infa.lt

Hunteris Bidenas gali būti įkalintas už tai, kad neužsiregistravo kaip užsienio agentas

24 liepos
11:49 2022

Hanteris ir Džo Baidenai

Hunteris Bidenas, JAV prezidento Joe Bideno sūnus, gali atsidurti už grotų už tai, kad, vykdydamas kai kuriuos savo verslo projektus užsienyje, tinkamai neužsiregistravo kaip užsienio agentas, teigiama Washington Examiner pranešime.

Pasak laikraščio „New York Post”, Hunteris Baidenas buvo užsiregistravęs kaip lobistas, atstovaujantis vidaus interesams, bet ne pagal federalinį Užsienio agentų registracijos įstatymą. Iš jo nešiojamajame kompiuteryje esančių įrašų paaiškėjo, kad JAV prezidento sūnus dalyvavo daugybėje verslo sandorių užsienyje tokiose šalyse kaip Kinija, Ukraina ir kitur, dėl kurių jam galėjo tekti registruotis kaip užsienio lobistui.

„Neseniai atskleisti papildomi ryšiai užsienyje tik sustiprino tai, kas ir taip buvo įrodyta. Iš tiesų, per pastarąsias kelias savaites įtikinamas FARA kaltinimo pagrindas tapo nepaneigiamas ir neginčijamas”, – laikraščiui „New York Post” sakė Džordžo Vašingtono universiteto teisės profesorius Džonatanas Terlis (Jonathan Turley).

Pagal 1938 m. priimtą FARA įstatymą, asmenys, dirbantys „užsienio užsakovo” agentais, atstovais, darbuotojais ar tarnautojais, turi užsiregistruoti vyriausybėje. Šią taisyklę pažeidusiems asmenims gresia iki penkerių metų kalėjimo ir 250 000 JAV dolerių bauda, rašo leidinys.

Pranešama, kad H. Bidenas susiduria su Teisingumo departamento tyrimu dėl jo mokesčių, galimo lobizmo užsienyje ir verslo sandorių užsienyje. Manoma, kad tyrimas prasidėjo 2018 m. ir išsiplėtė per laiką po pranešimo apie jo nešiojamojo kompiuterio kietojo disko kopijas.

Dirbdamas Ukrainos energetikos milžinės „Burisma” valdyboje, Hunteris Bidenas, visų pirma, supažindino vieną aukščiausio lygio bendrovės vadovą su savo tėvu, kuris tuo metu ėjo Jungtinių Valstijų viceprezidento pareigas. Vėliau jo tėvas darė spaudimą Ukrainai, kad ši atleistų bendrovės veiklą tyrusį pareigūną, o šis žingsnis vėliau sukėlė daug triukšmo.

Jo nešiojamajame kompiuteryje buvo atrastas 47 minučių trukmės garso įrašas, kuriame Bidenas aptaria savo santykius su Kinijos energetikos konglomerato CEFC pirmininko pavaduotoju, ir kurį Bidenas pavadino „Kinijos šnipų vadu f******”. Šis vadovas su Bidenu pasirašė 1 mln. dolerių vertės sutartį dėl „konsultacijų klausimais, susijusiais su JAV teise, ir patarimų, susijusių su bet kurios JAV teisinės firmos ar advokato samdymu ir teisine analize”, – iš kietajame diske rasto laiško nustatė „Washington Examiner”.

Nešiojamajame kompiuteryje esančiuose įrašuose taip pat nurodyti Bideno susitikimai su užsienio pareigūnais. Jugoslavijos kronprincas Aleksandras Karadordevičius ir jo žmona laikraščiui „New York Post” pasakojo, kad prašė H. Bideno tarti gerą žodį jo tėvui ir ieškojo finansavimo jų rūmams Belgrade.

Pranešama, kad federaliniai tyrėjai jau baigia tyrimą Bideno atžvilgiu, o kai kurie spėliojo, kad prezidento sūnus gali sulaukti pasiūlymo pripažinti kaltę.

Artėjančių tarpinių rinkimų JAV fone tokios Bidenų šeimos naujienos tikrai nepridės demokratams pliusų. Laip nepridės jų ir JAV prezidento rinkimų atveju, jei vis tik demokratai nutartų palaikyti Joe Bideno kandidatūrą antrai kadencijai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 409

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2022-07-24, 12:10

    Palaukit kol bus atskleista vaikų ir moterų prekybos tinklas. Žudynės baisiausiose kančiose dėl adrenochromo. Daugybė tribunolų jau įvyko kai tai bus atskleista visuomenei bus šokas. Pavardžių sąrašas milžiniškas ir tai sukrės visą pasaulį. Ukraina tame dalyvavo įklimpus iki kaklo. Bus įdomu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Greiciau    -  2022-07-24, 13:24

    jau tyrejams „kas nors atsitiks”,nei pasodins ta „medziotoja”. Juk nieko nebuvo nei kazkam del bendro biznio su Bin Ladenais,nei Trampui,nors saukta buvo choru,kad „pasodins”.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...