų siekimas ar tikslų įgyvendinimas.

Manau visi supranta, kad šis mano apsisprendimas – ne paauksuota lentelė su pareigomis ir pavarde ant kabineto durų. Dėkingas esu vienam partijos skyriui, kurie padovanojo guminę avalynę, su kuria teks eiti per Lietuvą tol, kol aplankysiu kiekvieną.

Mačiau Darbo partijos triumfus ir nuopuolius, tačiau net ir sunkiausiais partijai laikais nė minutei nebuvau pagalvojęs apie atsitraukimą iš jos.

Dar daugiau niekada nepriklausiau jokiai kitai politinei partijai. Negaliu teigti, kad būsiu geresnis nei Garbės pirmininkas, tačiau galiu garantuoti, kad:

– gerbsiu ir mylėsiu Lietuvą ir kiekvieną jos pilietį,
– būsiu ne tik išklausantis, bet ir girdintis,
– būsiu ne tik žiūrintis, bet ir matantis,
– būsiu ne tik atsakingas, bet ir reikalaujantis atsakomybės,
– būsiu telkiantis, atmetantis intrigas, kovojantis, racionalus ir sąžiningas.
Būsiu toks, kad po kiekvieno darbo galėtume visi ištarti VARDAN TOS!

Pagarbiai
Aidas Gedvilas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 298

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. taip    -  2022-08-14, 16:21

    Aidas tikrai vertas to posto.Jis ir turetu buti isrinktas.Sekmes tik linkiu,tas zmogus tikrai dirba ir dirba del zmoniu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laima    -  2022-08-15, 00:52

    Na, dėl vieno pasisakymo Seime tikrai dedu pliusiuką, kai poniai ministrei už davėte tokių ir tiek klausymų oho ho.. Maža nepasirodė. Bet tas turi būti pastoviai, gal tada ateis į protą administratoriai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...