infa.lt

Švedija: kairiųjų vyriausybė siūlo leisti šešiolikmečiams teisėtai pasikeisti lytį

31 liepos
15:19 2022

nuotr. REUTERS

Švedijos kairiųjų vyriausybė pasiūlė pagal naują lyties pripažinimo įstatymą, nuo 18 iki 16 metų sumažinti amžiaus ribą, nuo kurios asmenys gali teisėtai keisti lytį, praneša Breitbart.

Socialinių reikalų ministrė Lena Hallengren šią savaitę paskelbė šį pasiūlymą, teigdama, kad Švedijos socialdemokratų partijos vyriausybė norėtų leisti 16-mečiams teisiškai pasikeisti lytį.

„Yra didelis skirtumas keičiant teisinę lytį, kai mes vertiname, kad galime sumažinti šią amžiaus ribą nuo 18 iki 16 metų. Kita vertus, kai kalbame apie medicininę lytį, prieš kurią atliekamos lytį koreguojančios procedūros ir medicininės procedūros, amžiaus riba išlieka”, – siūlė Hallengren.

Naujuoju įstatymu taip pat bus keičiama lyties keitimo operacijų atlikimo tvarka, pagal kurią sveikatos priežiūros sistema galės nuspręsti, ar asmeniui turėtų būti leista atlikti operaciją, nereikalaujant Nacionalinės sveikatos ir gerovės tarybos leidimo, praneša transliuotojas SVT.

„Tai klausimas, kai būtent sveikatos priežiūros sistema vertina, kokia priežiūra ar galbūt gydymas yra pats geriausias. Ne politika”, – teigė Hallengren.

Nors Švedija buvo viena pirmųjų Europos šalių, kurioje ligoninės patvirtino hormonų terapiją vaikams, Karolinskos ligoninė praėjusiais metais pranešė, kad po pranešimų apie šalutinį poveikį vaikams, kuriems buvo taikomas gydymas, šis klausimas buvo pakeistas.

Ligoninė pakeitė savo gaires ir nurodė, kad galimas šalutinis hormonų terapijos poveikis gali būti širdies ir kraujagyslių ligos, osteoporozė, nevaisingumas, vėžys ir trombozė.

Švedija nėra vienintelė Europos šalis, siūlanti naujus teisės aktus dėl teisėto lyties keitimo: Ispanijos kairiųjų vyriausybė taip pat siekė priimti naują transseksualumo įstatymą, kuris leistų kiekvienam vyresniam nei 16 metų asmeniui Ispanijos civiliniame registre pakeisti lytį be medicininio gydymo.

Pagal Ispanijos pasiūlymą šešiolikmečiui pakaktų pateikti prašymą pakeisti lytį ir po trijų mėnesių grįžti patvirtinti savo sprendimą. Tuomet asmuo turėtų šešis mėnesius sprendimui priimti, ar tikrai nori pakeisti savo sprendimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 244

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-07-31, 15:57

    Pasaulio pabaiga…
    Ir jau nedaug liko…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...