infa.lt

ES nerimauja dėl didėjančios prekybos ginklais Ukrainoje

20 liepos
12:42 2022

YouTUbe kadras

Pirmadienį Prahoje neformalioje aplinkoje susitiks (susitiko liepos 18 d.) ES valstybių vidaus reikalų ir migracijos ministrai, kad aptartų, kaip elgtis su ginklų, likusių po karo Ukrainoje, kiekiais. Nuogąstaujama, kad Ukrainoje masiškai didėja prekyba ginklais ir kad nusikaltėliai užsiima įvairiais verslais jau ir taip korumpuotoje valstybėje, rašo vokiečių portalas Die Freie Welt.

Pranešimai apie prekybą ginklais Ukrainoje yra sudėtingi. NATO ir ES šalių Kijevui tiekta ginkluotė – nuo paprastų šaunamųjų ginklų iki sunkiosios karinės technikos – ne tik buvo prarasta per kovas, bet ir daugelio Ukrainos administracijos tarnybų tiesiog parduota už didžiausią kainą, teigia portalas.

Daugybė Vakarų žiniasklaidos pranešimų apie šiuos įvykius sukrėtė ES. Baiminamasi, kad nusikaltėliai naudojasi itin paplitusia korupcija Ukrainoje, kad galėtų įsigyti ginklų dideliu mastu.

„Iš patirties žinome, kad taip dažnai nutinka po karo arba jo metu. Turime būti pasirengę nuo pat pradžių”, – prieš prasidedant susitikimui sakė už vidaus reikalus ir migraciją atsakinga ES Komisijos narė Ylva Johansson, rašo „Europaportalen”.

Vis dar prisimenama, kad po karų buvusioje Jugoslavijoje į Švediją, be kita ko, buvo gabenami dideli kiekiai ginklų, sakė šalies migracijos ir integracijos ministras Andersas Ygemanas.

Jis pasiūlė, kad ES dabar turėtų supirkti ir sunaikinti ES ir NATO šalių Ukrainai perduotus ginklus. Tai vienintelis būdas užkirsti kelią tam, kad nepasikartotų tai, kas nutiko Balkanų karų metu ir po jų.

Kaip įspėjamąjį pavyzdį jis pateikė praėjusių metų birželio mėn. incidentą. Geteborge esančiame dėvėtų drabužių prekybos tinkle „Björkåfrihet” buvo rastas kovinis prieštankinis ginklas. Šis ginklas buvo tokio paties tipo, kokį į Ukrainą siuntė vyriausybė ir Magdalena Andersson.

Kol kas apie šios susitikimo rezultatus nebuvo skelbiama.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 517

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....