infa.lt

Uždaroma Britanijos „Trans Kids” klinika paliko tūkstančius sužalotų vaikų

01 rugpjūčio
06:40 2022

QUARTZ

Teigiama, kad Tavistock Gender Identity Development Service (GIDS), Anglijos vaikų lyties keitimo centras, kurį buvo nurodyta uždaryti, paliko „tūkstančius sužalotų vaikų”, praneša Breitbart.

Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl pranešėjų, tėvų ir pacientų kaltinimų, kad Tavistocko klinikoje buvo skubinami vaikai, ypač mergaitės, gydytis nuo tariamos lyties disforijos, ir po to, kai tyrimui vadovaujanti pediatrė iš anksto paskelbė kai kurias savo rekomendacijas savo pacientams, visų pirma tai, kad GIDS „nėra saugus ar perspektyvus ilgalaikis pasirinkimas” ir turėtų būti atšauktas, Tavistocko klinika turi būti uždaryta iki 2023 m. pavasario.

Tokių leidinių, kaip „The Telegraph”, ataskaitose dabar apžvelgiami 18 metų trukę pranešimai ir skundai dėl Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) klinikos ir tai, kaip ji iki pat Aukščiausiojo teismo priešinosi visoms pastangoms priversti ją pakeisti savo veiklą.

Kai kurie Tavistock klinikos gydytojai netgi buvo kaltinami „pavertę” jaunuolius, kurie, tikėtina, buvo homoseksualūs arba biseksualūs, patikėti, kad jie iš tikrųjų yra translyčiai.

Dešiniųjų pažiūrų laikraštis priminė, kaip dar 2004 m. informatorė Susan Evans, išreiškusi susirūpinimą dėl to, kad šešiolikmečiui berniukui vos po keturių apsilankymų buvo paskirta hormonų terapija, buvo apkaltinta fobija. Kita sunerimusi gydytoja Kirsty Entwistle buvo pavadinta „transfobe” už tai, kad suabejojo, jog autistė mergaitė, kuriai patinka „Tomaso tanko mašinėlė”, buvo naudojama kaip įrodymas, kad ji yra translytė.

Evans taip pat pabrėžė „didžiulį spaudimą”, kurį Tavistocko klinikai darė transgender aktyvistų lobistinės grupės, pavyzdžiui, kontroversiška organizacija „Mermaids”, agitavusi už tai, kad lytinio brendimo blokatoriai būtų skiriami dvylikamečiams, ir skleidusi abejotinus teiginius, kad jų poveikis yra „visiškai grįžtamas”.

Liz Truss ir Rishi Sunak, parlamento nariai, šiuo metu besivaržantys dėl vietos, pakeisti pasitraukusį Borisą Johnsoną iš Konservatorių partijos lyderio posto, o kartu ir ministro pirmininko posto, reaguodami į gresiantį Tavistosk klinikos uždarymą, užsiminė, kad jie gali visiškai uždrausti NHS taikyti hormonų terapiją lyties sutrikimų turintiems vaikams, ir suabejojo, ar saugu leisti jiems priimti tokius „gyvenimą keičiančius” sprendimus jauname amžiuje.

„Esame atsakingi už jaunesnius nei 18 metų asmenis, siekiant apsaugoti juos nuo negrįžtamų sprendimų, kurie paveiks jų visą likusį gyvenimą. Būdama ministrė pirmininkė, peržiūrėčiau galimybę gauti lytinio brendimo blokatorių, siekiant užtikrinti, jog sistemoje išlaikome tinkamą kontrolę ir pusiausvyrą, kad apsaugotume mūsų jaunus žmones”, – kiek dviprasmiškai kalbėjo L. Truss.

Sunako pozicija buvo šiek tiek atviresnė: buvusio iždo kanclerio atstovas spaudai teigė, kad „vaikai neturėtų būti stumiami į negrįžtamus medicininių pokyčių kelius, o jaunesni nei 18 metų asmenys turėtų būti apsaugoti nuo gyvenimą keičiančio „gydymo”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 401

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-08-01, 12:23

    Pasaulio pabaigos pradžia…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Yra tikimybe,    -  2022-08-01, 13:03

    kad kuriami belyciai robotai karams. Ir su vaikais eksperimentuojama,kas iseis is vienos ar kitos technologijos taikymo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...