infa.lt

Naujam Tėvystės ES apibrėžimui – NE! Išsaugokime Šeimą!

26 liepos
12:35 2022

Šeima

Tokį šūkį paskelbė Lenkijos konservatyvių (tikrai konservatyvių) pažiūrų teisininkų organizacija Ordo Iuris. Kartu su tuo suorganizavusi tarptautinę peticiją, ir laišką, skirtą Europos Komisijos vadovei, išverstą į visas ES valstybių narių kalbas.

Ši peticija patalpinta jai sukurtame interneto puslapyje ir jos tekstas skamba taip:

Europos Komisija siekia pakenkti santuokai, šeimai ir ES valstybių narių suverenitetui!

Praėjusiais metais vykusiose komitetų diskusijose dėl ES „LGBT asmenų lygybės strategijos“, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, kad jos tikslas yra priversti ES valstybes nares „pripažinti ES šeiminius santykius“.

Tuo metu EK pirmininkė tiesiogiai pareiškė, kad „jei esate tėvas vienoje šalyje, esate tėvas visose šalyse“.

Iš esmės, tai lemia dviems tėvams arba dvejoms motinoms galimybę įsivaikinti, kas jau įteisinta kai kuriose ES valstybėse narėse, tačiau kitose, tokios galimybės ir pripažinimo neleidžia nacionalinė teisė.

Šiandien, šis nerimą keliantis pažadas tampa realybe

Neseniai Europos Komisija paskelbė „Reglamento dėl valstybių narių tėvystės pripažinimo“ projekto preliminarias gaires. Jei jis bus patvirtintas, tuomet taps privalomu visoms Europos Sąjungos valstybėms narėms. Pagal šį reglamentą, būtume priversti pripažinti kartu gyvenančių homoseksualių porų teisę įsivaikinti.

Europos Sąjunga nori mus priversti priimti reglamentus, kuriems priešinasi didžioji dauguma ES piliečių.

 Negalime leisti, kad taip atsitiktų!

Daugelio Europos šalių konstitucijos, santuoką tiesiogiai apibrėžia kaip „vyro ir moters sąjungą“.

Didžioji dauguma ES valstybių narių, aiškiai draudžia homoseksualioms poroms įsivaikinti vaikus.

Pasirašyti

Be to, šios nuostatos visiškai atitinka galiojančią tarptautinę teisę, įskaitant Visuotinę žmogaus teisių deklaraciją ir Tarptautinį pilietinių ir politinių teisių paktą.

Stodami į Europos Sąjungą, mes nedavėme jokio sutikimo įteisinti šeimos teisių įstatymą priešingą daugumos mūsų visuomenės žmonių valiai.

Europos sutartyse aiškiai nustatyta, kad šeimos teisė  priklauso išimtinei valstybių narių jurisdikcijai.  Europos Sąjunga neturi įgaliojimų kištis į mūsų nacionalinę teisę.

Kol dar nevėlu, turime skubiai reaguoti į šį neteisėtą valdžios savinimąsi. Todėl raginame jus pasirašyti peticiją, skirtą Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen, kurioje reikalaujame, kad Komisija gerbtų valstybių narių įstatymus ir nepriimtų tokio prieštaringo reglamento.

ES komisarai turi žinoti, kad mes nesutinkame su savavališku ir neteisėtu teisinių nuostatų, kurie nėra pagrįsti Sutartimis ir dėl kurių ES šalių visuomenės nesutiko, įvedimu.

Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen

Gerbiama pirmininke,

Rašome norėdami išreikšti savo didelį susirūpinimą dėl to, kad pradedami ES projekto „Reglamento dėl valstybių narių tėvystės pripažinimo“ parengiamieji darbai.

Europos Komisijos teisėkūros pasiūlyme numatyta, kad visos Europos Sąjungos valstybės narės turės pripažinti įvaikinimus, įformintus kitose ES šalyse. Todėl, valstybės narės, kuriose pagal nacionalinę teisę homoseksualioms poroms draudžiama įsivaikinti, patirs procesinį spaudimą priimti tokius įvaikinimus, kurie prieštarauja jų nacionalinei teisinei sistemai ir bus priversti ignoruoti savo pačių teisinius principus, kurie yra daugumos piliečių valios atspindys.

Tokie veiksmai pažeidžia Sutarčių nuostatas, viršydami valstybių narių suteiktus įgaliojimus Europos Sąjungos įstaigoms. Stojant į ES, buvo užtikrinta, kad narystė Europos bendrijoje nedarys jokio spaudimo pakeisti savo materialinę šeimos teisę.

ES sutartyse nurodoma, kad materialinė šeimos teisė išskirtinai priklauso valstybių narių jurisdikcijai. Pripažinimo klausimas, kas pagal įstatymą gali ir kas negali būti sutuoktinis ar tėvai, yra šeimos teisės elementas, kuris išskirtinai priklauso nacionalinių valstybių nuostatų jurisdikcijai.

Todėl, valstybių narių laisvė priimti savo šeimos įstatymus, įskaitant prieštaravimą homoseksualioms poroms suteikti tokias pačias privilegijas, kurios suteiktos sutuoktiniams, visiškai atitinka ES teisę.

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas 2008 m. gruodžio 16 d.  nutartyje (bylos numeris C-C-524/06) paskelbė, kad „nediskriminavimo principe, kurio pagrindas yra EB 12 ir 43 straipsniai, reikalaujama, kad ne tik panašios situacijos nebūtų traktuojamos skirtingai, bet ir skirtingos situacijos neturėtų būti traktuojamos vienodai“.

Mes kategoriškai raginame jus ir visą Europos Komisiją gerbti valstybių narių sutartis ir įstatymus, bei atsiimti minėtą prieštaringai vertinamą parengiamąjį reglamento projektą. Priėmus šį reglamentą, būtų padarytas rimtas valstybių narių Europos Sąjungai suteiktos valdžios pažeidimas ir kartu pažeista jų teisė priimti įstatymus pagal savo piliečių valią.

Pasirašyti

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 528

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Vytas    -  2022-07-26, 17:09

    Tai Laikas ir Lietuvoj Paskelbti Ko Laukiam ? Gerbiamieji ? Kol visai anie nupuš ?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-07-28, 08:08

    Biblijoje apie tokius bjaurius lytiškai-psichiškai iškrypėlius (vyrus ir moteris) Dievas nurodė vienareikšmiškai, – mirties bausmė nesvarstant. Būtent dėl tokių Dievas siera ir ugnimi sudegino Sodomos, Gomoros miestus ir visą Lygumų kraštą, kad neliktų ne vieno iškrypėlio. KAIP dar gali kilti mintis, kad Dievo mirtimi pasmerktieji galėtų IŠKRYPĖLIŠKAI auklėti normalius, sveikus MŪSŲ vaikus?… Į gatves turi išeiti šimtai tūkstančių sveikai mąstančių žmonių, ir neleisti iškrypėliams iškrypėliškai auklėti lyt-psichiškai sveikų vaikų?…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....