infa.lt

Škotija referendumu sieks nepriklausomybės nuo Anglijos

29 birželio
06:30 2022

Nicoka Sturgeon

Škotijos premjerė pasiūlė 2023 m. spalio 19 d. kaip dar vieno referendumo dėl nepriklausomybės datą. Nicola Sturgeon teigė, kad klausimas būtų toks pat kaip ir per paskutinį referendumą 2014 m: „Ar Škotija turėtų būti nepriklausoma valstybė?”, rašo BBC.

Ji pabrėžė, kad bet koks referendumas turės būti „neginčijamai teisėtas” ir atitikti Konstituciją – Aukščiausiojo Teismo prašoma priimti sprendimą dėl to, ar Škotijos vyriausybė turi teisę surengti balsavimą be Didžiosios Britanijos vyriausybės pritarimo.

JK vyriausybė pareiškė, kad išnagrinės Škotijos ministrės pirmininkės pasiūlymus, tačiau pabrėžė, kad jos pozicija – „dabar ne laikas rengti dar vieną referendumą”, nepasikeitė. Ji taip pat pareiškė, jog yra „akivaizdu”, kad konstitucija yra rezervuota Vestminsteriui.

B. Johnsonas pareiškė: „Mes labai atidžiai tai išnagrinėsime ir tinkamai atsakysime. Manau, kad šalies dėmesys turėtų būti sutelktas į stipresnės ekonomikos kūrimą. Būtent tai mes ir darome. Tikrai manau, kad būdami kartu turėsime stipresnę ekonomiką ir stipresnę šalį”.

Premjerė pareiškė, jog tikisi, kad teismas galės „laiku suteikti aiškumo ir teisinio tikrumo”, užuot parlamento nariams priėmus įstatymo projektą ir vėliau susidūrus su oponentų teisiniu iššūkiu.

Jei teismas nuspręstų, kad Holyrood neturi įgaliojimų rengti referendumą, pasak jos,  kiti visuotiniai rinkimai taps „de facto referendumu”, kuriame SNP kandidatuos tik su vienu – nepriklausomybės klausimu.

Tačiau, jei teismas priimtų Škotijos vyriausybei palankų sprendimą, sakė N. Sturgeon, ji skubiai imsis veiksmų, kad priimtų referendumo įstatymą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 176

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Lietuvis    -  2022-06-29, 11:26

    Pirmyn šaunuoliai

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-06-30, 09:23

    Kai Škotija taps nepriklausoma, tai Putino barbarų ir teroristų armija ją vaduos iš nepriklausomybės…
    JEIGU Lietuva būtų nepriklausoma, tai dar prieš Krymą Vilniuje kabotų rusiškos vėliavėlės…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...