infa.lt

PSO rengiasi paskelbti beždžionių raupų protrūkį pasauline ekstremalia padėtimi sveikatai (Atnaujinta)

23 liepos
16:12 2022
Tedros Adhanom Ghebreyesus

REUTERS

Atnaujinta (žemiau)

Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertai nesutaria, ar beždžionių raupų protrūkis gali būti laikomas pasaulinio masto ekstremalia sveikatai situacija. Ketvirtadienį komitetas susirinko aptarti protrūkio.
https://www.express.co.uk/news/science/1644819/who-director-tedros-monkeypox-outbreak-global-health-emergencey-cases-uk
Penktadienį Ligų kontrolės ir prevencijos centrai pranešė, kad pasaulyje patvirtinti 16 836 atvejai.

PSO generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus yra atsakingas už galutinį sprendimo, ar skelbti pasaulinę nepaprastąją padėtį sveikatos srityje, priėmimą.

Anksčiau Tedrosas paprastai sutikdavo su komiteto rekomendacijomis, tačiau anoniminiai šaltiniai „Reuters” pasakojo, kad jis rimtai svarsto galimybę paskelbti aukščiausią agentūros pavojaus lygį.

Taip yra nepaisant to, kad daugumos nuomonės dėl jo susirūpinimo situacijos skubumu nėra. Laukiama, kad šeštadienį 13 val. įvyks komiteto posėdis, kuriame bus paskelbtas galutinis sprendimas.

Šiuo metu „tarptautinio masto ekstremalioji situacija visuomenės sveikatos srityje” taikoma tik koronaviruso pandemijai ir tebevykstančioms priemonėms išnaikinti poliomielitą.

Pastarosiomis savaitėmis, kai buvo pranešta apie daugiau kaip 14 000 ligos atvejų, susirūpinimas dėl protrūkio didėjo. taip pat pranešta apie penkis su liga susijusius mirties atvejus.

Turima informacija leidžia teigti, kad beždžionių raupais užsikrečiama per lytinius santykius, tačiau virusu gali užsikrėsti bet kuris asmuo, turintis sąlytį su pūlingomis žaizdomis, kūno skysčiais, kvėpavimo takų lašeliais ar užkrėsta patalyne.

Iki šiol daugiausia atvejų užregistruota tarp homoseksualių vyrų, tačiau komitetas taip pat teigė, kad persvarstys tai, jei apie atvejus pradės pranešti ir kitos grupės, ypač vaikai ar pažeidžiami asmenys.

Penktadienį JAV pranešė apie pirmuosius du vaikų užsikrėtimo beždžionių raupais atvejus.

Atnaujinta:

Vis tik sulaukėme – PSO paskelbė beždžionių raupų protrūkį tarptautinio masto ekstremaliąja situacija, su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Su kuo visi ir sveikinami.

Nors sveikatos ekspertai sutinka, kad beždžionių raupai nekelia tokios grėsmės visuomenės sveikatai kaip Covid-19, deklaracijoje raginama imtis tarptautinių veiksmų ir bendradarbiauti kovojant su virusu, nes atvejų skaičius auga, o vyriausybės stengiasi rasti tinkamas vakcinas, gydymo priemones ir visuomenės informavimo priemones protrūkių atvejais, rašo Politico.

Įvardijimas neįpareigoja šalių imtis naujų veiksmų kovai su virusu, tačiau tai yra pavojaus signalas, kad reikia kovoti su protrūkių grėsme, nors kovydas ir poliomielitas tebėra tarptautinė visuomenės sveikatos krizė.

PSO sprendimą priėmė nepaisant to, kad jos Ekstremalių situacijų komitetas nesugebėjo pasiekti bendro sutarimo, ar virusas yra tarptautinė ekstremali situacija sveikatos apsaugos srityje.

Tačiau paskelbus šį pranešimą, be jau ir taip skubotų pastangų gauti atsargų ligos atvejams likviduoti, atsirado nauja tarptautinė skuba.

Tačiau nemanoma, kad šis pranešimas kažkaip pakeistų šalių vyriausybių jau priimamas priemones.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 385

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2022-07-23, 16:25

    Opa opa, taigi istas etijopas tedrosas pats yra pydaras.
    Ei!!!!! Dulkesmegeni, ko miegi byrka pišo apziojes? Skelbk aliarma, px kad niekas neserga. Maža ką, paskui galėsi papezet bele ką, tu gi moki nusišnekėti profesionaliai. Niekas tavęs vistiek nesupranta.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Patriotas    -  2022-07-23, 16:46

    Aš nesuvokiu kaip galima leisti tokiems idiotams vadovauti viso pasaulio valstybių sveikatos sistemoms. Tai arba daroma piktybiškai arba piktybiškai. O visos vyriausybės kurios vadovaujasi PSO Geitso psichu gauja, vykdo valstybės išdavystę. Bausmė visi žino kokia. Stop didžiajam perkrovimui ir vieno pasaulio valdžios įvedimui !Pabudandame ir keliames laikas kovoti! Tikuos tik taikia forma. Tačiau jei reiks ir fiziškai, būkite pasiruošę!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...