infa.lt

Kanados aukščiausiasis teismas skelbia, jog dauguma santykiavimo su gyvūnais atvejų – legalūs

14 liepos
01:01 2016

independent.co.uk

Aukščiausiojo teismo rūmai

Kaip skelbiama stulbinančioje Kanados aukščiausiojo teismo nutartyje, lytiniai santykiai su gyvūnais šalyje yra legalūs tol, kol akto metu nėra atliekama penetracija. Kanada

Toks nutarimas išplaukė iš bylos, kurioje vyras iš Kolumbijos buvo teisiamas dėl to, jog 13 kartų seksualiai išnaudojo savo įdukras, o taip pat įskaitant ir kaltinimą dėl vieno seksualinės sueities su gyvūnu atvejo. Tačiau vyriškis, įvardintas tik kaip „DLW”, buvo išteisintas dėl pastarojo kaltinimo įsigaliojus naujam nutarimui.

DLW advokatai prieštaravo tam, jog santykiavimas su gyvūnas tapatinamas su prievartavimu – arba sodomija – pradedant dar 1892 metų baudžiamuoju kodeksu. Pirmą kartą aktas su gyvūnu buvo aprašytas 1955 baudžiamajame kodekse, tačiau net ir tuomet jame trūko detalumo siekiant apimti visus lytinio santykiavimo su gyvūnais atvejus.

Nors aktas su gyvūnu dažnai buvo įtraukiamas į sodomijos arba prievartavimo atvejus, būtent penetracija buvo pati nusikaltimo esmė„, teigia Kanados aukščiausiasis teismas.

šuo

Moteris apvyniojusi šuniui snukį lipnia juosta buvo apkaltinta žiauriu elgesiu su gyvūnais.

Tokiu būdu teismas didžiąja dauguma,  7 prieš 1 nusprendė, jog lytiniui aktui su gyvūnu pripažinti yra būtina penetracija.

Parlamento įrašuose nėra nė menkiausios užuominos, jog buvo siekiama padaryti realius pokyčius santykiavimo su gyvūnais (zoofilija) nusikaltimų sampratoje„, teigiama nutarime.

Kaip rašoma teismo protokole, DLW savo aukoms ant lytinių organų tepliojo riešutų kremą ir liepdavo šuniui jį nulaižyti, o tuo metu pats filmavo šį aktą.

Teismo dokumentuose atskleidžiama, jog DLW mėgino priversti šunį atlikti lytinį aktą su jo įdukra, tačiau šis bandymas galiausiai nepavyko.

DLW šiuo metu atlieka 16 metų trukmės bausmę kalėjime. Apeliacinio skundo būdu jis užginčijo teismo nuosprendį dėl santykiavimo su gyvūnais.

Justice Rosalie Abella buvo vienintelė „atskalūnė”, pasiūliusi teismui nepatenkinti šios nuteistojo apeliacijos.

„Aktai su gyvūnais, kuomet siekiama seksualinių tikslų, yra išnaudotojiški iš esmės, ir tai yra nepriklausomai nuo to, ar pasitelkiama penetracija, ar ne”, sako ji.

„Teisingumo gyvūnams” atstovai, kurie ir pristatė bylą aukščiausiajam teismui, teigia, kad nutarimas turėtų paskatinti parlamentą keisti „atgyvenusius” įstatymus, negalinčius apsaugoti šalies gyvūnų.

Šiandien Kanados įstatymai suteikia gyvūnų išnaudotojams teisę naudoti savo gyvūnus seksualiniam pasitenkinimui„, The Independent skirtame elektroniniame laiške pasakoja vykdančioji „Teisingumo gyvūnams” direktorė Camille Labchuk. „Tai yra absoliučiai nepriimtina, prieštaraujanti visuomenės lūkesčiams situacija, kuri daugiau negali tęstis”.

„Teisingumas gyvūnams” prašo parlamento priimti moderniąją gyvūnų apsaugos akto versiją.

„Šis labai reikalingas įstatymo projektas atnaujins nusikaltimų gyvūnams aprašymus baudžiamajame kodekse”, „prideda Labchuk, „ir užvers šią pavojingą spragą aiškiai pabrėžiant, kad bet kokie seksualinės veiklos tarp žmogaus ir gyvūno atvejai yra laikomi nepageidautinais”.

parengė: Vidmantas Šarkys

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 708

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...