infa.lt

„Gazprom” pranešė Vokietijos bendrovėms „Uniper” ir RWE apie force majeure aplinkybes dėl dujų tiekimo

18 liepos
21:03 2022

„Gazprom” pranešė dviem pagrindiniams Europos klientams apie force majeure aplinkybes, susijusias su dujų tiekimu nuo birželio 14 d., praneša „Reuters”, remdamasi „Gazprom” laišku.

Agentūros duomenimis, tai Vokietijos bendrovės „Uniper” ir RWE. „Bloomberg” taip pat rašo, kad „Gazprom” pranešė apie force majeure aplinkybes keliems Europos dujų pirkėjams, tačiau nenurodė, kam.

„Gazprom” negalėjimą įvykdyti tiekimo įsipareigojimų aiškino „ypatingomis, nuo jo nepriklausančiomis aplinkybėmis”. Šaltinis agentūrai „Reuters” sakė, kad kalbama apie dujų tiekimą per „Nord Stream”.

„Uniper” mano, kad tai nepagrįsta, ir oficialiai atmeta pretenziją dėl nenugalimos jėgos aplinkybių”, – sakė bendrovė agentūrai „Reuters”. „RWE” atsisakė komentuoti pranešimo turinį, jo detales ir savo požiūrį į jį.

Birželio 16 d. „Gazprom” sumažino dujų tiekimą „Nord Stream” iki 40 proc. Tuo metu bendrovė kaip priežastį nurodė, kad vėluojama pristatyti vamzdyno įrangą iš Kanados. Dabar dujų tiekimas sustabdytas iki liepos 21 d. dėl dujotiekio remonto.

Vokietijos valdžios institucijos mano, kad Rusija pilnai neatnaujins tiekimo „Nord Stream” dujotiekiu. Vokietijos federalinės tinklo agentūros vadovas Klausas Miuleris (Klaus Müller) teigė, kad Vokietijai bus sunku išgyventi žiemą be tiekimo iš Rusijos, tačiau šalis neliks be degalų.

„Uniper” ir RWE yra didžiausios rusiškų dujų importuotojos Europoje. Neseniai „Uniper” kreipėsi į Vokietijos vyriausybę, prašydama padėti stabilizuoti verslą dujų krizės sąlygomis. 60 proc. sumažėjus rusiškų dujų tiekimui, „Uniper” patyrė didelį finansinį spaudimą perkant degalus iš alternatyvių tiekėjų didesnėmis nei „Gazprom” kainomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 205

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....